Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Διοικητές Νοσοκομείων

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Διοικητές Νοσοκομείων


Ξεκινάει και επισήμως η διαδικασία για τους Διοικητές Νοσοκομείων με την έκδοση της προκήρυξης που δημοσιεύθηκε στο ΑΣΕΠ στις 22 Ιανουαρίου και ώρα 08:00 και λήγει την 1η Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.

Η προκήρυξη αφορά τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας και οι υποψήφιοι θα υποβληθούν μεταξύ άλλων σε τεστ δεξιοτήτων αλλά και προσωπική συνέντευξη.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί οκτώ επιτροπές στο ΑΣΕΠ για να ελέγξουν τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλουν οι υποψήφιοι για να καταλάβουν μια θέση στο ΕΣΥ.

Όπως προβλέπεται στην προκήρυξη δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι έχουν τα
απαιτούμενα προσόντα που περιγράφονται στην παρούσα πρόσκληση και δεν έχουν
κωλύματα διορισμού.

Σε περίπτωση διορισμού δημοσίων υπαλλήλων, μόνιμων ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, τα καθήκοντά τους σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα,  αναστέλλονται κατά το χρονικό διάστημα άσκησης των καθηκόντων τους στις ανωτέρω θέσεις.

Δε δύναται να κατέχει θέση Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείου όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο νοσοκομείο αυτό. Από την ανωτέρω προϋπόθεση εξαιρούνται για κάθε διαδικασία επιλογής Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείου όσοι ήδη κατέχουν θέση Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείων, για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν.

Η διαδικασία
Η διαδικασία επιλογής διεξάγεται ανά μία ή περισσότερες θέσεις, ενός ή περισσοτέρων Νοσοκομείων, ως εξής:

(α) Γραπτή εξέταση των υποψηφίων.

1. Για την επιλογή των υποψηφίων για τις θέσεις των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων., το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) διενεργεί, είτε ταυτόχρονα είτε τμηματικά, γραπτή εξέταση, ηλεκτρονική ή έντυπη, που περιλαμβάνει δοκιμασία διακρίβωσης των δεξιοτήτων των υποψηφίων, οι οποίες σχετίζονται, ενδεικτικά, με τον συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης. Η δοκιμασία διενεργείται είτε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων είτε με συνδυασμό και των δύο.

2. Η βαθμολογία της γραπτής εξέτασης ορίζεται σε κλίμακα ένα (1) έως οκτακόσια (800). Η βαθμολογία κάθε υποψηφίου αποστέλλεται αμελλητί από το Α.Σ.Ε.Π. στην αρμόδια επιτροπή επιλογής. Ενστάσεις κατά της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης δεν επιτρέπονται. Οι ερωτήσεις, τα θέματα και οι απαντήσεις της εξέτασης δεν δημοσιοποιούνται. Παραδείγματα ερωτήσεων που περιλαμβάνονται στη γραπτή εξέταση αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π.

3. Τη γραπτή εξέταση διενεργεί Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (ΚΕΔ). Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της γραπτής εξέτασης, το πρόγραμμα και το/τα εξεταστικό/α κέντρο/α θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως με ανακοινώσεις της ΚΕΔ.

Διοικητές νοσοκομείων: Θητεία για 4 χρόνια
Η θητεία των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων είναι τετραετής, με δυνατότητα ανανέωσης για μια ακόμη τετραετία με απόφαση του Υπουργού Υγείας, χωρίς να απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας που περιγράφεται στην παρούσα πρόσκληση.

Η θητεία λήγει πρόωρα σε περίπτωση:

α) παραίτησής τους,

β) στέρησης της προσωπικής ελευθερίας τους, ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή δικαστική απόφαση, έστω και σε περίπτωση απόλυσης με εγγύηση και γ) μόνιμης αδυναμίας άσκησης των καθηκόντων τους για λόγους υγείας ή αναπηρίας, σωματικής ή πνευματικής.

Η θητεία μπορεί επίσης να λήξει:

α) με απόφαση του αρμοδίου οργάνου λόγω μη επίτευξης των τεθέντων στόχων σύμφωνα με το Συμβόλαιο Απόδοσης, κατόπιν σχετικού φακέλου τεκμηρίωσης στην Προεδρία της Κυβέρνησης ή

β) με απόφαση του Υπουργού σε περιπτώσεις (βα) αποχρωσών ενδείξεων για μη σύννομη άσκηση των καθηκόντων οι οποίες στηρίζονται σε έκθεση του αρμόδιου Επιθεωρητή ή (ββ) άσκησης ποινικής δίωξης για αδίκημα το οποίο μπορεί να επισύρει την έκπτωση από την υπηρεσία.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η πρόωρη λήξη θητείας γίνεται αζημίως για το δημόσιο.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξηΠηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Sport

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τον μεγάλο τελικό του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μίλαν. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 60ο...

Πολιτική

«Γεια σου, κούκλε! Τι κάνεις;» – Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Newsbeast play Ένταση επικράτησε ανάμεσα στις δυο...

Κόσμος

Το Πανεπιστήμιο του Κολούμπια ανακοίνωσε πως ακυρώνει τα δια ζώσης μαθήματα τη Δευτέρα, λίγα 24ωρα μετά τις συλλήψεις περισσότερων από 100 φοιτητών που αρνήθηκαν...

Πολιτική

Life Μια συζήτηση με τη Σοφία Καιτατζή-Γουίτλοκ σχετικά με την επιρροή, τις επιλογές και τον αποπροσανατολισμό του πολίτη… Πόσο μας επηρεάζουν αυτά που μας...