Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Η ώρα της τιμωρίας για τον Μίχο και την «παρέα» του

Η ώρα της τιμωρίας για τον Μίχο και την «παρέα» του


Αρχίζει τη Δευτέρα (08/01) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η πολύκροτη δίκη, για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, που «πάγωσε» το πανελλήνιο.

Από τον Οκτώβριο του 2022 μέχρι να φτάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες, ήταν σοκαριστικές οι πληροφορίες για τη συνεχή σεξουαλική εκμετάλλευση του ανήλικου παιδιού και η ογκωδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε συνηγορεί στην πρόβλεψη πως τακτικοί δικαστές, ένορκοι και συνήγοροι θα συμμετέχουν σε μια δίκη που προμηνύεται πολύμηνη, καταιγιστική και με τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του Κολωνού είναι ο Ηλίας Μίχος 53 χρονών, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που προφυλακίστηκε στις 7 Οκτωβρίου 2022.

Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 26 κατηγορούμενοι και όχι περισσότεροι γιατί η δίκη αφορά την πρώτη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για αυτήν την υπόθεση.

Ο Μίχος εμμένει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή από την αρχή: πως δηλαδή είχε απλά «ερωτική σχέση» με τη 12χρονη, μετακυλίοντας την ευθύνη της μαστροπείας στη μητέρα της, η οποία επίσης θα κάτσει στο εδώλιο μαζί με τους κατηγορούμενους για τον βιασμό της κόρης της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσά στους κατηγορούμενους είναι και η μητέρα της 12χρονης που κρατείται στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και ο δεύτερος μαστροπός με το όνομα «Μιχάλης». Η «Ζούγκλα» είχε αποκαλύψει το βούλευμα καταπέλτη, που απαριθμούσε 266 σελίδες, με το οποίο οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη.

Για τον Ηλία Μίχο στο σκεπτικό αναφερόταν:
«Απεργάστηκε σχέδιο εκμετάλλευσης της 12χρονης προς ίδιον οικονομικό του όφελος με την εξώθηση στην πορνεία και την άντληση εσόδων από την παροχή των ερωτικών της υπηρεσιών προς τρίτους έναντι αμοιβής»

Αρχικά χρησιμοποίησε την εφαρμογή BLINDCHAT.GR με δύο τηλεφωνικούς αριθμούς που ανήκαν στην ανήλικη. Στο προφίλ που δημιούργησε μπορούσε δε να συνδέεται και με τις δικές του τηλεφωνικές συσκευές, ενώ την ίδια εφαρμογή είχε εγκαταστήσει και στο κινητό τηλέφωνο της 12χρονης.

Εκεί την εμφάνιζε (παριστάνοντας την ίδια) ως ηλικίας 16-17 ετών και διαθέσιμη προς ερωτική συνεύρεση με αντίτιμο 50-70 ευρώ και με τόπο συνάντησης τον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια. Ανέφερε δε και συνοπτική περιγραφή της εμφάνισής της.

Αφού εντόπιζε σε αυτήν άτομα που ενδιαφέρονταν να συνευρεθούν με την ανήλικη, συνέχιζε την επικοινωνία μαζί τους μέσω VIBER και WHATSAPP. Έστελνε στους υποψήφιους πελάτες τα ερωτικού περιεχομένου βίντεο και τις γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης προς διαφήμιση του «εμπορεύματός» του και στη συνέχεια κανόνιζε τη συνάντηση της μικρής με τον πελάτη.

«Για την κάμψη των αντιρρήσεων και την ενασχόλησή της με την πορνεία ο Μίχος μετήλθε τις ίδιες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής της ακεραιότητας εκμεταλλευόμενος παράλληλα την ευάλωτη θέση της λόγω της πενίας της οικογένειάς της, της έλλειψης εποπτείας από τους γονείς της και τη διαρκή πίεση που της ασκούνταν από τη μητέρα της για την εξεύρεση χρημάτων.

Συχνότατα μάλιστα τα «ραντεβού» αυτά με σκοπό την τέρψη της ακολασίας των «πελατών» πραγματοποιούνταν νυχτερινές ώρες, ακόμη και προχωρημένες, χωρίς οι γονείς της 12χρονης Ειρήνης να θορυβούνται για την απουσία της και τους κινδύνους που την απειλούσαν».

