Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και ο εκνευρισμός της Ρούλας – Οι ερωτήσεις της προέδρου

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και ο εκνευρισμός της Ρούλας – Οι ερωτήσεις της προέδρου


Στο κίνητρο που φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, για την οποία κατηγορείται, αλλά και την ψυχολογία του παιδιού μετά την απώλεια των δύο αδελφών της εστίασε η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η οποία έθεσε δεκάδες ερωτήσεις στην κατηγορούμενη, η απολογία της οποίας εξελίσσεται σε μαραθώνια.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της διαδικασίας και έχοντας μελετήσει το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, με τις ερωτήσεις της θέλησε να διερευνήσει κάθε πτυχή της σοβαρής αυτής υπόθεσης καθώς σε λίγες ημέρες η ίδια, οι δύο συνάδελφοί της και οι τέσσερις ένορκοι θα κληθούν με την απόφασή τους να κρίνουν αν η γυναίκα που κάθεται απέναντί τους είναι αθώα ή ένοχη.

«Έχω κάνει λάθη αλλά…»

«Σας ξαναλέω ότι έχω κάνει λάθη αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έδινα σημασία στα παιδιά μου ή ότι έχω κάνει αυτό για το οποίο κατηγορούμαι…», είπε σε μία αποστροφή της απολογίας της η Ρούλα Πιπιρίγκου καθιστώντας για μία ακόμα φορά σαφές το υπεραπιστικό της στίγμα αρνούμενη την βαρύτατη κατηγορία ότι εκείνη αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της.

Πρόεδρος: Μας είπατε ότι τέλη Νοεμβρίου του 2019 μάλλον συλλάβατε την Ίριδα. Η Μαλένα είχε πεθάνει τον Απρίλιο του 2019 . Από την απώλεια της Μαλένας πώς φτάσαμε να μπείτε στη διαδικασία τόσο γρήγορα να πάτε σε επόμενο παιδί; Μήπως σκεφτήκατε ότι αυτό θα βοηθούσε εσάς και τη σχέση με τον κ. Δασκαλάκη; Θέλω να μου εξηγήσετε δηλαδή τη δική σας διαδικασία για να πάτε σε τρίτη γέννα.

Κατηγορούμενη: Η θέληση μου είχε να κάνει με το ότι δεν δεχόμουν την απώλεια της Μαλένας. Ήταν η θέλησή μου να ξαναγίνω μαμά όχι για να αναπληρώσω το κενό της Μαλένας ,αλλά είχα συνηθίσει στα δυο παιδιά. Το ήθελα πολύ γιατί τα αγαπούσα τα παιδιά, δεν έχει να κάνει με την σχέση μου με τον κ. Δασκαλάκη ξεχωρίζω εκείνον και τη σχέσης μας από τα παιδιά.

Πρόεδρος: Σκεφτήκατε ποτέ ότι η Ίριδα θα αντικαθιστούσε τη Μαλένα;

Κατηγορούμενη: Αυτό δεν γίνεται αλλά ο ερχομός της ήταν μια τεράστια χαρά μέσα στο σπίτι. Ήταν και το γεγονός ότι η Ίριδα έμοιαζε στην Μαλένα. Λέγαμε ότι έφυγε η Μαλένα και ήρθε η Ίριδα.

Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου αποτέλεσαν οι ζωγραφιές που έκανε το παιδί και αν κάποιες από αυτές την είχαν προβληματίσει ως μητέρα. Επίσης ερωτήσεις τέθηκαν και για τη συμπεριφορά του παιδιού στο σχολείο του.

Πρόεδρος: Μετά την απώλεια της Ίριδας δεν θεωρήσατε απαραίτητο να πάει σε ψυχολόγο το παιδί;

Κατηγορούμενη: Είχε το σχολείο.

