Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Η διπλή γραμμή και οι ατίθασοι Έλληνες μοτοσικλετιστές (+video)

Η διπλή γραμμή και οι ατίθασοι Έλληνες μοτοσικλετιστές (+video)Η παραβίαση της διπλής διαγράμμισης θεωρείται μία πολύ σοβαρή παράβαση, επικίνδυνη και με υψηλά πρόστιμα. Στην Ελλάδα όμως δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.

Εικόνες καθημερινής τρέλας στην Αθήνα. Και πλήρους ασυδοσίας ή αδιαφορίας από όλους, πολίτες και Αρχές.

Είναι ένας δρόμος. Ένας οποιοσδήποτε δρόμος της Αθήνας. Και είναι μία συνηθισμένη εικόνα. Μία εικόνα τόσο καθημερινή που κανείς δεν της δίνει πια σημασία.

Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής λωρίδας είναι μία πολύ σοβαρή παράβαση. Και ενέχει κινδύνους. Και βέβαια μεγάλα πρόστιμα για όσους το κάνουν. Όμως, όπως βλέπετε στο video, αυτό ουδόλως απασχολεί τους φίλους μας τους μοτοσικλετιστές.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι ένα από τα χιλιάδες της Αθήνας -και των άλλων πόλεων- που συμβαίνει αυτό.

Η μοτοσικλέτα και ο Έλληνας αναβάτης της αρνείται να ενταχθεί στο γενικότερο πλαίσιο της κυκλοφορίας και να παραμείνει στην λωρίδα του (ή έστω, να περάσει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, και αυτό παράνομο είναι…).

Αλλά όπως βλέπετε όλοι -μα όλοι!- επιλέγουν να βγουν στο αντίθετο ρεύμα, να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε κανόνα και έτσι απλά και γρήγορα να βρεθούν μπροστά στο φανάρι. Εκεί που τουλάχιστον οι μισοί θα περάσουν με κόκκινο (αλλά αυτό είναι θέμα ενός άλλου video).

Οι εικόνες που καταγράψαμε προβληματίζουν. Και βάζουν σε σκέψεις για το πόσο έχει αποσαθρωθεί κάθε έννοια οδικής ασφάλειας και υπακοής στους στοιχειώδεις κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέτοιες εικόνες δεν τιμούν κανένα μας και δεν ανταποκρίνονται σε χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή. Θυμίζουν εικόνες από τριτοκοσμικές πρωτεύουσες, εκεί που ο καθένας κάνει ότι τον βολεύει, μέσα σε ένα γενικευμένο κομφούζιο.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι έχουμε πλέον συνηθίσει αυτή την κατάσταση, ότι την βρίσκουμε κανονική, ότι κλείνοντας το video οι περισσότεροι θα πούμε «έλα μωρέ, και τι έγινε;». Και από αυτό -δυστυχώς- χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και γενικότερη κοινωνική συναίνεση να καταφέρουμε να βγούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η έξυπνη παγίδα της Τροχαίας για τους παραβάτες της ΛΕΑ
Έρχονται οι κόφτες για υποχρεωτική οδήγηση στα όρια ταχύτητας
Ρεκόρ τροχαίων παραβάσεων – Πρόστιμα μαμούθ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Τεχνολογία

Η OpenAI μόλις προέβη σε μια ανακοίνωση που περίμεναν καιρό οι χρήστες. Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του ChatGPT βρίσκεται προ των πυλών. Όχι, το...

Κόσμος

Η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, θεωρεί πως το θέμα με τη Συμφωνία των...

Lifestyle

Η Μπέσσυ Αργυράκη ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την κόρη της, Εβελίνα Νικόλιζα. Η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και αρχικά, αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό...

Ροή ειδήσεων

Οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2026 τόνισε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στο Φόρουμ των Δελφών. Η...