Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Μεγάλη Τρίτη μέρα κρίσεως για πληρωμές συνδεδεμένων eco-schemes και εκκρεμών

Μεγάλη Τρίτη μέρα κρίσεως για πληρωμές συνδεδεμένων eco-schemes και εκκρεμών


Ωστόσο, οι πληροφορίες, που κάνουν λόγο για κωλυσιεργία από την πλευρά των τεχνικών συµβούλων, ανησυχούν τους αγρότες και εντείνουν την αγωνία τους για την έγκαιρη έκβαση της διαδικασίας. 

Επί του πρακτέος, πάντως, το δρόµο για την έγκριση των πληρωµών των άµεσων ενισχύσεων (Αποσυνδεδεµένων και Συνδεδεµένων, αλλά και των ειδικών µέτρων στήριξης στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου) άνοιξε η σχετική εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, που υπεγράφη στα µέσα της περασµένης εβδοµάδας και φαίνεται να διευκολύνει την ολοκλήρωση του έργου της διοικητικής µηχανής στην ώρα της, καθορίζοντας ότι το ποσοστό του δειγµατοληπτικού ελέγχου των αιτήσεων πρέπει να είναι στο ένα τοις χιλίοις.

Σε κάθε περίπτωση, σύµφωνα µε την εγκύκλιο, οι ελεγκτές που ορίζονται να πραγµατοποιήσουν το διοικητικό και υπολογιστικό έλεγχο προβαίνουν σε δειγµατοληπτικό έλεγχο, προς επιβεβαίωση του ορθού υπολογισµού του ποσού πληρωµής των εγκεκριµένων αιτήσεων και συµπληρώνουν και υπογράφουν τη λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου µε τα στοιχεία που ελέγχθηκαν. Ειδικότερα, µέσα από το πληροφοριακό σύστηµα που υποστηρίζει την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και τις σχετικές «οθόνες» επιλέγεται η Περιφερειακή Ενότητα ή ?ΑΟΚ και πραγµατοποιείται έλεγχος σύµφωνα µε τα παρακάτω:

  • Μέσα από το αρχείο των πληρωµών καθορίζεται µε τυχαία δειγµατοληψία το ποσοστό του δειγµατοληπτικού ελέγχου των αιτήσεων των γεωργών, το οποίο πρέπει να είναι στο ένα τοις χιλίοις.
  • Ακολούθως, από το λογισµικό της εφαρµογής, καθορίζεται µηχανογραφικά µε τυχαία δειγµατοληψία το δείγµα των προς έλεγχο παραγωγών το οποίο εκτυπώνεται σε κατάσταση δείγµατος ελέγχου υπό µορφή αναλυτικής κατάστασης πληρωµής.
  • Ο ένας ελεγκτής προβαίνει στον έλεγχο του συνόλου του δείγµατος ενώ ο δεύτερος σε δειγµατοληπτικό έλεγχο του 10% των ελεγχθέντων δικαιούχων από τον πρώτο ελεγκτή.
  • Στη συνέχεια συµπληρώνεται και υπογράφεται από τους δύο ελεγκτές η λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου.
  • Εκτυπώνεται η πρώτη και η τελευταία σελίδα της αναλυτικής κατάστασης πληρωµής.
  • Εκτυπώνεται η συγκεντρωτική κατάσταση πληρωµής.   

Εµπόδιο ξανά η αργία των τραπεζών

Όπως έγινε µε το αγροτικό πετρέλαιο, που πληρώθηκε µε µία ηµέρα καθυστέρηση λόγω της αργίας του Καθολικού Πάσχα, άλλο ένα τέτοιο εµπόδιο παρουσιάζεται και στις επερχόµενες πληρωµές της Μεγάλης Εβδοµάδας. Ήδη κάποιες τράπεζες έχουν στείλει µηνύµατα στους πελάτες τους στα οποία τους ενηµερώνουν ότι λόγω της εορτής του Πάσχα και της µεταφοράς της αργίας της Πρωτοµαγιάς, οι πληρωµές οφειλών και τα εµβάσµατα που θα καταχωρούνται από τη Μεγάλη Πέµπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόµενη εργάσιµη. Αυτό σηµαίνει ότι οι όποιες πληρωµές προς τους αγρότες θα πρέπει να ξεκινήσουν την Τρίτη 30 Απριλίου, ώστε να έχουν δύο µέρες διαθέσιµες µπροστά οι τράπεζες να φανούν τα χρήµατα, ειδικά αν δεν είναι στην Τράπεζα Πειραιώς, ούτως ώστε να µπορέσουν όλοι οι αγρότες να σηκώσουν χρήµατα πριν από τις αργίες του Πάσχα.


Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Θρήνος για την κομμώτρια που πέθανε στην Πάτρα: Ζαλιζόταν και λιποθύμησε στα χέρια της κόρης της μετά την επέμβαση – Newsbeast play Συγκλονίζουν οι...

Music

Helena Paparizou – My number one Sertab Erener – Everyway that I can Charlotte Perrelli – Take me to your heaven From Malmö …...

Music

Support my work on Patreon (High Quality Downloads MP3/WAV) https://www.patreon.com/mercurialkenny Connect with … source

Movies

source