Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Στα «σκαριά» πέντε μεγάλα έργα στη Μεσσηνία

Στα «σκαριά» πέντε μεγάλα έργα στη ΜεσσηνίαΜε την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας.

Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία συνολικού προϋπολογισμού 920.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Καλαμάτα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι εγκαταστάθηκε εργολάβος στο έργο του οδικού άξονα Μεσσήνη – Λάμπαινα που πλέον μπαίνει σε πορεία υλοποίησης, μετά από “μεγάλο αγώνα” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Έγινε εγκατάσταση του εργολάβου στο τμήμα Μεσσήνη – Λάμπαινα. Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για το έργο αυτό, το οποίο κακώς εντάχθηκε εξ αρχής καθώς ήταν ανώριμο μελετητικά αφού είχε παραβλεφθεί το γεγονός ότι κάτω από τον εν λόγω οδικό άξονα διέρχεται ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης της Μεσσήνης. Ωστόσο, βρέθηκε το επιπλέον 1 εκ, δημοπρατήθηκε και το έργο για την υδροδότηση και πλέον δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

Επιπλέον, χαρακτήρισε την πιο πάνω εξέλιξη ως «ένα εξαιρετικά καλό νέο», για να τονίσει στη συνέχεια πως ανάλογα καλό νέο αποτελεί και το γεγονός ότι” βρέθηκαν και τα 15 εκ ευρώ και πλέον υλοποιείται και η παράκαμψη της αρχαίας ακρόπολης στο Πεταλίδι, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι της επαρχιακής οδού Ριζόμυλος – Κορώνη, «έργο που και αυτό ξεκίνησε χωρίς ώριμη μελέτη», όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Εξ άλλου, με αφορμή την υπογραφή  της σύμβασης για την προμήθεια από την Περιφέρεια, προς διάθεση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενός υπερηχοτομογράφου για μαιευτική γυναικολογική χρήση, υπογράμμισε την σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας προς τις δημόσιες δομές υγείας, ενώ στάθηκε επικριτικά ως προς την μη εφαρμογή, ακόμα, του πρόσφατου νόμου ο οποίος προβλέπει τη συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών στα Δ.Σ. των δημόσιων νοσοκομείων.

Ποιες συμβάσεις υπογράφτηκαν:

Οι συμβάσεις που υπέγραψε στη συνέχεια ο, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, αφορούν:

  • Αναβάθμιση της οριζόντιας σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 150.000 ευρώ)
  • Βελτίωση και συντήρηση της 7ης εθνικής οδού, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Θουρία (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ)
  • Βελτίωση και συντήρηση της 9ης εθνικής οδού, στο τμήμα Χώρα – Πύργος Τριφυλίας – Φλόκα – Γαργαλιάνοι (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ)
  • Βελτίωση του οδικού τμήματος Ριζόμυλος – Δάρα – Δροσιά (προϋπολογισμός 70.000 ευρώ)
  • Αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Τ.Κ. Βρομόβρυσης (προϋπολογισμός 100.000 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
0Αλλάζουν όλα στα διόδια Πάτρα – Πύργος
Αλλάζουν τα διόδια – Κάθε οικογένεια να έχει ένα ηλεκτρικό
Γιατί βάφτηκε άσπρη η άσφαλτος στην Κακιά Σκάλα; (+video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Σε πρώτο πλάνο η ιταλική αγορά για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού με τον Βιτσέντσο Ιταλιάνο και τον Βάλτερ Ματσάρι να έχουν ήδη τσεκαριστεί...

Ροή ειδήσεων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ 27.05.2024 | 22:19 EUROLEAGUE 2023-2024 / FINAL 4 / / – (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανήρτησε...

Ροή ειδήσεων

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ένας 58χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Παλαιοκαστριτών, στην Κέρκυρα, μετά από καταγγελία μητέρας ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τη 15χρονη κόρη...

Οικονομία

Οι ασφαλισμένοι από τις εν λόγω κατηγορίες εντάσσονται σε όσους θεμελιώνουν εντός του 2024 ή θα αποκτήσουν ως και το 2026 θεμελιωμένο δικαίωμα και...