Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Συνάντηση Ζαχαράκη – Δούκα για τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας

Συνάντηση Ζαχαράκη – Δούκα για τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας


Τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας που υλοποιεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και στα οποία ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει ήδη ενεργά, εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Ειδικότερα, η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Κάλυψη», χάρις στο οποίο έχουν ήδη βρει στέγη 36 οικογένειες στην Αθήνα, ενώ πρόκειται σύντομα να εκδοθεί νέα πρόσκληση για τη δήλωση επιπλέον κατοικιών από τους ιδιοκτήτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» έχει συμβάλει ώστε 39 ωφελούμενοι σε καθεστώς αστεγίας ή επισφαλούς στέγασης, να βρουν τη δική τους κατοικία – και οι εννέα εξ αυτών έχουν επιδοτηθεί και για εργασία.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα του νέου προγράμματος της «Κοινωνικής Στέγασης για τις πλέον ευάλωτες ομάδες στον δήμο Αθηναίων», προϋπολογισμού 1.032.114 €, που θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας από το Ταμείο Ανάκαμψης, με εταίρο τον δήμο Αθηναίων.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα ανακαινιστούν 70 διαμερίσματα και θα διατεθούν, με σκοπό την αντιμετώπιση του στεγαστικού αποκλεισμού των ευάλωτων ομάδων που απειλούνται ή βρίσκονται σε καθεστώς αστεγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Ζαχαράκη, αφού άκουσε και τις προτάσεις του δημάρχου Αθηναίων, ζήτησε την περαιτέρω συνδρομή στην υλοποίηση των προγραμμάτων και στην αναζήτηση νέων πρωτοβουλιών, πάντα σε συνεργασία και με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

«Η στεγαστική πολιτική βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτεραιότητές μας, καθώς οφείλουμε να διευκολύνουμε, αφενός μεν τα νέα ζευγάρια να ξεκινήσουν με ασφάλεια την οικογενειακή τους ζωή, αφετέρου δε να προστατεύσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας απειλούνται από την έλλειψη στέγης. Στον ύψιστο αυτό σκοπό χρειαζόμαστε και είναι πολύτιμη η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο δήμος Αθηναίων, ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας, μπορεί να συμβάλει με τις δομές, τους πόρους και τις κοινωνικές υπηρεσίες του, ώστε μαζί να πετύχουμε την εξασφάλιση ποιοτικών συνθηκών στέγης προς όφελος των συνανθρώπων μας που μας έχουν ανάγκη» δήλωσε η υπουργός μετά το τέλος της συνάντησης.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, συμμετείχαν η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου, ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, Βασίλης Μπόκος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Τεχνολογία

Η OpenAI μόλις προέβη σε μια ανακοίνωση που περίμεναν καιρό οι χρήστες. Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του ChatGPT βρίσκεται προ των πυλών. Όχι, το...

Κόσμος

Η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, θεωρεί πως το θέμα με τη Συμφωνία των...

Lifestyle

Η Μπέσσυ Αργυράκη ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την κόρη της, Εβελίνα Νικόλιζα. Η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και αρχικά, αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό...

Ροή ειδήσεων

Οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2026 τόνισε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στο Φόρουμ των Δελφών. Η...