Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Ένα βασικό καθήκον έχουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Ένα βασικό καθήκον έχουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ


Να διατηρήσουν σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας τους την ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά τους. Να αντιδρούν όταν εξελίσσεται δίπλα τους εκστρατεία δυσφήμισης, όχι μόνο του Πρωθυπουργού, αλλά πρωτίστως της Ελλάδας. Συνέβη πολλάκις με αποκορύφωμα το ψήφισμα που προώθησαν οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα είναι κράτος κάτι σαν Ουγγαρία κι ο Μητσοτάκης αντίγραφο του Όρμπαν. Αντέδρασαν, για να είμαστε ακριβείς, δυναμικά μόνο οι κυρίες Α. Ασημακοπούλου και Ε. Βόζεμπεργκ. Δυστυχώς, για την ίδια, η Ασημακοπούλου δεν θα είναι ξανά υποψήφια. Η Βόζεμπεργκ διεκδικεί πάλι θέση στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, είναι μαχήτρια. 

Το αξίωμα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει ευθύνες! Δεν είναι απλώς μια… ταυτότητα για να δηλώνεται η παρουσία στην αίθουσα της Ολομέλειας. Το βασικό καθήκον, συνεπώς, των ευρωβουλευτών της ΝΔ είναι να μην παριστάνουν τους ανήξερους.

Δεν μπορώ, ούτε θέλω να σχολιάσω τα κριτήρια, ούτε και να προδικάσω ποια πρόσωπα Ευρωβουλευτών θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός κατάρτισε το ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνοντας μια ποικιλία προσωπικοτήτων. Εμείς καλούμαστε τώρα, εάν το προτιμήσουμε, να επιλέξουμε εκείνες, εκείνους που νομίζουμε ότι ταιριάζει να μας εκπροσωπήσουν. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, καθένας με τις προσωπικές του απόψεις, αποφασίζουμε όπως νομίζουμε. Έτσι είναι η Δημοκρατία. Και στην τελική, η ψήφος όλων έχει την ίση αξία. 

Δεν μπορώ να πω, κι αυτή τη φορά μείναμε πιστοί στη λατρεμένη συνήθεια. Να σχολιάζουμε τις επιλογές του Αρχηγού με μουρμούρα, γκρίνια, γενικώς με τη μίρλα που συνοδεύει το… ανικανοποίητο μας. Εκτός κι αν υποψήφιοι είμασταν… εμείς! Ανθρώπινο κι αυτό.

Στις 9 Ιουνίου θα συγκροτηθεί μια καινούργια ομάδα από τον σταυρό προτίμησης των ψηφοφόρων της νεοδημοκρατικής παράταξης. Ανεξαρτήτως από ποια κατηγορία θα προέρχονται οι ευρωβουλευτές, των προβεβλημένων μέσω των ΜΜΕ ή όχι, θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες με τις φρέσκες οδηγίες του Προέδρου. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Η ευθύνη για την απόδοση της ομάδας είναι δική του και φυσικά των συνεργατών του στους οποίους θα αναθέσει την παρακολούθηση του παραγόμενου πολιτικού έργου στην πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Δεν πρέπει να επιτρέψει ο Αρχηγός της παράταξης, κατά την επόμενη πενταετία, να παρουσιάσει η ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ εικόνα από… σκορποχώρι. Και εάν επιχειρηθεί, εκ νέου, επίθεση…υπερήφανων ΣΥΡΙΖΑίων κατά των συμφερόντων της Ελλάδας, να αντιμετωπιστεί από το σύνολο κι όχι μεμονωμένα από κάποιους της ομάδας. Πιθανότατα να είναι απαραίτητο κι ένα ιδεολογικό φρεσκάρισμα για τις Αξίες και τις Ιδέες από τις οποίες διαπνέεται η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. 

Όποιος-α αποφασίζει να κατέβει στον πολιτικό στίβο, ξέρει εκ των προτέρων, ότι η αποστολή αυτή μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Πέραν από την αυτονόητη έκθεση στο δημόσιο χώρο απαιτεί και μια προσωπικότητα «γυμνασμένη» και εξοικειωμένη στη σκληρή αντιπαράθεση.

Άλλωστε πέρασαν πολλές δεκαετίες, από τότε που ο πατέρας του σημερινού Προέδρου διαπίστωνε ότι τα στελέχη του κόμματος διέθεταν ψυχούλα καρδερίνας…

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Θρήνος για την κομμώτρια που πέθανε στην Πάτρα: Ζαλιζόταν και λιποθύμησε στα χέρια της κόρης της μετά την επέμβαση – Newsbeast play Συγκλονίζουν οι...

Music

Helena Paparizou – My number one Sertab Erener – Everyway that I can Charlotte Perrelli – Take me to your heaven From Malmö …...

Music

Support my work on Patreon (High Quality Downloads MP3/WAV) https://www.patreon.com/mercurialkenny Connect with … source

Συνταγές

https://www.facebook.com/Butterfly-Creations-529705357194969/?ref=aymt_homepage_panel Υλικά 1 πακέτο μπισκότα τύπου … source