Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Στο αίμα της Toyota κυλά βενζίνη (τα ηλεκτρικά ας περιμένουν…)

Στο αίμα της Toyota κυλά βενζίνη (τα ηλεκτρικά ας περιμένουν…)Παρά την στροφή της ηλεκτροκίνησης, η Toyota δεν λέει να το βάλει κάτω με την εξέλιξη των κλασικών θερμικών κινητήρων.

Σε μια τολμηρή κίνηση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2024, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας στους κινητήρες εσωτερικής καύσης παρά το ότι έχουμε μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Τονίζοντας ότι τα EV δεν είναι η μοναδική λύση για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα, ο Toyoda, γνωστός ως Morizo, αποκάλυψε τα σχέδια για τη συνέχιση της ανάπτυξης κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Η προσέγγιση της Toyota περιλαμβάνει τη σύζευξη των παραδοσιακών μονάδων ισχύος που τροφοδοτούνται με στερεά καύσιμα με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, ώστε να συμβάλλουν στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων.

Ο Morizo υπογράμμισε την τριετή προσπάθεια της εταιρείας σε πρωτοβουλίες για κινητήρες υδρογόνου ως εναλλακτική πορεία προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2023, το Toyota GR Yaris H2 Concept έδειξε τη βιωσιμότητα των αυτοκινήτων που κινούνται με υδρογόνο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η Toyota αποκατέστησε το εμβληματικό AE86 για να λειτουργεί με υδρογόνο, απευθυνόμενη στους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Ενώ η τρέχουσα σειρά EV της Toyota, που εκπροσωπείται από το bZ4X, αντιμετωπίζει δυσκολίες στις πωλήσεις, η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στη σταδιακή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Οι επερχόμενες τεχνολογίες της Toyota περιλαμβάνουν μια μπαταρία στερεάς κατάστασης με προβλεπόμενη εμβέλεια 1.200 χιλιομέτρων και γρήγορο χρόνο φόρτισης 10 λεπτών μέχρι το 2027.

Παρά τις τάσεις της βιομηχανίας που ευνοούν τα EV, η δέσμευση της Toyota να παρέχει εναλλακτικές λύσεις αντικατοπτρίζει μια στρατηγική προσέγγιση, ευθυγραμμιζόμενη με άλλες μάρκες όπως η Porsche στη διατήρηση της τεχνολογίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης εν μέσω της έξαρσης των EV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota GR Yaris
Έρχεται Toyota Supra με καρδιά από BMW M3;
Η Toyota βελτίωσε το bZ4X

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ όταν τα διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα. Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ...

Οικονομία

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε οικονομίας, σίγουρα και της ελληνικής, είναι η φοροαποφυγή κυρίως από άτομα υψηλού εισοδήματος. Για τον λόγο αυτό, τα...

Lifestyle

Τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Τήνο μαζί με τα παιδιά του συνεχίζει ο Γιώργος Λιάγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος διαθέτει ένα υπέροχο εξοχικό στο νησί...

Πολιτική

Μετά την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του απέναντι σε υπάλληλο του αεροδρομίου, αλλα και τις καταγγελίες για το πάρτι απευθείας αναθέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο...