Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Η εύκολη σούπα με τα 3 υλικά, έτοιμη σε 15′

Η εύκολη σούπα με τα 3 υλικά, έτοιμη σε 15′

Στην Ασία αγαπούν πολύ τις σούπες με βάση το καλαμπόκι, κι επειδή είναι ένα υλικό που μπορούμε να έχουμε πάντα στην τροφοθήκη (ως κονσέρβα) ή στην κατάψυξή μας, σκεφτήκαμε αυτή τη φορά να σας προτείνουμε μια πολύ απλή και νόστιμη σούπα με ελάχιστα υλικά, που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα μας. Εκτός, λοιπόν, από το καλαμπόκι, θα χρειαστούμε γάλα (είτε πλήρες αγελαδινό, είτε βρώμης) και βούτυρο (ή ίδια ποσότητα ελαιόλαδου, αν το προτιμάτε).

Ας δούμε πώς θα την φτιάξουμε:

– Σοτάρουμε το καλαμπόκι στο βούτυρο. Δεν χρησιμοποιούμε τα σπόρια του καλαμποκιού κατευθείαν από την κονσέρβα γιατί δεν θέλουμε την υγρασία που έχουν μέσα στο υγρό που συντηρούνται. Οπότε τα στραγγίζουμε καλά και έπειτα τα σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο για να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.

– Βάζουμε το καβουρδισμένο καλαμπόκι σε μπλέντερ μαζί με το γάλα στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα.

– Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει και να γίνει όσο πηχτή το επιθυμούμε. Ολοκληρώνουμε καρυκεύοντας με αλάτι και πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο για το στόλισμα. Μπορείτε ακόμη, αν θέλετε, να προσθέσετε λίγο κόκκινο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα για έξτρα άρωμα.

Ακολουθεί η συνταγή:

Υλικά για 4 μερίδες
2 κονσέρβες καλαμπόκι
2 φλιτζ. γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη ή πλήρες αγελαδινό
2 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι (= επιπλέον αν χρειαστεί)
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Διαδικασία
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το καλαμπόκι και το ρίχνουμε σε τηγάνι μετρίου μεγέθους. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να εξατμιστεί η υγρασία από το καλαμπόκι για περίπου 8 λεπτά.

Κρατάμε στην άκρη τη μισή ποσότητα από το σοταρισμένο καλαμπόκι και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει βελουτέ.

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και μαγειρεύουμε ώσπου τα καλαμπόκια να πάρουν ένα καστανό χρώμα για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη βελουτέ σούπα και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς για 2-3 λεπτά.

Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι. Σερβίρουμε προσθέτοντας στην επιφάνεια φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Tip
Αν περισσέψει σούπα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για μέχρι 5 ημέρες ή να την βάλουμε στην κατάψυξη για μέχρι 3 μήνες.

Το άρθρο της εβδομάδας

Roasted,Pork,Shank,With,Potatoes,Homemade,Lunch,Meat,Recipe

ΘΕΜΑΤΑ


Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.


πηγή άρθρου

You May Also Like

Sport

Στην 4η θέση της κατάταξης του «Forbes» με τους παίκτες του ΝΒΑ με τα περισσότερα κέρδη βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με 93,8 εκατομμύρια δολάρια....

Τεχνολογία

Στις τεχνολογικές τάσεις στο χώρο των γλωσσικών υπηρεσιών εστιάζει το Language_Tech Patras, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος από τη Rhyme&Reason Language Services...

Οικονομία

Νέα υπηρεσία για φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε δημόσιους φορτιστές ΔΕΗ blue και στο σπίτι ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Πρόκειται για την υπηρεσία bluePass, η οποία...

Lifestyle

Έκδοση: ΘΗΣΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΜ: 801962016 ΔΟΥ: ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αρ. ΓΕΜΗ: 167119403000 Διεύθυνση: ΔΟΪΡΑΝΗΣ 45, 17672, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Τηλ: 2109590361 Email: info@makeleio.gr...