Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Πέντε συμβουλές για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινή μας ζωή – Makeleio.gr

Πέντε συμβουλές για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινή μας ζωή – Makeleio.gr


Η αναζήτηση της ευτυχίας απαιτεί σκόπιμη προσπάθεια, επειδή πρέπει να αντιπαλέψουμε ισχυρές εξελικτικές πιέσεις που ενισχύονται από τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Όμως, το να βάλεις την ευτυχία σου στην… αναμονή μέχρι να γίνουν οι ιδανικές συνθήκες είναι επικίνδυνο, γιατί αυτή η μέρα μπορεί και να μην έρθει ποτέ.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Υπάρχουν κάποιες πρακτικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκρούσουμε τις εξελικτικές πιέσεις και να είμαστε πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινή μας ζωή.

1. Βάλτε όρια με τα social media

Παρά τη χρησιμότητά τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την ψυχική σας υγεία. Θέστε, λοιπόν, σταθερά χρονικά όρια, για να μπορείτε να είστε περισσότερο παρόντες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

2. Σύνδεση

Ο πολλαπλασιασμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν αντιστάθμισε την επιδημία της μοναξιάς. Και η μοναξιά ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική μας υγεία, με κίνδυνο θνησιμότητας συγκρίσιμο με το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα, σύμφωνα με το περιοδικό Harvard. Μπορεί επίσης να έχει κόστος και για τη συναισθηματική μας υγεία.

Ένα καλό σημείο εκκίνησης για να δημιουργήσετε νέες σχέσεις είναι να βρείτε άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα πεζοπορίας, μια ομάδα φωτογραφίας ή ένα στούντιο γιόγκα. Το κοινό ενδιαφέρον μπορεί να είναι καταλύτης για τη δημιουργία νέων σχέσεων. Ακόμα κι αν αυτές οι σχέσεις περιστρέφονται αποκλειστικά γύρω από την κοινή δραστηριότητα, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σας.

3. Να είστε παρόντες

Ξοδεύουμε το 47% του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι σκεπτόμενοι κάτι διαφορετικό από την παρούσα στιγμή. Η σκέψη περί του μέλλοντος μπορεί να μειώσει τη συνολική μας ευτυχία, ακόμα κι αν σκεφτόμαστε κάτι θετικό.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι σκέφτεστε ένα επερχόμενο ταξίδι την άνοιξη σε έναν ηλιόλουστο προορισμό την ώρα που κάνετε μια βαρετή δουλειά μια μελαγχολική χειμωνιάτικη μέρα. Η φαντασίωση του μέλλοντος μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα, επειδή υπογραμμίζει το χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας και του σημείου όπου θα θέλατε να μπορούσατε να βρίσκεστε. Είναι πιο πιθανό να βιώσετε την ευτυχία εστιάζοντας στην παρούσα στιγμή και αξιοποιώντας την στο έπακρο.

4. Να είστε δημιουργικοί

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη διάθεση. Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για να είστε δημιουργικοί. Η προσθήκη ενός ακόμη πράγματος στην ήδη γεμάτη λίστα των υποχρεώσεών σας μπορεί να ακούγεται τρομακτική. Ωστόσο, το να αφιερώσετε έστω και ένα μικρό κομμάτι του χρόνου σε δημιουργικές δραστηριότητες μπορεί να αυξήσει την ευτυχία σας προσθέτοντας ποικιλία και ευχαρίστηση στη ζωή σας.

5. Περάστε χρόνο στη φύση

Υπάρχει κάτι χαλαρωτικό και ταυτόχρονα αναζωογονητικό στο να περνάς χρόνο στη φύση. Η έκθεση στην έμφυτη μεγαλοπρέπεια και ομορφιά της φύσης προκαλεί δέος. Το να αφαιθείτε στους ήχους, τις μυρωδιές και τις ομορφιές της μπορεί να ενισχύσει την ευτυχία σας, δίνοντάς σας και μία νέα προοπτική και την ευκαιρία να εκτιμήσετε το θαύμα της ύπαρξης.

Συνοψίζοντας, η ευτυχία δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά στον αρχαϊκό μας εγκέφαλο. Η σκόπιμη επιδίωξή της μπορεί να την κάνει πιο σταθερό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, λέει ο ψυχίατρος Dimitrios Tsatiris.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Τεχνολογία

Η OpenAI μόλις προέβη σε μια ανακοίνωση που περίμεναν καιρό οι χρήστες. Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του ChatGPT βρίσκεται προ των πυλών. Όχι, το...

Κόσμος

Η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, θεωρεί πως το θέμα με τη Συμφωνία των...

Lifestyle

Η Μπέσσυ Αργυράκη ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την κόρη της, Εβελίνα Νικόλιζα. Η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και αρχικά, αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό...

Ροή ειδήσεων

Οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2026 τόνισε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στο Φόρουμ των Δελφών. Η...