Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Ακόμα και τα… ψάρια εμπνέουν στην αεροδυναμική!

Ακόμα και τα… ψάρια εμπνέουν στην αεροδυναμική!


Η Τεχνητή Νοημοσύνη επέλεξε το σχήμα του θαλάσσιου τόνου ως το ιδανικό για την επίτευξη μιας απίστευτης αεροδυναμικής επίδοσης.

Η αεροδυναμική αντίσταση έπαιζε πάντα ρόλο στην εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο, η αεροδυναμική απόδοση παίζει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο, καθώς επηρεάζει σημαντικά την αυτονομία.

Με ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο, η Chery δείχνει πού θα οδηγήσει το ταξίδι της στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ευρωπαϊκών θυγατρικών της Omoda και Jaecoo.

Το ανώνυμο concept car είναι ένα δίθυρο σαλούν με εμφάνιση κουπέ. Όσον αφορά τη μορφή του, είναι πιθανό να κατηγοριοποιηθεί ως μοντέλο μεσαίου μεγέθους.

Το εντελώς κλειστό ρύγχος είναι χαμηλό και μακρύ και διαθέτει μια λωρίδα φωτισμού LED ολόγυρα και πρόσθετα LED στα πλευρά.

Το επίπεδο παρμπρίζ είναι τοποθετημένο πολύ μπροστά και εκτείνεται ως ένα συνεχές γυάλινο στοιχείο μέχρι το προεξέχον στοιχείο της πίσω αεροτομής.

Κάτω από αυτό, μια λωρίδα LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος απηχεί το σχεδιασμό φωτισμού του εμπρός μέρους. Στο κάτω μέρος του αμαξώματος, ένας μεγάλος διαχύτης κατανέμει το ρεύμα αέρα.

Οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν καταργηθεί για χάρη μικροσκοπικών καμερών οπισθοπορείας. Οι τροχοί διαθέτουν επίσης αεροδυναμική επένδυση.

Το σχήμα του πρωτότυπου αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένο από το βελτιωμένο σχήμα του σώματος του τόνου (του ψαριού).

Τεχνικές προσομοίωσης βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη βελτιστοποιούν το σχήμα. Με βάση την ειδική αναδίπλωση του ραχιαίου πτερυγίου του τόνου, οι προγραμματιστές της Chery σχεδίασαν, μεταξύ άλλων, εκτροπείς αέρα για τη μείωση του συντελεστή αντίστασης. Υπάρχουν επίσης διάφορα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία.

Συνολικά, η Chery ισχυρίζεται ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,168 για το πρωτότυπο αυτοκίνητό της, σημειώνοντας νέο ρεκόρ μεταξύ των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η μελέτη δεν προορίζεται ως συγκεκριμένη προεπισκόπηση ενός μελλοντικού αυτοκινήτου. Αποσκοπεί μόνο στο να δείξει τα μονοπάτια εξέλιξης που ακολουθούν οι Κινέζοι.

Η Chery έχει ανακοινώσει 39 νέα μοντέλα για τα επόμενα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 15 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και 24 υβριδικών εκδόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2+1 λόγοι που τα ηλεκτρικά καταναλώνουν πολύ εκτός πόλης
Γιατί έρχεται το τέλος των SUV;
Γιατί η αεροδυναμική είναι πιο σημαντική στα ηλεκτρικά;

 

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Σε πρώτο πλάνο η ιταλική αγορά για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού με τον Βιτσέντσο Ιταλιάνο και τον Βάλτερ Ματσάρι να έχουν ήδη τσεκαριστεί...

Ροή ειδήσεων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ 27.05.2024 | 22:19 EUROLEAGUE 2023-2024 / FINAL 4 / / – (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανήρτησε...

Οικονομία

Οι ασφαλισμένοι από τις εν λόγω κατηγορίες εντάσσονται σε όσους θεμελιώνουν εντός του 2024 ή θα αποκτήσουν ως και το 2026 θεμελιωμένο δικαίωμα και...

Οικονομία

Στη ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ, στους γιατρούς των ΚΕΠΑ, στο επίδομα ανεργίας και στις κατασκηνώσεις, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα...