Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Today Trends

Related Posts

Viral: Άλλαξε μόνιμα το χρώμα των ματιών της χωρίς φακούς επαφής


Αν κάποιος έχει βαρεθεί από το χρώμα των ματιών του ή δεν θα τον πείραζε η ενόχληση από το έντονο φως ένα ηλιόλουστο πρωινό, πλέον υπάρχει διαδικασία, ώστε να αλλάξει κανείς χρώμα ματιών, όμως υπάρχουν και οι πιθανές παρενέργειες που θα σας απαριθμήσουμε.

Αν δεν φοβάστε τους κινδύνους, όπως πρήξιμο, γλαύκωμα, μερική ή ολική τύφλωση, η χειρουργική επέμβαση αλλαγής του χρώματος της ίριδας, μια ακόμα διαδικασία αισθητικής (και όχι ιατρική) που έγινε viral στο διαδίκτυο, μπορεί να είναι για εσάς.

Η διαδικασία μπορεί να είναι με χρωστική στην κερατίνη ή με εμφύτευμα, όλες με την επικινδυνότητά τους

Η διαδικασία, γνωστή ως keratopigmentation (σ.σ. κερατομελάγχρωση ή κερατοχρωματοποίηση), περιλαμβάνει τη χρήση ενός λέιζερ για τη δημιουργία μιας σήραγγας στον επιφανειακό κερατοειδή, προκειμένου να τοποθετηθεί χρωστική ουσία, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλές τρομακτικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της τύφλωσης – για να μην αναφέρουμε ότι δεν έχει έγκριση για αισθητική χρήση.

@new_color_flaak EYE COLOR CHANGE for @LAYYONS🦋 Eye color change using the FLAAK Pro technique, the most advanced and natural keratopigmentation ☝🏼 You dream about changing the color of your eyes? Send us a PM 💌 #newcolor #flaak #keratopigmentation #visumax #visumax800 #eye #eyecolorchange ♬ son original – new_color_flaak

Μέχρι τι ρίσκο προτίθεται να πάρει κάποιος για μια αισθητική βελτίωση;

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η γαλλική εταιρεία New Color, ειδικοί στην κερατομελάγχρωση, μοιράστηκε πλάνα μιας ασθενούς που άλλαξε τα καστανά της μάτια σε ένα έντονο, ζωντανό μπλε, σε ένα κλιπ που σημείωσε 16 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Οι περισσότεροι θεατές στα σχόλια έμειναν άναυδοι από την επέμβαση, παρομοιάζοντας την εμφάνιση μετά την επέμβαση με ένα βλέμμα που θα μπορούσε να επιτευχθεί απλά με τη χρήση χρωματιστών φακών επαφής.

«Γιατί κάποιος να θέλει μπλε μάτια», διερωτήθηκε ένα άτομο. «Έχω μπλε μάτια και δεν μπορώ να δω ούτε όταν βγαίνει ο ήλιος! Τα παιδιά μου έχουν όλα καστανά μάτια και βλέπουν τα πάντα». «Αναρωτιέμαι πώς αυτό επηρεάζει το μάτι με την πάροδο του χρόνου», σκέφτηκε κάποιος άλλος.

@new_color_flaak 🪞Mirror sequence of eye color change🪞 Eye color change using the FLAAK Pro technique, the most advanced and natural keratopigmentation ☝🏼 You dream about changing the color of your eyes ? Send us a PM 💌 #newcolor #flaak #keratopigmentation #visumax #visumax800 #eye #eyecolorchange #pourtoi #kerato #reaction #eyecolorchange #CapCut ♬ son original – new_color_flaak

Κάθε χειρουργική επέμβαση όμως έχει παρενέργειες

Σε ένα μοντέλο κόστισε την πολύτιμη όρασή της. Η Ναντίν Μπρούνα ταξίδεψε στην Κολομβία για να αλλάξει τα καστανά μάτια της σε ένα φωτεινό γκρι, υποβαλλόμενη σε μια διαφορετική διαδικασία που χρησιμοποιεί εμφύτευμα σιλικόνης. Έχασε το 80% της όρασής της στο δεξί της μάτι και το 50% στο αριστερό.

«Πριν από αυτή την επέμβαση, τα μάτια μου ήταν απολύτως υγιή. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ήμουν τόσο αφελής», δήλωσε το 2018, σύμφωνα με το Healthline.

Η γνώμη του ειδικού

Ο Dr. Κόλιν Μακ Κάνελ, καθηγητής κλινικής οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, δήλωσε στο Healthline ότι είναι «κακή ιδέα» να ακολουθήσει κανείς «οποιαδήποτε περιττή οφθαλμολογική επέμβαση» λόγω του κινδύνου επιπλοκών. Οι επιπλοκές της κερατομελάγχρωσης περιλαμβάνουν απώλεια όρασης, τύφλωση, γλαύκωμα και ραγοειδίτιδα ή φλεγμονή του ματιού.

«Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ένα εμφύτευμα στο μπροστινό μέρος του ματιού να παρουσιάσει, με τον καιρό, προβλήματα. Η φλεγμονή, το γλαύκωμα, ο καταρράκτης και η ανάγκη για μεταμόσχευση κερατοειδούς, όπως υπέστη η κ. Μπρούνα, είναι αυτά που θα περίμενε κανείς ως επιπλοκές», δήλωσε ο Μακ Κάνελ. «Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να έχει υποστεί μόλυνση στο εσωτερικό του ματιού, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια του ματιού συνολικά».

«Ένα από τα κύρια ζητήματα είναι ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για τη διαδικασία ώστε να πούμε αν θα προκαλέσει ή όχι προβλήματα όπως το γλαύκωμα στην πορεία», δήλωσε στο Vision Center ο Dr. Ivan Schwab, κλινικός εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

Πηγές: New York Post, HealthlineΔες τώρα ολες της αθλητικές μεταδόσεις δωρεάν!
Ελληνική Τηλεόραση : Δες όλα τα κανάλια τωρα Live!
Ταινίες online: Δες τις αγαπημένες σου ταινίες τωρα Live!
Online Ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους

Ολα τα άρθρα είναι πηγές από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα sites


πηγή άρθρου

cipiripohttp://cipiripo.com
Συντάκτης: cipiripo

Popular Articles