Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Αγία Παρασκευή: Σοκάρουν οι περιγραφές της κακοποίησης του 14χρονου

Αγία Παρασκευή: Σοκάρουν οι περιγραφές της κακοποίησης του 14χρονου


Σοκάρουν οι περιγραφές των όσων υπέστησε ο 14χρονος στην Αγία Παρασκευή από τρεις συνομήλικούς του, που τον κακοποίησαν. Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξανδρος Μαζαράκης μίλησε στην ΕΡΤ και επισήμανε ότι το παιδί βρίσκεται σε τεράστιο σοκ, αν και κατάφερε να βρει τη δύναμη και να επιστρέψει στο σχολείο.

«Το συζητήσαμε με τους γονείς και ειδικούς και καταλήξαμε ότι πρέπει να πάει, διότι έπρεπε να κερδίσει αυτή τη μικρή νίκη, να μην υποχωρήσει εκείνος από την όποια κανονικότητα της ζωής του» εξήγησε.

Όπως είπε ο κ. Μαζαράκης κατά την εκτίμηση της οικογένειας και τη δική του «δεν μιλάμε πλέον για bullying». «Θεωρώ ότι αυτές οι συμπεριφορές έχουν αλλάξει την κατηγορία. Έχουμε ανέβει σε επίπεδο βιαιότητας και σε επίπεδο οργάνωσης».

Όσα έγιναν

Οι περιγραφές σοκάρουν. «Το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου το παιδί, κατά μία συνήθειά του, έβγαλε το σκυλί του βόλτα. Εκεί τον περίμεναν 2-3 συνομίληκοί – ο ένας συμμαθητής του, ο δεύτερος από άλλο σχολείο, ο τρίτος είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Του πήραν το σκύλο, τον υποχρέωσαν με την απειλή ότι δεν θα τον ξαναδεί να τους ακολουθήσει. Πήγαν σε ένα πιο απόμερο σημείο, όπου εκεί υπέστη όλη αυτή τη διαδικασία, δηλαδή τι; Τον κρατούσαν οι δύο και τον γρονθοκόπησε ο τρίτος με κλειδιά, γροθιά με κλειδιά μέσα στο χέρι, που μπορεί να προκαλέσει όπως καταλαβαίνετε στο πρόσωπο πολύ μεγάλη βλάβη. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη και όχι κάτι απλό. Του πήραν τα παπούτσια, τον υποχρέωσαν πάλι στη συνέχεια να τους ακολουθήσει αιμόφυρτος και ξυπόλητος στο δρόμο για να του δώσουν πίσω το σκύλο του» είπε.

«Τον απείλησαν, βιντεοσκόπησαν το γεγονός, τον υποχρέωσαν να αναφέρει ονόματα προσώπων που δεν γνώριζε, γυναικεία ονόματα με υβριστικό σχόλιο και στη συνέχεια, μετά από όλο αυτόν τον εξευτελισμό, του έδωσαν πίσω το σκύλο του με το ζόρι και του επέτρεψαν εντός εισαγωγικών πάλι να επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτά έγιναν σε κεντρικό σημείο της Αγίας Παρασκευής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαζαράκης.

Οι απειλές στην οικογένεια

Επισήμανε ότι ο «ο τρίτος άγνωστος -όχι άγνωστος εν μέρει γνωστός μέχρι στιγμής- έδειξε στη ζώνη του χωρίς να το δείξει βεβαια, ήταν καλυμμένο με τα ρούχα του από πάνω, ότι είχε όπλο. Γκλοκ το ανέφερε, ότι έχω ένα γκλοκ επάνω μου και με αυτό θα σε σκοτώσω. Δεν σταμάτησαν εκεί. Έριξαν αυγά στην πρόσοψη της πολυκατοικίας, βανδάλισαν το αυτοκίνητο του πατέρα, τηλεφώνησαν το Σάββατο το βράδυ όταν είχε ξεκινήσει μια διαδικασία διερεύνησης από την Αστυνομία και αναζητούνταν και τα παιδιά και οι γονείς τους. Τηλεφώνησαν πάλι στον ανήλικο από απόκρυψη και του είπαν ότι πήγες στην αστυνομία και σταμάτα και είσαι καρφί κι αν δεν σταματήσεις θα πάθεις χειρότερα και ούτω καθεξής».

Επιπλέον είπε ότι «υπήρχαν προηγούμενα δηλαδή αυτό το bullying που αναφέρατε στην αρχή είχε συμβεί τον παρελθόντα χρόνο και μέσα στο λεωφορείο, γιατί τα παιδιά αυτά κατευθύνονται προς το ίδιο σχολείο και επιστρέφουν προς την ίδια περιοχή, οπότε μοιράζονταν το σχολικό λεωφορείο το οποίο όμως, επειδή είναι έφηβοι σε αυτή την ηλικία των 13 δεν έχει σύνοδο. Άρα ό, τι γίνεται γίνεται μεταξύ των παιδιών εσωτερικά και άρα είχαν συμβεί κάποια περιστατικά εκφοβισμού, κεφαλοκλείδωμα, σπρωξίματα, αλλά αυτά το παιδί δεν τα αξιολόγησε ή δεν ήθελε να τα μεταφέρει, θεωρώντας ότι μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κάτι υποδεέστερο, ότι κλαίγεται για το τίποτα και ούτω καθεξής».

«Τέτοιου είδους μικροπεριστατικά συνέβαιναν πάντα στα σχολεία, αλλά όταν δεν υπήρχε συνέχεια δεν έδινε κάποιος μεγάλη σημασία. Αυτό είναι το προηγούμενο το οποίο μάθαμε εκ των υστέρων βέβαια, γιατί το παιδί δεν το είχε αναφέρει σε κανέναν» πρόσθεσε.

Άφαντοι γονείς και θύτες

«Εκείνο που μας κάνει εντύπωση σε όλους είναι η απουσία γονέων και παιδιών. Η Αστυνομία τους αναζητεί. Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Μέχρι στιγμής είναι άφαντοι. Εγώ καταλαβαίνω τον κάθε γονέα […]» είπε ο δικηγόρος.

«Αναζητήθηκαν στις διευθύνσεις τους και σε κάποια εξοχικά δεν βρίσκονται πουθενά. Η ενημέρωση που είχαμε από το σχολείο χθες είναι ότι είναι άρρωστο με Covid το παιδί και δεν θα πάει. Εγώ θεωρώ ότι μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί να είναι μια πρόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

You May Also Like

Sticky Post

Το Cipiripo News δεν φιλοξενεί περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή ζωντανές ροές. Το Cipiripo News λειτουργεί ως αθροιστής ζωντανών ροών που είναι...

Ροή ειδήσεων

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου: Ο φονικός καύσωνας του 1987 στην Αθήνα καταλήγει σε εθνική τραγωδία – Newsbeast play Σαν σήμερα ο φονικός καύσωνας του...

Αυτοκίνητο

Έτοιμη να ξεκινήσει να παράγει λίθιο είναι η Σερβία, η οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνιών με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της...

Οικονομία

Δύο εικοσιτετράωρα μετά τη διαβεβαίωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι ουδείς περιβαλλοντικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να αλλάξει κατά τη δεύτερη πενταετή...