Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Ιωάννα Λυτρίβη: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας

Ιωάννα Λυτρίβη: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας


Ιωάννα Λυτρίβη: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας

Ο μίνι ανασχηματισμός που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πλέον και υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Παύλος Μαρινάκης, έφερε στην κυβέρνηση την Ιωάννη Λυτρίβη. Η 41 ετών βουλευτής της ΝΔ από την Αρκαδία αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας.

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που προέκυψαν από τον ανασχηματισμό – εξπρές της κυβέρνησης, αντικαθιστώντας ως υφυπουργός Παιδείας τη Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μετακινήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας.

Η 41χρονη πολιτικός γεννήθηκε το 1982 στην Αρκαδία. Στις 21 Μαΐου 2023 εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Είναι πολιτικός επιστήμονας με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.

Στις 21 Μαΐου 2023 εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ και επανεξελέγη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Διατελεί Γραμματέας της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επίσης, είναι μέλος της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων και της Υποεπιτροπής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κατά την τετραετία 2019 – 2023, συνέβαλε στη ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του πεδίου της δια βίου εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, συμβάλλοντας καταλυτική στη διαδικασία πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων: εξασφαλίστηκε στους Διπλωματούχους των ΙΕΚ, η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ανώτατη εκπαίδευση, πιστοποιήθηκε ο νέος πρότυπος Οδηγός Κατάρτισης, εγκρίθηκε η νέα μεθοδολογία ανάπτυξης και επικαιροποίησης Επαγγελματικών Περιγραμμάτων, απλοποιήθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, αναπτύχθηκε η δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης των Βεβαιώσεων και Διπλωμάτων στους επιτυχόντες των πάσης φύσεως εξετάσεων πιστοποίησης.

Την ίδια περίοδο, διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κατάρτισης της ΕΕ (European Training Foundation) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Συμβουλευτική Ομάδα της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF Advisory Group).

Διδάσκει Μεθοδολογία Κοινωνικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου της Κύπρου, ως συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό.

Έχει εργαστεί ως επιστημονική σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων και στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Επικρατείας (2011 – 2019).

Τέλος, εργαζόταν ως επιστημονική υπεύθυνη σε δημόσιες δομές δια βίου μάθησης (2009 – 2011).

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

To άρθρο Ιωάννα Λυτρίβη: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Σε πρώτο πλάνο η ιταλική αγορά για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού με τον Βιτσέντσο Ιταλιάνο και τον Βάλτερ Ματσάρι να έχουν ήδη τσεκαριστεί...

Ροή ειδήσεων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ 27.05.2024 | 22:19 EUROLEAGUE 2023-2024 / FINAL 4 / / – (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανήρτησε...

Οικονομία

Στη ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ, στους γιατρούς των ΚΕΠΑ, στο επίδομα ανεργίας και στις κατασκηνώσεις, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα...

Music

Subscribe: www.youtube.com/@PanikRecordsTube Buy/Stream here: Spotify: https://spoti.fi/44SduE9 iTunes/Apple Music: … source