Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Δολοφονία Ζαμπούνη: Έγγραφο ντοκουμέντο της ΕΛ.ΑΣ αποκαλύπτει ότι ήταν στόχος

Δολοφονία Ζαμπούνη: Έγγραφο ντοκουμέντο της ΕΛ.ΑΣ αποκαλύπτει ότι ήταν στόχος


Γνώριμος των Αρχών υπήρξε ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, ο οποίος έπεσε θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης στον Νέο Κόσμο. Ο 44χρονος, που είχε το παρατσούκλι «Ζαμπόν» φέρεται να ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia».

Σε έγγραφο ντοκουμέντο που είχε συντάξει η ΕΛ.ΑΣ., και που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA o αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, γίνεται αναφορά σε πρόσωπα που εμπλέκονταν στη νύχτα και ήταν πιθανοί στόχοι δολοφονικής ενέργειας εις βάρος τους.

Το έγγραφό περιείχε οκτώ ονόματα, με πρώτο εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Η επιχείρηση «ΣΚΙΑ» είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια και περιλάμβανε επιτήρηση των συγκεκριμένων ποινικών και ταυτόχρονα κάποιες φιλικές «ανακρίσεις», προκειμένου να σταματήσει ο μέχρι τότε πόλεμος της νύχτας.

Η εν λόγω επιχείρηση είχε στεφθεί με επιτυχία για αρκετούς μήνες. Σταμάτησε, όμως, για άγνωστους λόγους από την ελληνική αστυνομία καθώς είχαν διατυπωθεί απόψεις πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με νονούς της νύχτας.

Το τέλος του προγράμματος ωστόσο, σηματοδότησε έναν νέο κύκλο αίματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως το δεύτερο όνομα, που αναφέρεται στο έγγραφο, είναι εκείνου που δολοφονήθηκε προ μερικών μηνών στον Κορυδαλλό.

Το σκοτεινό παρελθόν και τα συμβόλαια θανάτου

Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. είχε ερευνηθεί το ενδεχόμενο το όνομα του θύματος να έχει εμπλακεί σε 11 από τα 24 συμβόλαια θανάτου, που υπάρχουν από το 2017. Σημειώνεται όμως, πως δεν είχε αποδειχτεί οτιδήποτε σε βάρος του και είχαν μείνει μόνο κάποιες υπόνοιες.

Μερικά από αυτά τα συμβόλαια αφορούσαν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, μιας γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη και άλλα.

Οι Αρχές συσχετίζουν τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη με εκείνη που είχε γίνει στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022. Θύμα ήταν ένας 40χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ κινητά και όπλα

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα κινητά τηλέφωνα του Ζαμπούνη που περιμένουν να «μιλήσουν», τα όπλα των εκτελεστών αλλά και τα όπλα που είχε μαζί του το θύμα. Συγκεκριμένα, θέλουν να δουν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τα ίδια όπλα σε κάποια άλλη επίθεση.

Τα κινητά τηλέφωνα του θύματος βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και ήδη έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην αστυνομία λόγω των ονομάτων με τους οποίους μιλούσε το θύμα.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο βενζινάδικο του θύματος στεγάζονταν και ένα ιδιωτικό γυμναστήριο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ όταν τα διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα. Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ...

Οικονομία

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε οικονομίας, σίγουρα και της ελληνικής, είναι η φοροαποφυγή κυρίως από άτομα υψηλού εισοδήματος. Για τον λόγο αυτό, τα...

Lifestyle

Τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Τήνο μαζί με τα παιδιά του συνεχίζει ο Γιώργος Λιάγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος διαθέτει ένα υπέροχο εξοχικό στο νησί...

Πολιτική

Μετά την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του απέναντι σε υπάλληλο του αεροδρομίου, αλλα και τις καταγγελίες για το πάρτι απευθείας αναθέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο...