Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Μπορεί ο γάμος των ομοφύλων να εξελιχθεί σε πολιτικό πρόβλημα;

Μπορεί ο γάμος των ομοφύλων να εξελιχθεί σε πολιτικό πρόβλημα;


Όπως μπόρεσαν όλοι να παρατηρήσουν, ο Πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα του γάμου των ομοφύλων και της τεκνοθεσίας, κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης.

Και ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα παρατηρήθηκε ότι ολοένα και περισσότεροι βουλευτές, πέραν του Μάκη Βορίδη, ο οποίος εξ αρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία του, εμφανίζονται δημοσίως και δηλώνουν προκαταβολικά ότι θα καταψηφίσουν τη σχετική διάταξη.

Υπό αυτή τη συνθήκη, φαίνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί και να έχει πέσει σε μία παγίδα, που μόνο του έστησε.

Στο επίμαχο θέμα, το πολιτικό πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι φαίνεται να έχει χάσει το momentum και την πρωτοβουλία στην πολιτική διαχείριση. Επί μήνες συζητείται αυθαιρέτως και θεωρητικά με πρωτοβουλία άλλων, πολιτικών ή μη, παραγόντων, κυριαρχεί η αίσθηση ότι ο ίδιος είναι υπέρ, όμως μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να το φέρει προς ψήφιση. Πολλά από αυτά θα επιχειρήσει προφανώς να αποσαφηνίσει στην συνέντευξή του της Τετάρτης στην ΕΡΤ.

Είναι όμως ορατό το ενδεχόμενο, ένα ζήτημα λιγότερο κρίσιμο από άλλα, να εξελιχθεί σε μία σοβαρή πολιτική δοκιμασία για την κυβέρνηση.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας που εκτιμάται ότι είναι πιθανό να εκδηλώσουν τη διαφωνία τους με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και περισσότεροι από 20 και μεταξύ αυτών και «βαριά» ονόματα. Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές ότι θα επιδιώξουν να έχουν μία σαφή εικόνα για τις διαθέσεις της ΚΟ και κατόπιν αυτού θα κριθεί ο χρόνος κατά τον οποίο θα φέρουν το νομοσχέδιο προς συζήτηση και ψήφιση.

Τα ζητήματα από πολιτικής άποψης είναι πιο περίπλοκα από ό,τι μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται.

Ο Πρωθυπουργός σύντομα θα λάβει τις αποφάσεις του (αν δεν τις έχει λάβει ήδη) ως προς το αν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία για το συγκεκριμένο θέμα, ή αν θα την περιορίσει στους υπουργούς.

Την ίδια στιγμή όμως, θα μένει να φανεί και οι αντιδράσεις των στελεχών σε ένα τέτοιο ζήτημα μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για άλλου τύπου ομαδοποιήσεις και διαμόρφωση μίας πιο «δεξιάς» πολιτικής ατζέντας στο εσωτερικό της ΝΔ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Να διατηρήσουν σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας τους την ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά τους. Να αντιδρούν όταν εξελίσσεται δίπλα τους εκστρατεία δυσφήμισης,...

Lifestyle

WTF Δεν άρεσαν στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο οι απόψεις της Μαίρης Συνατσάκη για τα φύλα και την πατριαρχία και αποφάσισε να απαντήσει. Μόνος του. Από...

Κόσμος

Καθώς το Ισραήλ εξετάζει με ποιο τρόπο θα απαντήσει στον καταιγισμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν, ένα από τα καίρια ερωτήματα είναι...

Music

greekmusic #greeksinger #greeksongs #music #greektiktok. source