Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Ποιες εταιρείες βάζουν τέλος στις αλυσίδες;

Ποιες εταιρείες βάζουν τέλος στις αλυσίδες;


Αποκαλύπτοντας ένα σύστημα η καινοτομία αυτή χρησιμοποιεί κομμάτια αλουμινίου με «μνήμη» του σχήματός τους ενσωματωμένες στο συγκρότημα τροχού και ελαστικού, επιτρέποντας την αυτόματη ανάπτυξη των αλυσίδων χιονιού με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές αλυσίδες χιονιού που δημιουργούν δυσκολίες κατά την εγκατάσταση και την αφαίρεση, αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία, ενισχύοντας την ασφάλεια σε συνθήκες χιονιού, ενεργοποιώντας εύκολα και απλά τις αλυσίδες με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Ο μηχανισμός λειτουργεί μέσω κομματιών αλουμινίου που είναι στρατηγικά τοποθετημένες μέσα στις ακτινικές αυλακώσεις του ελαστικού.

Αρχικά συμπιέζονται σε σχήμα “L” κατά την κανονική οδήγηση, τα κομμάτια αυτά παραμένουν εκτός του οδοστρώματος.

Κατά την ενεργοποίηση, ένα ηλεκτρικό ρεύμα ωθεί το κράμα αλουμινίου να επανέλθει στο αρχικό του σχήμα «J», επεκτείνοντας τις μονάδες έξω από το ελαστικό και δημιουργώντας κρίσιμη επαφή με το οδόστρωμα.

Αυτή η μετατροπή βελτιώνει σημαντικά την πρόσφυση, τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε χιονισμένους δρόμους.

Το σύστημα περιλαμβάνει μια λειτουργία παρακολούθησης που επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν εύκολα τη φθορά των ελαστικών.

Εάν η επιφάνεια του ελαστικού φθαρεί στο ύψος της μονάδας αλουμινίου κατά τη διάρκεια της τακτικής χρήσης, οι οδηγοί θα ειδοποιούνται αμέσως, αποτρέποντας την παράβλεψη του κύκλου αντικατάστασης ελαστικών.

Με εκκρεμή διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, οι κορεάτικες εταιρείες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν εκτεταμένες τεχνολογικές βελτιώσεις, δοκιμές αντοχής και ρυθμιστικές αξιολογήσεις πριν εξετάσουν το ενδεχόμενο μαζικής παραγωγής.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η απόδοση της τεχνολογίας, εδραιώνοντας τη θέση της ως μια εξέλιξη που θα αλλάξει τα δεδομένα στην ασφάλεια της χειμερινής οδήγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο χειμώνας έφτασε, τι ισχύει με τις αλυσίδες;
Hyundai-Kia: Που στοχεύουν τη νέα χρονιά;
Τι μας ετοιμάζει η Hyundai μέσα στη χρονιά;

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Να διατηρήσουν σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας τους την ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά τους. Να αντιδρούν όταν εξελίσσεται δίπλα τους εκστρατεία δυσφήμισης,...

Lifestyle

WTF Δεν άρεσαν στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο οι απόψεις της Μαίρης Συνατσάκη για τα φύλα και την πατριαρχία και αποφάσισε να απαντήσει. Μόνος του. Από...

Κόσμος

Καθώς το Ισραήλ εξετάζει με ποιο τρόπο θα απαντήσει στον καταιγισμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν, ένα από τα καίρια ερωτήματα είναι...

Οικονομία

Ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, αφέθηκαν οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση...