Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Τα νέα GT-R και Ζ θα έχουν θέση στο μέλλον της Nissan

Τα νέα GT-R και Ζ θα έχουν θέση στο μέλλον της Nissan


Η Nissan επιβεβαίωσε ότι τα δύο σπορ αυτοκίνητά της, GT-R και Z, βρίσκονται στα πλάνα της για το μέλλον, και ότι -με σημαντικές αλλαγές- θα περάσουν στις επόμενες γενιές τους στο τέλος της δεκαετίας.

Το τρέχον Nissan GT-R παράγεται εδώ και 16 χρόνια, με συνεχείς βελτιωτικές επεμβάσεις των μηχανικών της Γιοκοχάμα που το έχουν καταστήσει ένα από τα κορυφαία ‘γήινα’ sportscars του πλανήτη. Θα εξακολουθήσει να παράγεται και ως μοντέλο του 2025, σε ειδικές εκδόσεις που θα σηματοδοτήσουν το τέλος της διαδρομής του.

Nissan GT-R Nismo Special Edition
Nissan GT-R Nismo Special Edition

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Nissan Ζ, αντιθέτως, βρίσκεται στην αγορά για μόλις δύο χρόνια, συνεπώς έχει ακόμη αρκετό δρόμο να καλύψει πριν περάσει στη νέα του γενιά. Άλλωστε, η τωρινή του μονάδα ισχύος του επιτρέπει να συνεχίσει την πορεία του καλύπτοντας τις προδιαγραφές ρύπων.

Η επιβεβαίωση ότι τα δύο sportscars της ιαπωνικής εταιρείας θα παραμείνουν στα πλάνα της και για το μέλλον ήρθε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, από τον Αντιπρόεδρο και Επικεφαλής Σχεδιασμού της Nissan Βόρειας Ευρώπης, Ponz Pandikuthira.

Παρότι θα διατηρήσουν τη φιλοσοφία των υψηλών επιδόσεων και της οδηγικής ψυχαγωγίας, η διαδικασία της τροποποίησής τους για να χωρέσουν στη μελλοντική γκάμα της Nissan θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. Ειδικά αν μετατραπούν και τα δύο σε αμιγώς ηλεκτρικά, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουν τις μπαταρίες στέρεου τύπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η Nissan μελετά για το νέο GT-R μια σειρά από τεχνολογίες βάσει και της τεχνογνωσίας που αποκτά συμμετέχοντας στη Formula E, καθώς και ότι η νέα του γενιά θα βασίζεται σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα.

Nissan Z Nismo
Nissan Z Nismo

Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του θα αλλάξει ριζικά, θα κρατήσει ορισμένες παραπομπές στο σημερινό της γενιάς R35 – όπως τα τέσσερα κυκλικά πίσω φωτιστικά του σώματα, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Nissan Alfonso Albaisa.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα αναμένεται να αλλάξει, ολοκληρωτικά, ο σχεδιασμός και του Nissan Ζ όταν έρθει η ώρα της αντικατάστασής του. Προς το παρόν η ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται στη φάση της έρευνας και του σχεδιασμού προκειμένου να λάβει τα προσεχή χρόνια τις τελικές της αποφάσεις για τα δύο της εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ όταν τα διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα. Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ...

Οικονομία

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε οικονομίας, σίγουρα και της ελληνικής, είναι η φοροαποφυγή κυρίως από άτομα υψηλού εισοδήματος. Για τον λόγο αυτό, τα...

Lifestyle

Τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Τήνο μαζί με τα παιδιά του συνεχίζει ο Γιώργος Λιάγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος διαθέτει ένα υπέροχο εξοχικό στο νησί...

Πολιτική

Μετά την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του απέναντι σε υπάλληλο του αεροδρομίου, αλλα και τις καταγγελίες για το πάρτι απευθείας αναθέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο...