Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Το κορυφαίο σχολείο οδήγησης μοτοσυκλέτας

Το κορυφαίο σχολείο οδήγησης μοτοσυκλέτας


Μετά από 11 χρόνια δραστηριότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό, το City΄s Art είναι έτοιμο να συνεχίσει τα εξειδικευμένα μαθήματά του και να διδάσκει τους μοτοσικλετιστές σωστή και ασφαλή οδήγηση.

Το City΄s ART (City΄s Advance Rider Training) είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης αναβατών που δημιούργησε η ομάδα του California Superbike School, του μεγαλύτερου και πλέον καταξιωμένου σχολείου οδήγησης μοτοσικλέτας στον πλανήτη. Είναι βασισμένο στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μοτοσικλετιστών των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ και δημιουργήθηκε μετά από αίτηση του Υπουργείου Αμύνης για μείωση των ατυχημάτων των ένστολων αναβατών. Μετά από 14 και πλέον χρόνια εφαρμογής του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος, το ποσοστό μείωσης των ατυχημάτων ξεπέρασε το 40%, απόδειξη του άριστου σχεδιασμού και της σωστής διδακτέας ύλης.

Το City΄s ART είναι το μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας στο κόσμο που έχει καταγεγραμμένα στοιχεία απόδοσης της μείωσης των ατυχημάτων και αυτή η τεχνογνωσία έχει μεταφερθεί ακέραια στην ελληνική αγορά.

Τη διαχείριση του City’s ART στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου έχει αναλάβει η Game Face ΕΕ, στόχος της οποίας είναι η αναγνώριση και καθιέρωση της προσθετικής αξίας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρει, καλύπτοντας το κενό της εκπαίδευσης και διδάσκοντας τις σωστές τεχνικές για την ασφαλή οδήγηση scooter και μοτοσικλέτας.

Στόχος του City’s ART είναι να επισημάνει και να διορθώσει άμεσα τα συνήθη λάθη χειρισμού που κάνουν οι αναβάτες scooter και μοτοσικλετών, καθώς και η μετάδοση των βασικών αρχών οδήγησης μίας μοτοσικλέτας μέσω μίας απλής μεθοδολογίας και της άρτιας τεχνικής κατάρτισης των πιστοποιημένων εκπαιδευτών του. Σχεδιασμένο με πολύ απλή δομή που τονίζει τις βασικές τεχνικές οδήγησης, τις οποίες οι μαθητές καταφέρνουν να τις αφομοιώνουν άμεσα μέσω της συνεχούς επανάληψης και της άμεσης διόρθωσης.

CITY'S ART

City’s ART: Σε ποιους απευθύνεται

Σε όλους τους μοτοσικλετιστές που θέλουν να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια, είτε  χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα από ανάγκη, είτε λόγω ευκολίας, είτε από πάθος. Και στις τρεις περιπτώσεις, η γνώση που θα αποκομίσουν από το City’s ART θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την οδηγική ικανότητά τους, με την κίνηση εντός/εκτός πόλης να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.

CITY'S ART

Περιγραφή του προγράμματος του City’s ART

Το City΄s ART αποτελεί μία μικρογραφία του California Superbike School, καθώς από εκεί αντλεί την τεχνογνωσία και τον τρόπο της όλης εκπαιδευτικής προσέγγισης. Με δεδομένη τη μη δυνατή κάλυψη όλων των θεμάτων που αφορούν την οδήγηση της μοτοσικλέτας, το θεωρητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του City΄s ART καλύπτει διεξοδικά τα παρακάτω θέματα οδηγικής τεχνικής:

  • Έλεγχος του γκαζιού: γιατί, πόσο, πότε, οφέλη στη οδήγηση
  • Συγχρονισμός Ελέγχου του Γκαζιού και αλλαγής κατεύθυνσης: πως αλλάζουμε κατεύθυνση, πότε αρχίζουμε το έλεγχο του γκαζιού, αποτελέσματα
  • Αλλαγή κατεύθυνσης: βέλτιστος τρόπος και οφέλη
  • Επιλογή γραμμής σε μία στροφή
  • Τοποθέτηση του σώματος και της μοτοσικλέτας στη σωστή γραμμή
  • Τα τελευταία νέα γύρω από την οικολογική οδήγηση ECO riding και τον εξοπλισμό του αναβάτη

Το βασικό πλεονέκτημα του City΄s ART είναι ο μεγάλος χρόνος πρακτικής εφαρμογής υπό τη συνεχή επιτήρηση των εκπαιδευτών. Και με δεδομένο ότι ο χώρος διεξαγωγής είναι σχεδιασμένος για πολλαπλές επαναλήψεις (μικρό μήκος διαδρομής και διάφορα είδη στροφών), ο μαθητής απολαμβάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη συνεχή εξάσκηση και με τη βοήθεια των εποικοδομητικών σχολίων των εκπαιδευτών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία άρτια και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική καθοδήγηση σε ολόκληρο το φάσμα της οδηγικής τεχνικής του μαθητή κατά τη διάρκεια της πρακτικής.

CITY'S ART

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μόλις 5,5 ώρες. Καθώς ο στόχος του City’s ART είναι η επιδιόρθωση των λαθών που κάνουν οι αναβάτες, το 65% του συνολικού χρόνου είναι πρακτική εφαρμογή των ασκήσεων κάτω από την επίβλεψη των πιστοποιημένων εκπαιδευτών.

Καθώς δεν υπάρχει η ανάγκη για χρήση αυτοκινητοδρομίου, το City΄s ART μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος όπου υπάρχει μία πίστα καρτ ή ένα μεγάλο πάρκινγκ, εφόσον τηρούνται τα απαραίτητα κριτήρια και προδιαγραφές. Ήδη έχουν υλοποιηθεί σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη, Νάξο, Γιάννενα και Καλαμάτα.

Το πρόγραμμα για το 2024 θα ανακοινωθεί μέχρι 25 Φεβρουαρίου.

Στοιχεία επικοινωνίας:www.cityart.gr, [email protected], 6945-893697 (απογευματινές ώρες).

CITY'S ARTΠηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Τεχνολογία

Η OpenAI μόλις προέβη σε μια ανακοίνωση που περίμεναν καιρό οι χρήστες. Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του ChatGPT βρίσκεται προ των πυλών. Όχι, το...

Κόσμος

Η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, θεωρεί πως το θέμα με τη Συμφωνία των...

Lifestyle

Η Μπέσσυ Αργυράκη ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την κόρη της, Εβελίνα Νικόλιζα. Η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και αρχικά, αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό...

Ροή ειδήσεων

Οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2026 τόνισε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στο Φόρουμ των Δελφών. Η...