Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

«Δεν έχω καμία σχέση με την κεταμίνη, ήρθαν και σας είπαν ψέματα»

«Δεν έχω καμία σχέση με την κεταμίνη, ήρθαν και σας είπαν ψέματα»


Με νέα «πυρά» κατά των γιατρών που ενεπλάκησαν στη πορεία νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας και κυρίως κατά του επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη συνέχισε σήμερα την απολογία της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορούμενη μητέρα υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με κεταμίνη– την ουσία δηλαδή με την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δολοφόνησε την κόρη της- και υποστήριξε ότι οι γιατροί που κατέθεσαν στο ακροατήριο είπαν ψέματα. «Είναι πολύ δύσκολο να πεις την αλήθεια, να πεις ότι κάτι πήγε στραβά. Σας είπαν ψέματα εδώ και μετά βγήκαν έξω και το έπαιζαν ήρωες στα κανάλια», είπε η κατηγορούμενη μητέρα σχολιάζοντας τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο.

«Πώς; Γιατί η Τζωρτζίνα πέθανε; Είχε βηματοδότη», είπε με λυγμούς στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός πως έχει χάσει και τα τρία της κορίτσια. «Την σήκωσα πάνω μου και της είπα γιατί με άφησες μόνη μου; Γιατί και εσύ Τζωρτζίνα μου; Δεν είχε καταλάβει κανείς τι γίνονταν», είπε ακόμη στην απολογία της η 35χρονη και συνέχισε: «Δεν είχα καμία σχέση, ούτε τις κεταμίνες τις ξέρω, ούτε τίποτα. Έχουν έρθει και σας έχουν πει τεράστια ψέματα. Ακόμη και σήμερα απάντηση δεν έχω πάρει για το τι έγινε. Δεν άκουσα από κανέναν γιατρό ή από νοσηλευτή ένα “ίσως”. Ότι ίσως κάτι να μην κατάλαβαν, κάτι να μην είδαν. Όλοι τους κατηγορηματικοί. Ούτε ένα “ίσως”. Πολλή υπερβολή. Πόσο άλλο;».
Αναφερόμενη ειδικότερα στην ημέρα του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε: «Όταν ξημέρωσε 29/1 το παιδί δεν είχε καμία επαφή. Το μεσημέρι άρχισα πάλι να βλέπω στο οξύμετρο ότι ανέβαζε σφίξεις. Το παιδί δεν μπορούσε να κλάψει ή να σηκώσει τα χέρια της. Όταν το είδα αυτό, βγήκα αμέσως στο διάδρομο για να φωνάξω τους γιατρούς. Εγώ σε όλα τα επεισόδια δεν φώναζα. Μπορούσα να μιλήσω με ήπιο τρόπο. Ταραγμένη μεν, να πω κάτι συμβαίνει ελάτε, αλλά τσιρίδες δεν είχα ποτέ. Όταν πήγα στη στάση των νοσηλευτών τους είπα “κάνει επεισόδιο”».

«Πώς έπαθε ανακοπή αφού έχει βηματοδότη;»

Στη συνέχεια η 35χρονη μητέρα έδωσε τη δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν μέσα στο δωμάτιο όπου οι γιατροί επιχειρούσαν να κάνουν ανάνηψη στο κοριτσάκι. Ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία της: «Είδα έξω από το τζάμι του θαλάμου της ότι έκαναν μαλάξεις στο παιδί. Η πρώτη κλήση που έκανα ήταν στον Μάνο που βρισκόταν στο ΚΤΕΛ. Έλεγα μέσα μου τι συμβαίνει επιτέλους; Θυμάμαι κάποια στιγμή βγήκε ο κ. Τζιούβας και μου λέει “η Τζωρτζίνα δεν θα τα καταφέρει”. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να του πω ότι βρίσκεται λίγη ώρα μέσα γιατί την προηγούμενη φορά επανήλθε μετά από μια ώρα. Του λέω “πώς έπαθε ανακοπή αφού έχει βηματοδότη;”. Μου είπε πως δεν το ήξερε και μπήκε μέσα να συνεχίσει. Πήρα τον καρδιολόγο, τον κ. Παπαγιαννη να του πω πως γίνεται να έπαθε ανακοπή με βηματοδότη και του είπα να μιλήσει με το γιατρό εκεί. Έδωσα το κινητό μου στο κ. Τζιούβα να μιλήσει με τον Παπαγιάννη. Εγώ βγήκα έξω και μετά από ώρα είπα στη νοσοκόμα να μου φέρει το κινητό έξω».

Όπως ανέφερε συνεχίζοντας η 35χρονη, σε κάποια στιγμή άκουσε την κραυγή του παιδιού της και πήρε τον Μανό Δασκαλάκη να του πει «μην αγχώνεσαι, την άκουσα». Όπως είπε όμως, λίγο αργότερα μια νοσοκόμα την ενημέρωσα πως το παιδί διασωληνώθηκε. «Γίνεται πανικός, ανοιγοκλείνουν πόρτες, χαμός. Ο Τζιούβας ζήτησε να με πάνε σε ένα γραφείο. Μου είπε πως η Τζωρτζίνα δεν τα κατάφερε. Λέω «Πώς; Γιατί; Είχε βηματοδότη!». Μου είπε πως δεν ξέρει και θα με ενημερώσουν».

Τι είπε για το tablet που έβαλε στον τάφο με την Τζωρτζίνα

Ακολούθως η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στα όσα ακολούθησαν με την κηδεία του παιδιού και τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεσή της. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Τζωρτζίνα αγαπούσε το τάμπλετ για αυτό το έβαλα μαζί της. Σε όλα τα παιδιά μου έβαλα κάτι αγαπημένο μαζί τους. Είπα στην ανακρίτρια “μην ανοίξετε τον τάφο του παιδιού, αφήστε το να ησυχάσει”. Δεν με άκουσαν. Μετά άρχισε μια ιστορία για τη τραγική οικογένεια στη Πάτρα που έχασε τα παιδιά της. Δεν κατάλαβα πως αλλά άρχισα σιγά – σιγά να κατηγορούμαι. Απ’ ότι άκουσα εδώ, αυτός που πήρε τηλέφωνο τον κ. Παπαγιάννη ήταν ο κ. Ηλιάδης. Είναι όλα αυτά από τη δική του πλευρά. Και άρχισαν όλα τα κανάλια και τα site να λένε για την οικογένειά μου. …. Με έχουν κατηγορήσει ακόμη και για μεγαλομανία και δημοσιότητα. Δεν είχα ποτέ μανία δημοσιότητας, με έπαιρναν ξαφνικά οι πάντες και με ρώταγαν για το παιδί. Μου έκαναν ερωτήσεις που ήταν δουλειά των αρχών. Έφτασα κάποια στιγμή να κάνω φραγή αλλά έπαιρναν και στο σταθερό. Κάποιοι μας έλεγαν ότι ήθελαν να βοηθήσουν. Από τον βομβαρδισμό τα είχα χάσει εκείνες τις ημέρες είχα πάει σε ψυχίατρο και είχα πάρει χάπια. Ίσως αυτός να ήταν ένας τρόπος διαφυγής μια φορά είχα ανοίξει τη πόρτα του δωματίου της Τζωρτζίνας δεν ξαναπήγα ποτέ. Δεν μπορούσα. Ακόμη και σήμερα δεν έχω πιστέψει ότι η Τζωρτζίνα δεν ζει».

Τέλος, η κατηγορούμενη μητέρα αναφέρθηκε σε απειλητικά μηνύματα που είπε εκείνη και ο εν διαστάσει σύζυγός της ελάμβανε αλλά και στην τελευταία συνέντευξη που είχαν δώσει λίγο πριν συλληφθεί. «Η ηθοποιός Γιολάντα Μπαλαούρα που παίζει στο «Ναυάγιο» μου έγραψε «άντε κρεμάσουν σίχαμα σου αξίζει θανατική ποινή». Και άγνωστοι μας έστελναν. Είχαν στείλει και στον κ. Δασκαλάκη. Πέταγαν στο σπίτι πράγματα για να σπάσουν τα τζάμια. Για να πάμε στους δικηγόρο φορούσαμε κουκούλες. Στον Μάνο δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα στη δουλειά του. Κάποια στιγμή σήκωσα το τηλέφωνο και ήταν από την εκπομπή της κυρίας Κουτσελίνη. Με ρώτησε αν θέλω να τοποθετηθώ. Το ανέλαβε ο Μάνος και είπε “ναι” και με κάλεσαν και εμένα. Οι δικηγόροι μας είχαν πει να μην δώσουμε τη συνέντευξη. Έγινε η συνέντευξη και είπαμε ό,τι ήταν να πούμε. Αυτή η συνέντευξη ήταν όμως για να τη δει η αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά η κατηγορούμενη η οποία θα συνεχίσει την απολογία της την ερχόμενη Τετάρτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Δήμαρχος έστησε 2 λεπτά τον Ερντογάν που τον προσφώνησε – Έξαλλος ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε τη Χρυσή Σφαίρα και αποκαθήλωσε την «Barbie»

Βίντεο: 17χρονος έκανε τατουάζ τις ληστείες που έκανε στη ΘεσσαλονίκηΠηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Sport

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τον μεγάλο τελικό του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μίλαν. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 60ο...

Πολιτική

«Γεια σου, κούκλε! Τι κάνεις;» – Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Newsbeast play Ένταση επικράτησε ανάμεσα στις δυο...

Κόσμος

Το Πανεπιστήμιο του Κολούμπια ανακοίνωσε πως ακυρώνει τα δια ζώσης μαθήματα τη Δευτέρα, λίγα 24ωρα μετά τις συλλήψεις περισσότερων από 100 φοιτητών που αρνήθηκαν...

Πολιτική

Life Μια συζήτηση με τη Σοφία Καιτατζή-Γουίτλοκ σχετικά με την επιρροή, τις επιλογές και τον αποπροσανατολισμό του πολίτη… Πόσο μας επηρεάζουν αυτά που μας...