Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Βιετνάμ: Μεγιστάνας ακινήτων καταδικάστηκε σε θάνατο για υπεξαίρεση – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Βιετνάμ: Μεγιστάνας ακινήτων καταδικάστηκε σε θάνατο για υπεξαίρεση – Οικονομικός Ταχυδρόμος


Σε θάνατο καταδικάστηκε η Βιετναμέζα μεγιστάνας ακινήτων Truong My Lan για την εμπλοκή της στη μεγαλύτερη υπόθεση οικονομικής απάτης που έχει διαπραχθεί ποτέ στη χώρα, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Thanh Nien.

H Lan κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση, δωροδοκία και παραβίαση των τραπεζικών κανόνων σχετικά με τον δανεισμό, όπως αναμεταδίδει το CNBC. Καταδικάστηκε σε θάνατο για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και σε 20 χρόνια φυλάκισης για καθεμία από τις άλλες δύο κατηγορίες.

Το μέγεθος της απάτης

Η Lan, η οποία είναι πρόεδρος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Van Thinh Phat Holdings Group, κατηγορήθηκε ότι οικειοποιήθηκε περιουσιακά στοιχεία από την Saigon Joint Stock Commercial Bank (SCB) λαμβάνοντας παράνομα δάνεια στην Van Thinh Phat και σε εταιρείες βιτρίνας.

Τα δάνεια φέρεται να ήταν συνολικής αξίας 44 δισ.δολαρίων και αντιπροσώπευαν πάνω από το 90% των δανείων της SCB μεταξύ 2012 και 2022. Περίπου 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέρεται να διοχετεύθηκαν στον Van Thinh Phat, ενώ άλλα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν ιδιωτικά. Ορισμένα από τα πάνω από 1.000 δάνεια είχαν διευθετηθεί από τη Lan, διαπίστωσαν οι δικαστές, αλλά το δικαστήριο δήλωσε ότι θα πρέπει να αποζημιώσει πλήρως την τράπεζα.

Μεγάλο μέρος της υπεράσπισης της  βασίστηκε στο επιχείρημα των δικηγόρων της ότι ήλεγχε μόνο το 15% περίπου της τράπεζας και δεν είχε επίσημη θέση στην τράπεζα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι κατηγορίες για υπεξαίρεση δεν ευσταθούν.

Ωστόσο, μάρτυρες που κατείχαν οι ίδιοι μεγάλα μερίδια είπαν στο δικαστήριο ότι είχαν εντολή να ενεργήσουν για λογαριασμό της. Ως εκ τούτου, οι δικαστές έκριναν ότι η Lan κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο άνω του 90% στην SCB μέσω πληρεξουσίων και ήταν ο de facto ιδιοκτήτης της τράπεζας.

Η Lan συνελήφθη για πρώτη φορά το 2022. Μαζί με τη Lan, περισσότερα από 80 άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας, έχουν κατηγορηθεί στην υπόθεση για βλάβη της SCB.ς.

Το Reuters μετέδωσε ότι ένα μέλος της οικογένειας επιβεβαίωσε ότι η Lan θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής.

Το CNBC δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αναφορά.

Η υπόθεση κατά της Lan αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης καταστολής της διαφθοράς, στην οποία πρωτοστατεί το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα του Βιετνάμ και η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «καμίνι που καίει». Πολιτικοί υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων πρώην προέδρων του Βιετνάμ, έχουν αναγκαστεί να παραιτηθούν σε σχέση με την εκστρατεία και εκατοντάδες αξιωματούχοι και επιχειρηματίες έχουν καταδικαστεί.Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Θρήνος για την κομμώτρια που πέθανε στην Πάτρα: Ζαλιζόταν και λιποθύμησε στα χέρια της κόρης της μετά την επέμβαση – Newsbeast play Συγκλονίζουν οι...

Music

Support my work on Patreon (High Quality Downloads MP3/WAV) https://www.patreon.com/mercurialkenny Connect with … source

Music

Helena Paparizou – My number one Sertab Erener – Everyway that I can Charlotte Perrelli – Take me to your heaven From Malmö …...