Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Η Rimac σχεδιάζει να δημιουργήσει ρομποταξί

Η Rimac σχεδιάζει να δημιουργήσει ρομποταξί


Η Rimac Automobili έγινε γνωστή για τον λάθος λόγο, κατόπιν γι’ αυτόν που έπρεπε και τώρα σχεδιάζει το μέλλον της και σε άλλους τομείς.

Η πορεία της Rimac Automobili και του ιδρυτή της Μάτε Ρίματς είναι ξεχωριστή περίπτωση επιτυχίας στην ιστορία της Αυτοκίνησης.

Ο Κροάτης είχε το όραμα αλλά και τις συγκυρίες με το μέρος του και κατάφερε να διακριθεί και να πρωτοπορήσει.

Η εταιρεία του δημιούργησε το Nevera -ένα από τα ταχύτερα αμιγώς ηλεκτρικά hypercars- και ο ίδιος ανέλαβε και χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της Bugatti Rimac από τον Νοέμβριο του 2021.

Τα στελέχη του Ομίλου Volkswagen έστερξαν να συνεργαστούν μαζί του στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και τον όρισαν επικεφαλής για τον μετασχηματισμό της θρυλικής εταιρείας του Ετόρε Μπουγκάτι στη νέα εποχή της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ωστόσο, τα σχέδια του Ρίματς (φωτογραφία) για τη δική του εταιρεία του δεν περιορίζονται στην εξέλιξη και δημιουργία νέων μοντέλων. Σε πρόσφατη δήλωσή του στο βρετανικό Autocar αποκάλυψε ότι η Rimac Automobili θα εμπλακεί και στον τομέα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών.

Όπως είπε, εντός της χρονιάς θα ξεκινήσει η σχεδίαση και εξέλιξη ενός νέου οχήματος αυτόνομης οδήγησης («ρομποταξί») με σκοπό να είναι έτοιμο να μεταφέρει επιβάτες το 2026.

Όπως είπε, το νέο όχημα έχει την κωδική ονομασία «Project 3 Mobility» και θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Όμιλο Hyundai-Kia. Εκτός από αυτό, η εταιρεία θα αναλάβει να αναπτύξει το ανάλογο δίκτυο φόρτισης που είναι απαραίτητο, όπως και την αντίστοιχη εφαρμογή για να μπορούν οι πελάτες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία και να μεταφέρονται στον προορισμό τους.

Φυσικά, το νέο ρομποταξί θα χρησιμοποιείται για αστικές μετακινήσεις. Συνεπώς, θα πρέπει να πληροί όλους τους κανόνες ασφάλειας για τους επιβάτες του αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και τους πεζούς.

Όμως, πρώτα χρειάζεται να υπάρξουν και οι κατάλληλες υποδομές όπως και το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας και κυκλοφορίας τέτοιων οχημάτων στις ευρωπαϊκές πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως ένα ατύχημα έκανε παγκοσμίως γνωστή την Rimac (+video)
Το Rimac Nevera τα κατάφερε και με την… όπισθεν (+video)
Το Rimac Nevera τα βάζει με δύο δίκυκλα θηρία (+video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

You May Also Like

Sticky Post

Το Cipiripo News δεν φιλοξενεί περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή ζωντανές ροές. Το Cipiripo News λειτουργεί ως αθροιστής ζωντανών ροών που είναι...

Ροή ειδήσεων

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου: Ο φονικός καύσωνας του 1987 στην Αθήνα καταλήγει σε εθνική τραγωδία – Newsbeast play Σαν σήμερα ο φονικός καύσωνας του...

Αυτοκίνητο

Έτοιμη να ξεκινήσει να παράγει λίθιο είναι η Σερβία, η οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνιών με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της...

Οικονομία

Δύο εικοσιτετράωρα μετά τη διαβεβαίωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι ουδείς περιβαλλοντικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να αλλάξει κατά τη δεύτερη πενταετή...