Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Τo bitcoin θα μπορούσε να καταγράψει διόρθωση στα $20.000 – Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Τo bitcoin θα μπορούσε να καταγράψει διόρθωση στα .000 – Τι εκτιμούν οι αναλυτές


Η τιμή του bitcoin οδηγείται υψηλότερα δεδομένου του ράλι μεταξύ των επενδυτών που φοβούνται ότι θα χάσουν την ευκαιρία αυτή (FOMO/ Fear Of Missing Out). Παρ’ όλα αυτά, η τιμή του κρυπτονομίσματος ενδέχεται να μειωθεί σε ένα επίπεδο πιο κοντά στα 30.000 δολάρια καθώς ο ενθουσιασμός των επενδυτών εξασθενεί, σύμφωνα με τον αναλυτή της Mizuho Securities, Νταν Ντόλεβ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ντόλεβ προειδοποίησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην τελευταία άνοδο του bitcoin, τη στιγμή που το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει αύξηση κατά 48% σε υψηλά ρεκόρ από την αρχή του έτους.

Αυτό συμβαίνει επειδή το ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα πρόκειται να εξασθενήσει, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει την μείωση της τιμής του bitcoin έως και τα 30.000 δολάρια, όπως προειδοποίησε, υπονοώντας απώλειες έως και 54% από τα επίπεδα της περασμένης Δευτέρας, γύρω στα 64.750 δολάρια.

Η τιμή του bitcoin θα μπορούσε τελικά να καταβαραθρωθεί μέχρι και τα 20.000 δολάρια στην επόμενη «εποχή των παγετώνων» του κρυπτονομίσματος, όπως προσέθεσε ο ίδιος. Αυτό θα σηματοδοτούσε πτώση 69% από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Αυτή τη στιγμή τα πηγαίνει καλά, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα οι αποδόσεις του δεν θα έχουν καμία στήριξη, αφού τροφοδοτείται μόνο από FOMO και νομίζω ότι τελικά θα καταγράψει μείωση. Νομίζω ότι, όταν τελικά η τρέχουσα δυναμική περιοριστεί θα παρατηρήσουμε πως δεν έχει κάποια σημαντική βάση», δήλωσε ο Ντόλεβ, προσθέτοντας πως «προσωπικά δεν βλέπω καμία αξία σε αυτό, οπότε πιθανότατα θα επιστρέψει εύκολα στα επίπεδα των $40.000 ή $30.000».

Όπως μεταδίδει το Business Insider, το bitcoin έχει καταγράψει αύξηση τους τελευταίους μήνες λόγω του ενθουσιασμού και της ζήτησης που δημιουργήθηκε από τα spot bitcoin ETFs τα οποία εγκρίθηκαν τον Ιανουάριο από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και από το επερχόμενο φαινόμενο του «halving» και την προοπτική μείωσης των επιτοκίων της Fed φέτος.

Oι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Fed έχουν μειωθεί σημαντικά εν μέσω υψηλότερων από το αναμενόμενο πληθωριστικών στοιχείων, κάτι που σημαίνει ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες φαίνονται έτοιμοι να διατηρήσουν τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να «χαλιναγωγήσουν» τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%. 

Οι αγορές εκτιμούν τώρα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μόνο δύο ή λιγότερες φορές φέτος, σύμφωνα με τον δείκτη FedWatch της CME, ο οποίος υποδεικνύει πιθανότητα της τάξης του 84%.

Η πρόβλεψη του Ντόλεβ αντιτίθεται σε εκείνες των «ταύρων» της αγοράς του bitcoin, οι οποίοι δήλωσαν ότι το κρυπτονόμισμα έχει περισσότερα περιθώρια ανάπτυξης φέτος.

Το τελευταίο ράλι του κρυπτονομίσματος μέχρι τώρα υποδηλώνει ότι το bitcoin θα μπορούσε να «σκαρφαλώσει» στα 150.000 δολάρια μέχρι τα μέσα του 2025, όπως προέβλεψαν πρόσφατα οι αναλυτές της Bernstein, υποδηλώνοντας άνοδο της τάξης του 129% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη 

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε βάθος πενταετίας σε επαγγελματίες που αμφισβητούν το τεκμήριο

Υψηλές… πτήσεις στις τιμές των καυσίμων- Πασχαλινή έξοδος με την αμόλυβδη πάνω από 2 ευρώ (πίνακες)

Η τελική λύση για τακτοποίηση ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω εκπρόθεσμων δόσεων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ


fedbitcoinETFFOMOhalving

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Θρήνος για την κομμώτρια που πέθανε στην Πάτρα: Ζαλιζόταν και λιποθύμησε στα χέρια της κόρης της μετά την επέμβαση – Newsbeast play Συγκλονίζουν οι...

Music

Helena Paparizou – My number one Sertab Erener – Everyway that I can Charlotte Perrelli – Take me to your heaven From Malmö …...

Music

Support my work on Patreon (High Quality Downloads MP3/WAV) https://www.patreon.com/mercurialkenny Connect with … source

Συνταγές

κολοκυθάκια Σήμερα φτιάχνουμε ένα από τα πλέον ελληνικά, καλοκαιρινά ορεκτικά και δεν είναι άλλο από τραγανά κολοκυθάκια … source