Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Φάκελο προτεραιοτήτων ετοίμασε ο Χρυσοχοΐδης στον Άδωνι

Φάκελο προτεραιοτήτων ετοίμασε ο Χρυσοχοΐδης στον Άδωνι


Με έναν σύντομο απολογισμό, αποχαιρέτισε το υπουργείο Υγείας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που μετακινήθηκε για μια ακόμη φορά στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καλοσωρίζοντας στη θέση που άφησε, τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Και οι δυο τους, επισήμαναν τις δυσκολίες του υπουργείου Υγείας, με τον απερχόμενο υπουργό να δηλώνει πως έχει ετοιμάσει ειδικό φάκελο με τις εκκρεμότητες και το νέο υπουργό να δηλώνει ότι «επιστρέφει στο φυσικό του περιβάλλον».

Στην τελετή παραλαβής – παράδοσης στο υπουργείο Υγείας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε δημιουργική την εξάμηνη περίοδο που παρέμεινε στη θέση αυτή, λέγοντας πως στόχος ήταν να αποφευχθούν οι κρίσεις, να βελτιωθούν οι υποδομές στα νοσοκομεία, να περιοριστούν οι ελλείψεις σε απαραίτητα φάρμακα.

«Έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας μια φιλία, ο Άδωνις το λέει κάρμα», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Η συμπόρευση μας έχει ένα χαρακτήρα ιστορικό, τα τελευταία 10 χρόνια, πολιτικό και συναισθηματικό

Υπογράμμισε ότι σύντομα τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), τα οποία αφορούν σοβαρές παθήσεις, θα αποστέλλονται στα σπίτια περίπου 10.000 ασθενών από τον ΕΟΠΥΥ.

Αναφέρθηκε στις Μονάδες Τραύματος σε δεκάδες νοσοκομεία, στην μεταρρύθμιση της ψυχικής Υγείας και το Σχέδιο Δράσης για την άνοια, ενώ τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα αναδιαμόρφωσης του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ.

«Θα σου παραδοθεί ένας φάκελος με το έργο που πρέπει να γίνει», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη, αναφέροντας πως το υπουργείο περνάει στα χέρια ενός άξιου πολιτικού, «με τον οποίο η συμπόρευση μας έχει ένα χαρακτήρα ιστορικό, τα τελευταία 10 χρόνια, πολιτικό και συναισθηματικό.

Έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας μια φιλία, ο Άδωνις το λέει κάρμα».

Και απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι θα είσαι άξιος, αποτελεσματικός υπουργός».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε συνεργάτες του στο υπουργείο: την αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία ξεκίνησε το μεγάλο έργο του ανασχεδιασμού της ΠΦΥ, τον υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο, διαχρονικό του συνεργάτη που είναι έτοιμος για την ιστορική μεταρρύθμιση της Ψυχικής Υγείας που καθυστέρησε 30 χρόνια, τον Μ. Θεμιστοκλέους, τον οποίο χαρακτήρισε έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο της Υγείας και τους γενικούς γραμματείς Λίλιαν Βιλδιρίδη, την οποία χαρακτήρισε πολύτιμη και μοναδική, με μυαλό και σπάνιο ήθος, Άρη Αγγελή που θα σχεδιάσει τη νέα φαρμακευτική πολιτική και για τον οποίον ανέφερε πως έχει ακαδημαϊκή καριέρα με περγαμηνές και την Φ. Καλύβα.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε βαθιά συγκινημένος που επιστρέφει μετά από 10 χρόνια, λέγοντας πως ήταν «άλλες εποχές, πιο δύσκολες». Αναφέρθηκε στην κοινή του πορεία με τον Μ. Χρυσοχοΐδη από την πρώτη θητεία του στο υπουργείο Ναυτιλίας, λέγοντας ότι «Έχουμε διατηρήσει τη φιλιά μας όλα αυτά τα χρόνια».

Αναφερόμενος στην προηγούμενη θητεία του ως υπουργού Υγείας, το 2013, δήλωσε ότι ήταν μια «σκληρή θητεία, που η κυβέρνηση είχε την υποχρέωση μεγάλων περικοπών και σκληρών μέτρων», για να προσθέσει αστειευόμενος πως «Η θητεία μου κράτησε ένα χρόνο αλλά μου φάνηκε λες και ήταν μια πενταετία».

Απευθυνόμενος προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον διαβεβαίωσε θα συνεχίσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του όλες τις μεταρρυθμίσεις.

Τονίζοντας ότι έχει «συνείδηση των προβλημάτων», δήλωσε ότι «Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το clawback και rebate», ενώ πρόσθεσε ότι «Πρέπει να εντείνουμε προσπάθεια για εμβολιασμό. Πρέπει να τρέξουμε μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δουλειά αρχίζει από αύριο».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Σε πρώτο πλάνο η ιταλική αγορά για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού με τον Βιτσέντσο Ιταλιάνο και τον Βάλτερ Ματσάρι να έχουν ήδη τσεκαριστεί...

Ροή ειδήσεων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ 27.05.2024 | 22:19 EUROLEAGUE 2023-2024 / FINAL 4 / / – (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανήρτησε...

Ροή ειδήσεων

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ένας 58χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Παλαιοκαστριτών, στην Κέρκυρα, μετά από καταγγελία μητέρας ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τη 15χρονη κόρη...

Συνταγές

Κάντε εγγραφή στο κανάλι: https://www.youtube.com/@oragiampala #ΑΡΗΣ #ARISFC #ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ @oragiampala Mε … source