Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Κασσελάκης για «τζάκια»: Ο Μητσοτάκης στη μικρή καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα άφησε ζημία εκεί όπου δούλεψε

Κασσελάκης για «τζάκια»: Ο Μητσοτάκης στη μικρή καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα άφησε ζημία εκεί όπου δούλεψε


Την Άρτα επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, όπου συνομίλησε με φορείς, καταστηματάρχες και κατοίκους στους κεντρικούς δρόμους και στο Επιμελητήριο της πόλης.

Στην αρχή της τοποθέτησής, ο κ. Κασσελάκης, που έτυχε θερμής υποδοχής, αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία κατάγεται από την Άρτα όπου και εκλέγεται, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας πως «κλεισμένος στην αλαζονεία του ‘γυάλινου πύργου’ της ‘Μαξίμου Α.Ε.’, δεν τολμά να ακούσει τους πολίτες και τις αγωνίες τους».

Εστίασε στο «νέο μοντέλο πολιτικής που κομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος έρχεται σε επαφή με τους πολίτες αδιαμεσολάβητα και όχι φιλτραρισμένα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με πολίτες στην Άρτα

«Έχουμε γίνει κοινωνία της ατομικής ευθύνης κι όχι της συλλογικότητας»

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε έμφαση στη «συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και τη συνολική καταβαράθρωση του Κράτους Δικαίου» στη χώρα μας, ενώ ανέλυσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

«Δεν είναι δυνατόν ένας μεγαλοεπιχειρηματίας με μερίσματα εκατομμυρίων να πληρώνει μικρότερο φόρο εισοδήματος από έναν μισθωτό των 26.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάργηση της προκαταβολής φόρου, αλλά και μείωση της φορολογίας για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 200.000 ευρώ (και ειδικά για τα χαμηλά εισοδήματα), «μέτρο που θα φέρει 100.000.000 ευρώ πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία».

«Έχουμε γίνει κοινωνία της ατομικής ευθύνης κι όχι της συλλογικότητας. Να ξεφύγουμε από το μοντέλο ενός πρωθυπουργού που μοιράζει επιδόματα. Αυτό θα το αλλάξουμε. Η μόνη δύναμη που έχουμε είναι οι πολίτες. Η παραίτηση της κοινωνίας πρέπει να γίνει διεκδίκηση», ήταν το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος υπενθύμισε ότι, παρά την «προπαγάνδα του κυβερνητικού μηχανισμού» που κάνει λόγο για «οικονομικό θαύμα», η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη ως προς τις άμεσες ξένες επενδύσεις, ενώ «οι πολίτες πληρώνουν φόρους Σουηδίας λαμβάνοντας μισθούς Βουλγαρίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης, στη μικρή καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα, άφησε ζημία στην τράπεζα που εργάστηκε, έπειτα έμεινε 1,5 χρόνο χωρίς εργασία, για να γίνει πρώτος σε σταυρούς βουλευτής»

Επαγγελματίες και κάτοικοι της Άρτας υποδέχονται τον Στέφανο Κασσελάκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλει τίποτα – Οι αλλαγές στη φορολογία θα γίνουν πράξεις»

Επανέλαβε ότι η προκαταβολή φόρου είναι αντιπαραγωγικό μέτρο, διότι «είναι αδύνατον ο επιχειρηματίας να προπληρώνει την απόδοσή του, λες και δεν παίρνει ρίσκο».

«Δεν πρόκειται εμείς να είμαστε το ίδιο με τους άλλους, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν οφείλει τίποτα σε τράπεζες και μηχανισμούς συμφερόντων. Γι’ αυτό και οι αλλαγές στη φορολογία θα γίνουν πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, δίνοντας επίσης έμφαση στην ανάγκη ανάταξης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα αγροτικά ζητήματα, θυμίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και τον συνολικό ανασχεδιασμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τη συγκρότηση Αγροτικής Τράπεζας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Επιμελητήριο Άρτας

«Θέλουμε θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι απλά τιμωρία της ΝΔ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στα «τζάκια» που κυβερνούν την Ελλάδα, τόνισε με καυστικό τρόπο ότι «ο κ. Μητσοτάκης, στη μικρή καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα, άφησε ζημία στην τράπεζα που εργάστηκε, έπειτα έμεινε 1,5 χρόνο χωρίς εργασία, για να γίνει πρώτος σε σταυρούς βουλευτής».

«Δικαιούμαστε μια καλύτερη χώρα, το πρώτο μήνυμα πρέπει να σταλεί στις 9 Ιουνίου. Θέλουμε θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι απλά τιμωρία της ΝΔ», έθεσε τον στόχο ενόψει της επικείμενης μάχης των ευρωεκλογών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε πολίτες και καταστηματάρχες στη Φιλιππιάδα, όπου έδωσε έμφαση στις αλλαγές που επιτακτικά χρειάζεται η δημόσια εκπαίδευση, με πρώτη την αξιοπρεπή αμοιβή των εκπαιδευτικών.

Εξίσου σημαντική, κατά τον Στέφανο Κασσελάκη, είναι η αποκέντρωση, η οποία μπορεί να γίνει «μόνο με την ισχυρή παρέμβαση του κράτους». Διότι, όπως τόνισε, δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι «μια χώρα, μια πόλη».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Ο Βασίλης Τολιόπουλος με το buzzer beater τρίποντο της χρονιάς, έδωσε στο Άρη τη νίκη επί του Προμηθέα με 88-87 και χάρισε στην ομάδα...

Συνταγές

Δείτε όλες τις εκπομπές του ΣΚΑΪ στο https://www.skai.gr/tv Δείτε την συνέχεια στο: … source

Ροή ειδήσεων

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, με την «ψυχρή λίμνη» που καταφτάνει να χωρίζει τη χώρα στα δύο. Έτσι, σύμφωνα με την ΕΜΥ,...

Music

HAVE YOU EVER WONDERED HOW HADES BECAME A VILLAIN? We all know Hades as the hot-tempered God of the … source