Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Όταν πεθάνω θέλω ένα φέρετρο αξιοπρεπές όπως όλοι οι χριστιανοί

Όταν πεθάνω θέλω ένα φέρετρο αξιοπρεπές όπως όλοι οι χριστιανοί


Σε λεπτομέρειες που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμος ακολουθία του, όταν θα αποδημήσει εις Κύριον, αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος. Η κηδεία, έτσι όπως επιθυμεί ο ποντίφικας, προβλέπει μόνον μία αγρυπνία.

Οι αναφορές αυτές για την κηδεία του ποντίφικα περιέχονται σε βιβλίο – συνέντευξη του πάπα Φραγκίσκου, το οποίο κυκλοφορεί την Τετάρτη 3 Απριλίου στην Ισπανία, με τίτλο «Ο Διάδοχος» και που συνέγραψε ο δημοσιογράφος Χαβιέ Μαρτίνες Μπροκάλ.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται ότι, μετά τον θάνατό του, ο ποντίφικας πρόκειται να τοποθετηθεί σε ένα απλό φέρετρο «αξιοπρεπές, αλλά όπως γίνεται με κάθε χριστιανό». Η σορός του, δηλαδή, δεν θα εκτεθεί πάνω σε μεγάλη ξύλινη βάση, όπως συνέβη με τους προκατόχους του.

Οι μέχρι τώρα τελετές ήταν υπερβολικά φορτωμένες, αφαιρέσαμε πολλά πράγματα», δήλωσε ο πάπας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί να ταφεί μέσα στο Βατικανό, αλλά στην βασιλική εκκλησία της Σάντα Μαρία Ματζιόρε, αφιερωμένη στην Παρθένο, η οποία βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Ρώμης. «Υπάρχει, στην εκκλησία αυτή, ένα δωμάτιο όπου φυλάσσουν τα κηροπήγια και με διαβεβαίωσαν ότι όλα είναι έτοιμα για την ταφή μου», τόνισε ο Φραγκίσκος, κατά τον διάλογο με τον Ισπανό δημοσιογράφο.

Η κηδεία, έτσι όπως αναμορφώθηκε από τον ίδιο τον πάπα, προβλέπει μόνον μια αγρυπνία, και όχι δυο, χωρίς καμία ιδιαίτερη τελετή για το κλείσιμο του φέρετρου.

Ο Φραγκίσκος, παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο διάδοχός του, πάπας Βενέδικτος, τον υπεράσπισε σθεναρά, όταν κάποιοι τον κατηγόρησαν, ως αιρετικό, επειδή είχε ταχθεί υπέρ των συμφώνων συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Αργεντινός πάπας, τέλος, διηγήθηκε ότι μια από τις πρώτες φορές που είχε έρθει στην Ρώμη, ακριβώς δίπλα στην εκκλησία όπου θέλει να ταφεί, ένας άνδρας τον πλησίασε και προσπάθησε να του πουλήσει ένα ρολόι. Περαστικοί, όμως, τον ειδοποίησαν να μην βγάλει το πορτοφόλι του, διότι ήταν βέβαιο ότι θα του το έκλεβε.

«Μου είπαν ότι θα μου έδινε χαστούκι και θα μου έπαιρνε το πορτοφόλι, τρομερό!» είπε, χαρακτηριστικά, ο πάπας Φραγκίσκος.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Τεχνολογία

Η OpenAI μόλις προέβη σε μια ανακοίνωση που περίμεναν καιρό οι χρήστες. Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του ChatGPT βρίσκεται προ των πυλών. Όχι, το...

Κόσμος

Η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, θεωρεί πως το θέμα με τη Συμφωνία των...

Lifestyle

Η Μπέσσυ Αργυράκη ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την κόρη της, Εβελίνα Νικόλιζα. Η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και αρχικά, αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό...

Ροή ειδήσεων

Οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2026 τόνισε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στο Φόρουμ των Δελφών. Η...