Η κατηγορία για τη μητέρα

Η μητέρα της 12χρονης αντιμετωπίζει πλέον και την κατηγορία της διακεκριμένης πορνογραφίας καθώς σύμφωνα με το βούλευμα η μητέρα γνώριζε και ζητούσε επιτακτικά χρήματα από την 12χρονη ενώ έστελνε ακόμα και η ίδια γυμνές φωτογραφίες.

Οι δικαστές σε αυτό το σημείο διαφοροποιήθηκαν από την εισαγγελική πρόταση που έλεγε να μην κατηγορηθεί η μητέρα για το συγκεκριμένο αδίκημα.

«Κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του έτους 2022 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, υπέθαλψε και διευκόλυνε στην πορνεία ανήλικο νεότερο των 15 ετών, με την προσφορά και υπόσχεση πληρωμής χρημάτων. Ειδικότερα, η κατηγορούμενη μολονότι είχε αντιληφθεί την επίδοση της τελευταίας στην πορνεία – παρά το νεαρότερο της ηλικίας της – υπέθαλψε και διευκόλυνε τη δραστηριότητα αυτή δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχισή της.

Ήτοι με συνεχείς ευθείες προτροπές και επίμονες και επιτακτικές απαιτήσεις ανεύρεσης από αυτή χρημάτων για την καθημερινή διαβίωσή της ίδιας της κατηγορουμένης και της οικογενείας της χωρίς να ενδιαφέρεται και να ελέγχει την προέλευσή τους. Περαιτέρω, με το να αδιαφορεί για την απουσία της 12χρονης κόρης της για μεγάλο χρονικό διάστημα από την οικία της και να επιτρέπει τις επαφές που η τελευταία διατηρούσε (με ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των εφαρμογών Viber, WhatsApp, Blindchat ή του κινητού της τηλεφώνου) με άγνωστους άνδρες με σκοπό την ερωτική συνεύρεση μαζί τους ή την αποστολή σε αυτούς οπτικού υλικού παιδικής πορνογραφίας με απεικονίσεις της ίδιας έναντι αμοιβής, την οποία και παρέδιδε μετά την είσπραξη στην εν λόγω κατηγορουμένη ή πιστωνόταν απευθείας με το ποσόν αυτής υποδειχθείς από την παθούσα προς αυτούς τραπεζικός λογαριασμός της στην Τράπεζα».

Από τους υπόλοιπους 24, ξεχωρίζουν, όπως προαναφέραμε ο «Μιχάλης Ιωάννου», συνταξιούχος ναυτικός, ο οποίος κατηγορείται πως επίσης προέτρεπε, αυτόνομα και ανεξάρτητα από τον Ηλ. Μίχο, την 12χρονη στην πορνεία με άγνωστο αριθμό ανδρών, ο Ιωάννης Σοφιανίδης, ο οποίος συνελήφθη την ίδια μέρα με τον Μίχο και κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια της ανήλικης έναντι αντιτίμου, όπως και ο Φίλιππος Ντόβας, οδοντοτεχνίτης, πρώην διαιτητής και πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στη θεία της 12χρονης, η οποία ανακάλυψε τον Αύγουστο του 2022 μηνύματα του Μίχου προς την ανιψιά της. Η δίκη λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, μαρτύρων αλλά και δικηγόρων θα διεξαχθεί σε αίθουσα του Εφετείου.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Σε πρώτο πλάνο η ιταλική αγορά για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού με τον Βιτσέντσο Ιταλιάνο και τον Βάλτερ Ματσάρι να έχουν ήδη τσεκαριστεί...

Ροή ειδήσεων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ 27.05.2024 | 22:19 EUROLEAGUE 2023-2024 / FINAL 4 / / – (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανήρτησε...

Music

Subscribe: www.youtube.com/@PanikRecordsTube Buy/Stream here: Spotify: https://spoti.fi/44SduE9 iTunes/Apple Music: … source

Ροή ειδήσεων

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ένας 58χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Παλαιοκαστριτών, στην Κέρκυρα, μετά από καταγγελία μητέρας ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τη 15χρονη κόρη...