Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Βασίλισσας Ελισάβετ: Οι δραματικές ώρες στο Μπαλμόραλ πριν το θάνατό της

Βασίλισσας Ελισάβετ: Οι δραματικές ώρες στο Μπαλμόραλ πριν το θάνατό τηςΗ 96χρονη Ελισάβετ είχε αντιληφθεί ότι πλησίαζε το τέλος της και είχε φροντίσει να αφήσει γραπτώς τις τελευταίες εντολές και επιθυμίες 

Τις τελευταίες δραματικές ώρες στο κάστρο Μπαλμόραλ την ημέρα του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, αποκάλυψε η Daily Mail, σύμφωνα με χειόγραφο σημείωμα -ημερολόγιο του προσωπικού της γραμματέα, Έντουαρντ Γιανγκ, ο οποίος ήταν μαζί της μέχρι το τέλος. 

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα, η 96χρονη βασίλισσα πέθανε στον ύπνο της «πολύ ειρηνικά. Γλίστρησε μακριά. Γήρας. Δεν θα αντιλήφθηκε τίποτε. Κανένα πόνο». 

Το χειρόγραφο του Γιάνγκ –  το οποίο φυλάσσεται στα Βασιλικά Αρχεία – δεν είχε δημοσιοποιηθεί μέχρι την αποκάλυψη από τη  εφημερίδα. Αποτελεί μέρος μια νέας βιογραφίας του βασιλιά Κάρολου, με τίτλο “Charles III: New King, New Court” (Κάρολος Γ’: Νέος βασιλιάς, νέα αυλή). The Inside Story”, την οποία έχει γράψει ο βασιλικού συντάκτης της Mail, Robert Hardman.

Ο Κάρολος και οι σφραγισμένες επιστολές 

Ο πρίγκιπας Κάρολος ενημερώθηκε για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της και έφυγε τόσο ξαφνικά για την Σκωτία, που οι άνθρωποι του παλατιού δεν πρόλαβαν καν να ετοιμάσουν το αυτοκίνητό του. 

Ο νυν βασιλιάς και η βασίλισσα Καμίλα πρόλαβαν και πέρασαν μία ώρα κατ’ ιδίαν με την ετοιμοθάνατη Ελισάβετ, προτού εκείνη ξεψυχήσει. O Κάρολος τηλεφώνησε σε Γουίλιαμ και Χάρι να σπεύσουν στη Σκωτία αλλά, ακόμα και τότε , Κάρολος πίστευε ότι η μητέρα του θα τα καταφέρει και θα ζήσει κάποιες ημέρες.

Μάλιστα, κάποια στιγμή βγήκε για λίγο από το δωμάτιο για να μία βόλτα στον κήπο, και τότε η Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή.

Από το Μπαλμόραλ τηλεφώνησαν στον βοηθό του Κάρολου που τον συνόδευε, και τότε αυτός τον αποκάλεσε «Μεγαλειότατε» για να του μεταφέρει την είδηση – σημάδι ότι αυτός ήταν πλέον ο βασιλιάς. 

Σλυμφωνα με την Mail, λίγο αφότου ο σερ Έντουαρντ έγραψε το σημείωμά του, ένας υπηρέτης έφερε ένα κλειδωμένο κόκκινο κουτί με χαρτιά που βρέθηκαν στο νεκροκρέβατο της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Μέσα το κουτί υπήρχαν και δύο σφραγισμένες επιστολές της εκλειπούσης: Η μία απευθυνόταν στον γιο και διάδοχό της, τον νυν βασιλιά Κάρολο Γ’, και η άλλη προς τον σερ Έντουαρντ, αναφέρει η Mail.

Αυτό δείχνει ότι η 96χρονη Ελισάβετ είχε αντιληφθεί ότι πλησίαζε το τέλος της – αν και το περιεχόμενό τους είναι απίθανο να δημοσιοποιηθεί ποτέ. 

Το κουτί περιείχε επίσης την τελευταία δουλειά που είχε να κάνει ως βασίλισσα: την επιλογή των υποψηφίων για το περίφημο Τάγμα Αξίας για τις αξιόλογες υπηρεσίες τους σε όλη την Κοινοπολιτεία.

»Ακόμη και στο νεκροκρέβατο της, είχε δουλειά να κάνει. Και την έκανε», γράφει ο Hardman, εξαίρωντας την απαράμιλλη αφοσίωση της Ελισάβετ στο καθήκον.

Πηγή: skai.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

You May Also Like

Sticky Post

Το Cipiripo News δεν φιλοξενεί περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή ζωντανές ροές. Το Cipiripo News λειτουργεί ως αθροιστής ζωντανών ροών που είναι...

Lifestyle

20 Ιουλίου 2024 | 22:26 Μπορεί το Black Adam να έχει σήμανση PG-13, δηλαδή ότι είναι για άτομα άνω των 13 ετών και στα...

Ροή ειδήσεων

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου: Ο φονικός καύσωνας του 1987 στην Αθήνα καταλήγει σε εθνική τραγωδία – Newsbeast play Σαν σήμερα ο φονικός καύσωνας του...

Αυτοκίνητο

Έτοιμη να ξεκινήσει να παράγει λίθιο είναι η Σερβία, η οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνιών με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της...