Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της συζύγου του Ναβάλνι

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της συζύγου του Ναβάλνι


Το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας, με απόφασή του, εξέδωσε ερήμην ένταλμα σύλληψης για δύο μήνες σε βάρος της Γιούλιας Ναβάλναγια, χήρας του εκλιπόντος πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι που πέθανε στη φυλακή τον Φεβρουάριο, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εξτρεμιστική ομάδα». Η απόφαση σημαίνει ότι θα συλληφθεί αν επιστρέψει στη χώρα.

«Η Γιούλια Μπορίσοβνα (Ναβάλναγια) απέφυγε την προκαταρκτική έρευνα και ως εκ τούτου έχει τεθεί στον κατάλογο των καταζητούμενων», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της Μόσχας, με ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram.

Ο ιστότοπος Mediazona αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα των δικαστηρίων της Μόσχας σχετικά με την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο Μπασμάνι. Δηλαδή, οι πληροφορίες σχετικά με την ακροαματική διαδικασία αποκρύφθηκαν σκόπιμα, ώστε κανείς να μην μπορεί να παρακολουθήσει τη δίκη, η οποία εξ ορισμού διεξάγεται σε ανοικτή διαδικασία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την απαγγελθείσα κατηγορία, η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και έξι ετών.

Η εκπρόσωπος τύπου της Ναβάλναγια, Κίρα Γιάρμις, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου Μπασμάνι «ταχεία αναγνώριση υπηρεσιών». Η ίδια η Γιούλια Ναβάλναγια αργότερα ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ σχόλια, στα οποία άσκησε εκ νέου σφοδρή κριτική στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αποκαλώντας τον «δολοφόνο και εγκληματία πολέμου».

Γράφοντας στο X , η Ναβάλναγια κάλεσε τους υποστηρικτές της να μην επικεντρωθούν στη δικαστική απόφαση εναντίον της, αλλά στη μάχη κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Όταν θα γράψετε γι’ αυτό, παρακαλώ μην ξεχάστε να γράψετε το κύριο: ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι δολοφόνος και εγκληματίας πολέμου».

«Η θέση του είναι στη φυλακή και όχι κάπου στη Χάγη, σε ένα άνετο κελί με τηλεόραση, αλλά στη Ρωσία – στην ίδια (σωφρονιστική) αποικία και στο ίδιο κελί 2 επί 3 μέτρα στο οποίο σκότωσε τον Αλεξέι».

Η ηλικίας 47 ετών Γιούλια Ναβάλναγια βγήκε στο προσκήνιο μετά το θάνατο του συζύγου της σε ποινική αποικία της Αρκτικής τον Φεβρουάριο και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για μια «όμορφη Ρωσία του μέλλοντος», όπως είχε πει ο Ναβάλνι.

«Θα λάβουμε υπόψη μας ό,τι μπορεί να είναι χρήσιμο για να πολεμήσουμε τον Πούτιν, για να αγωνιστούμε για την όμορφη Ρωσία του μέλλοντος», έγραψε η Ναβάλναγια στο X.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Human Rights Foundation με έδρα τις ΗΠΑ όρισε τη Ναβάλναγια πρόεδρό της την περασμένη εβδομάδα και δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το νέο της ρόλο για να εντείνει τον αγώνα που διεξάγει ο σύζυγός της κατά του Πούτιν.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Sticky Post

Το Cipiripo News δεν φιλοξενεί περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή ζωντανές ροές. Το Cipiripo News λειτουργεί ως αθροιστής ζωντανών ροών που είναι...

Lifestyle

20 Ιουλίου 2024 | 22:26 Μπορεί το Black Adam να έχει σήμανση PG-13, δηλαδή ότι είναι για άτομα άνω των 13 ετών και στα...

Ροή ειδήσεων

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου: Ο φονικός καύσωνας του 1987 στην Αθήνα καταλήγει σε εθνική τραγωδία – Newsbeast play Σαν σήμερα ο φονικός καύσωνας του...

Αυτοκίνητο

Έτοιμη να ξεκινήσει να παράγει λίθιο είναι η Σερβία, η οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνιών με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της...