Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lifestyle

Το 20λεπτο mansplaining του Μπογδάνου στη Συνατσάκη που κανείς δεν είχε ανάγκη

Το 20λεπτο mansplaining του Μπογδάνου στη Συνατσάκη που κανείς δεν είχε ανάγκη


Δεν άρεσαν στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο οι απόψεις της Μαίρης Συνατσάκη για τα φύλα και την πατριαρχία και αποφάσισε να απαντήσει. Μόνος του.

Η Μαίρη Συνατσάκη μέσα από την πλατφόρμα της στο YouTube μίλησε για τον τρόπο που έχει συναποφασίσει με τον σύντροφό της, Ίαν Στρατή, να μεγαλώνουν την κόρη τους, Ολίβια. Μεταξύ άλλων, έθιξε και τα αισθητικά ζητήματα που ουσιαστικά επιβάλλονται σε γονείς και παιδιά και από γονείς σε παιδιά, στη βάση του φύλου. Ξέρετε. Το πώς τα βρεφικά ρούχα έχουν πολύ συγκεκριμένα χρώματα, patterns και ύφος ανάλογα με το φύλο του παιδιού. Το κλισέ του ροζ για τα κορίτσια και του μπλε για τα αγόρια. Το δεινοσαυράκι για το αγόρι και η γοργόνα για το κορίτσι και όλα όσα σημαίνουν αυτές οι επιβολές χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Μεταξύ άλλων, η Μαίρη Συνατσάκη ανέφερε:

“Μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν ξεκίνησα να αγοράζω ρούχα για τη μικρή (αυτό έγινε όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος) που έμπαινα σε sites και έπρεπε να αγοράσω ρούχα για το βρεφάκι και είχε κατηγορία στα βρεφικά ρουχαλάκια αγόρι και κορίτσι.

Γιατί αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή ύπαρξης ενός ατόμου πρέπει να φορτιστεί αυτό με συγκεκριμένα χρώματα, συγκεκριμένες εικόνες; Όχι δεν το καταλαβαίνω καθόλου!

Ήθελα να έχει η μικρή και φορμάκια με δεινοσαυράκι και αμαξάκι και έμπαινα στα αγορίστικα. Αυτός ο διαχωρισμός σε τόσο μικρή ηλικία. Τα κοριτσάκια αποτυπώνονται σαν πράα, γλυκά κοριτσάκια. Επίσης, μαθαίνουμε στην κόρη μας την έννοια της συναίνεσης. Το Stop. Δεν θέλω να αγκαλιαστώ, δεν μου αρέσει αυτό.”

hqdefault

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις της Συνατσάκη προκάλεσαν αντιδράσεις. Τα σχόλια κάτω από το βίντεό της δεν είναι και τα πιο επιβραβευτικά. Προφανώς πολλοί subscribers της τής έδωσαν συγχαρητήρια. Ωστόσο, τα περισσότερα σχόλια αν κάτι κάνουν σαφές είναι πως το να απαγκιστρωθεί το κοινωνικό φύλο από όσα περιττά το βαραίνουν προκαλεί πανικό μέχρι και στα καλύτερα παιδιά.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα σχόλια, λοιπόν, στη Μαίρη Συνατσάκη αποφάσισε να απαντήσει και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Όχι σε σχόλιο. Όχι με ένα Instagram story. Με βίντεο στο δικό του κανάλι στο YouTube, διάρκειας είκοσι λεπτών.

Το 20λεπτο βίντεο-απάντηση Μπογδάνου που κανείς δεν ζήτησε

Με πολύ φιλικό τρόπο, όπως τόνισε, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, εξήγησε πόσο σέβεται και εκτιμά και θεωρεί “καλό παιδί” τη Μαίρη Συνατσάκη, προχώρησε σε ένα τρυφερό, θα το λέγαμε, mansplaining, καταλήγοντας πως τελικά δεν είναι η πατριαρχία το πρόβλημα της Συνατσάκη, αλλά η ανθρώπινη φύση, κάνοντας “τυπικά κομουνιστικά λάθη”. Πως είναι ανθρωπολογικό το ζήτημα των αδικιών και των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων.

Στον κόσμο μας σήμερα, στη θέση του θύματος, βρίσκονται κατά κανόνα άνδρες. Σε πλείστα όσα επίπεδα. Οι περισσότεροι άνεργοι είναι άνδρες. Οι περισσότεροι άστεγοι είναι άνδρες, οι περισσότεροι φυλακισμένοι είναι άνδρες. Οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες στους πολέμους είναι άνδρες. Τα περισσότερα θύματα επιθέσεων, ληστείας, κλοπής είναι άνδρες”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφέροντας πως αυτό που η Μαίρη Συνατσάκη θεωρεί “πατριαρχία” βλάπτει περισσότερο τους άνδρες.

Το αφήνουμε εδώ και καλή τύχη:

hqdefault

Το απίστευτο είναι πως αποθεώνεται στα σχόλια, τα οποία είναι άκρως υποτιμητικά για τη Μαίρη Συνατσάκη. Και μη χειρότερα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Θρήνος για την κομμώτρια που πέθανε στην Πάτρα: Ζαλιζόταν και λιποθύμησε στα χέρια της κόρης της μετά την επέμβαση – Newsbeast play Συγκλονίζουν οι...

Music

Helena Paparizou – My number one Sertab Erener – Everyway that I can Charlotte Perrelli – Take me to your heaven From Malmö …...

Music

Support my work on Patreon (High Quality Downloads MP3/WAV) https://www.patreon.com/mercurialkenny Connect with … source

Music

Subscribe now στο #1 ελληνικό μουσικό κανάλι: https://www.youtube.com/@cobaltmusicgr Music Produced and arrangement by … source