Πρόεδρος: Αυτό το παιδί δεν έπρεπε να κάνετε κάτι να οχυρώστε την ψυχούλα του;

Κατηγορούμενη: Δεν το κάναμε.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η συμπεριφορά του παιδιού μετά το θάνατο της Μαλένας και ποια μετά το θάνατο της Ίριδας;

Κατηγορούμενη: Στην Ίριδα ήταν πιο απόμακρη. Το παιδί όμως σε καμία από τις δυο απώλειες δεν εκφράστηκε.

Στο «κάδρο» των ερωτήσεων βρέθηκαν και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η κατηγορούμενη με τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Πρόεδρος: Στις 5 Απριλίου γράψατε στον κ. Δασκαλάκη: «θα δεις πόσο ιώδιο θα βάλεις εσύ από εδώ και πέρα». Τι ήταν αυτό; Είχατε χάσει δυο παιδιά; Γιατί ασχολείστε με τα ιώδια….

Κατηγορούμενη: Ειρωνεία ήταν αυτό, γιατί έλεγε για πληγές, ήταν συναισθήματα της στιγμής. Ήμασταν δυο χαρακτήρες πολύ έντονοι ξεσπούσαμε ο ένας τον άλλο και μετά να λέγαμε συγνώμη ο ένας στον άλλο. Έχω κάνει ένα τεράστιο λάθος. Τώρα το καταλαβαίνω ότι είχα παρασυρθεί σε αυτό το γάμο. Το λάθος ήταν όλα.

Πρόεδρος: Και τα παιδιά;

Κατηγορούμενη: Όχι για αυτά θα τον ευγνωμονώ για όλη μου τη ζωή, ήταν τα καλύτερα δώρα της ζωής μου.

Αμέσως μετά οι προβολείς στράφηκαν στο πρώτο επεισόδιο της Τζωρτζίνας που οδήγησε την κατηγορούμενη να το μεταφέρει στο νοσοκομείο .

Πρόεδρος: Θέλω να μου πείτε αναλυτικά τι συνέβη 8 Απριλίου το πρωί. Ποιανού ιδέα ήταν να την πάτε στο Καραμανδάνειο; Γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο την παιδίατρό σας που την είχατε 8 χρόνια όπως μας είπατε;

Κατηγορούμενη: Γιατί η παιδίατρος είχε πει στον κ. Δασκαλάκη ότι μετά τις απώλειες της Ίριδας και της Μαλένας δεν ήθελε για ψυχολογικούς λόγους να συνεχίσει να παρακολουθεί τη Τζωρτζίνα;

Πρόεδρος: Ποιος γιατρός αρνείται κάτι έκτακτο;

Κατηγορούμενη: Εφόσον με είχε ενημερώσει ο Μάνος και μου είχε πει ότι δεν ήθελε να συνεχίσει δεν μου πέρασε από το μυαλό να την καλέσω.

Πρόεδρος: Εν μέσω covid πως σκεφτήκατε να την πάτε με ένα πόνο στην κοιλιά και χωρίς πυρετό να την πάτε στο νοσοκομείο; Η σύσταση ήταν να πηγαίνουμε μόνο για επείγουσα ανάγκη στο νοσοκομείο

Κατηγορούμενη: Μας είχε πει ότι είχε και ένα πόνο σαν βόμβα στην πλάτη. Η Τζωρτζίνα δεν πήγαινε στους γιατρούς και όταν την ρωτήσαμε αν θέλει να πάμε στο νοσοκομείο μας είπε ναι. Εκεί αρχίζεις και ανησυχείς.

Η πρόεδρος επισήμανε στην συνέχεια αντιφάσεις στις καταθέσεις και τα υπομνήματα που κατέθεσε η κατηγορούμενη σχετικά με τις ώρες που εκδήλωσε τα πρώτα επεισόδια το παιδί. «Δεν διάβαζα τα υπομνήματα» απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πρόεδρος: Έχετε πει σε γιατρό του Παίδων ότι ο λόγος που πήγε στο Καραμανδάνειο η Τζωρτζίνα ήταν γιατί το παιδί παρουσίασε κάτι σαν τρόμο, πανικό. Ισχύει αυτό;

Κατηγορούμενη: Όχι εγώ εννοούσα τρέμουλο.

Πρόεδρος: Αυτό που είπατε στην ίδια γιατρό ότι η Τζωρτζίνα είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό ισχύει;

Κατηγορούμενη: Όχι αυτό ήταν ένα άλλο ψέμα που άκουσα, η Τζωρτζίνα κοιμόνταν.

Πρόεδρος: Τι λόγο είχε να το πει αυτό η γιατρός αν δεν το έχετε πει;

Κατηγορούμενη: Σας εξήγησα όλο το πλαίσιο της δημοσιότητας, Το τι έβγαινε ο καθένας και έλεγε…. Έπαιρναν πράγματα από την τηλεόραση και τα έβαζαν στις καταθέσεις τους.

Ο εκνευρισμός της Ρούλας

Πάντως, σε κάποια στιγμή η κατηγορούμενη δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό της από τις ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει.

Πρόεδρος: Πείτε μας για το μήνυμα στην αδελφή σας στις 8.4. 2021 που την ρωτάτε αν ο Μάνος φοράει βέρα και αν σας έχει μπλοκάρει στο facebook;

Κατηγορούμενη: Μου είχαν πει ότι είχαν δει το Μάνο σε καφετέρια που δούλευε να χαριεντίζεται με άλλη γυναίκα και να μην φοράει βέρα.

Πρόεδρος: Γιατί σας ενδιέφερε αφού ήσασταν χωρισμένοι; Και την ημέρα που το παιδί ήταν στο νοσοκομείο;

Κατηγορούμενη: Αυτή την πληροφορία την πήρα εκείνη την ημέρα. Τα μηνύματα αυτά τα έστειλα αφού οι γιατροί μας είχαν καθησυχάσει και μας είπαν ότι η Τζωρτζίνα θα κάνει εισαγωγή για προληπτικές εξετάσεις. Ήταν λάθος χρονική στιγμή. Σας ξαναλέω ότι έχω κάνει λάθη αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έδινα σημασία στα παιδιά μου ή ότι έχω κάνει αυτό για το οποίο κατηγορούμαι.

Πρόεδρος: Ήσασταν ευχαριστημένη με τους γιατρούς του Καραμανδανείου;

Κατηγορούμενη: Δεν είχα δει κάτι, το μόνο που συζητήσαμε με τον Μάνο είναι ότι άλλαζαν τις διαγνώσεις ημέρα με την ημέρα. Εγώ όμως δεν είμαι γιατρός για να πω τι έπρεπε να γίνει και τι όχι.

Ακόμη η Ρούλα Πισπιρίγκου διέψευσε τις μαρτυρικές καταθέσεις που ανέφεραν ότι πήγαινε με αργό βηματισμό στις νοσηλεύτριες χωρίς να φωνάζει σε βοήθεια όταν το παιδί έκανε επεισόδια.

«Δεν ισχύει αυτό, φώναζα και βγήκα έξω αμέσως από το δωμάτιο για να ειδοποιήσω».

Η απολογία της συνεχίζεται αύριο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Sport

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τον μεγάλο τελικό του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μίλαν. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 60ο...

Πολιτική

«Γεια σου, κούκλε! Τι κάνεις;» – Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Newsbeast play Ένταση επικράτησε ανάμεσα στις δυο...

Κόσμος

Το Πανεπιστήμιο του Κολούμπια ανακοίνωσε πως ακυρώνει τα δια ζώσης μαθήματα τη Δευτέρα, λίγα 24ωρα μετά τις συλλήψεις περισσότερων από 100 φοιτητών που αρνήθηκαν...

Πολιτική

Life Μια συζήτηση με τη Σοφία Καιτατζή-Γουίτλοκ σχετικά με την επιρροή, τις επιλογές και τον αποπροσανατολισμό του πολίτη… Πόσο μας επηρεάζουν αυτά που μας...