Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

ΠαΣοΚ: Γκεμπελίστικες τακτικές, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών

ΠαΣοΚ: Γκεμπελίστικες τακτικές, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών


Για «επιχείρηση συγκάλυψης», η οποία «συνεχίζεται» έκανε λόγο το ΠαΣοΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, θύμα του οποίου υπήρξε και ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως επισημάνθηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη «η προδιαγεγραμμένη πειθαρχική απαλλαγή της πρώην Εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, με πρόταση της… νέας Εισαγγελέως της ΕΥΠ Ευδοκίας Πούλου δεν περιποιεί τιμή στο κράτος δικαίου». Αντιθέτως το ΠαΣοΚ κατηγόρησε ανοικτά τη Νέα Δημοκρατία για «συκοφαντικούς ισχυρισμούς» και «γνωστές γκεμπελίστικες τακτικές» που μόνο σκοπό έχουν «να αρχειοθετηθεί η πειθαρχική έρευνα» και να μην υπάρξουν κυρώσεις.

Γίνεται μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά σε συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από κοντά του όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση πολιτικών, δημοσιογράφων και λοιπών προσώπων.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το ΠαΣοΚ «θα αναζητήσει απαντήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το αιτιολογικό της απόφασης», καθώς σκοπός του είναι να μην «σταματήσει να αγωνίζεται για την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, που βαρύνει σε απόλυτο βαθμό το Μέγαρο Μαξίμου και πλήττει τη δημοκρατία και τους θεσμούς».

Όλο το κείμενο

Η επιχείρηση συγκάλυψης συνεχίζεται.

Μετά το νυχτερινό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ για να φρενάρει η Κυβέρνηση τη διασταύρωση της ύπαρξης ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων Predator-ΕΥΠ, η προδιαγεγραμμένη πειθαρχική απαλλαγή της πρώην Εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, με πρόταση της… νέας Εισαγγελέως της ΕΥΠ Ευδοκίας Πούλου δεν περιποιεί τιμή στο κράτος δικαίου.

Είναι τέτοια μάλιστα η σπουδή τους, ώστε λίγες μέρες μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα του κ. Μητσοτάκη με τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη που έτυχε πρωτοφανούς δημοσιότητας, οι επικοινωνιακοί βραχίονες της Κυβέρνησης επιτίθενται με ψέματα και συκοφαντικούς ισχυρισμούς για μία ακόμα φορά κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Με τις γνωστές γκεμπελίστικες τακτικές τους βαπτίζοντας τον θύτη-θύμα, όπως ακριβώς είχε κάνει επί μήνες το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εν τέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε στο debate των πολιτικών αρχηγών το αυτονόητο ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και δεν έπρεπε ποτέ να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αναζητήσει απαντήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το αιτιολογικό της απόφασης να αρχειοθετηθεί η πειθαρχική έρευνα εις βάρος της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου.

Είναι γνωστό ότι η Β. Βλάχου υπέγραφε ημερησίως δεκάδες διατάξεις άρσης απορρήτου βάσει δεδομένων, που κατά την ίδια την ΕΥΠ δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις, καθώς πολλά από τα σχετικά πληροφοριακά δελτία φέρεται ότι … καταστράφηκαν τον Αύγουστο του 2022 κατά τη μετάβαση του συστήματος.

Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, με ποια αποδεικτικά στοιχεία και με ποια αιτιολογία διαπιστώθηκε ότι η κα Βλάχου τήρησε τον νόμο για την άρση του απορρήτου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και υπουργών της κυβέρνησης, των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, άλλων κρατικών αξιωματούχων και δημοσιογράφων, όπως διαδίδουν τα γνωστά κυβερνητικά κέντρα παραπληροφόρησης.

Εκτός εάν κρίθηκε ότι η Εισαγγελέας δεν γνώριζε τι υπέγραφε και παραπλανήθηκε από τους αξιωματούχους της ΕΥΠ.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, που βαρύνει σε απόλυτο βαθμό το Μέγαρο Μαξίμου και πλήττει τη δημοκρατία και τους θεσμούς.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Να διατηρήσουν σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας τους την ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά τους. Να αντιδρούν όταν εξελίσσεται δίπλα τους εκστρατεία δυσφήμισης,...

Lifestyle

WTF Δεν άρεσαν στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο οι απόψεις της Μαίρης Συνατσάκη για τα φύλα και την πατριαρχία και αποφάσισε να απαντήσει. Μόνος του. Από...

Κόσμος

Καθώς το Ισραήλ εξετάζει με ποιο τρόπο θα απαντήσει στον καταιγισμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν, ένα από τα καίρια ερωτήματα είναι...

Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές του Ηρακλείου στην Κρήτη, καθώς η 17χρονη Μαρία-Φιλοθέη Ν. εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο. Τα ίχνη της Μαρίας-Φιλοθέης Ν. χάθηκαν...