Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Καύσωνας διαρκείας: Θα ζήσουμε μαραθώνιο ζέστης

Καύσωνας διαρκείας: Θα ζήσουμε μαραθώνιο ζέστης


Από τη Δευτέρα έχει αρχίσει ένας μαραθώνιος υψηλών, για την εποχή, θερμοκρασιών που αναμένεται να βάλει μια άνω τελεία την Τετάρτη 17/7. Τι μας περιμένει.

Το καλοκαίρι του 2023 μας συμπεριφέρθηκε κατά τρόπο που μας δοκίμαζε τακτικά με ακραίες θερμοκρασίες (άνω των 40 βαθμών και άπνοια), ωστόσο ο εκάστοτε καύσωνας δεν διαρκούσε για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Φέτος, από τον Ιούνιο έγινε ξεκάθαρο πως ο αγώνας μας εναντίον της ζέστης δεν θα είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος. Μολονότι δεν υπήρχαν πολύ ακραίες συνθήκες, βάσει ανάλυσης του METEO ζήσαμε τον πιο θερμό Ιούνιο από το 1960 -όταν άρχισαν οι καταγραφές-, με μέση θερμοκρασία τους 25.3 βαθμούς.

Όπως λέει στο NEWS 24/7 ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρής Κολυδάς κάτι ανάλογο πρέπει να περιμένουμε για τον Ιούλιο.

Στις προγνώσεις πολλών ημερών που έδωσε τη Δευτέρα 8/7 η ΕΜΥ και είναι μέχρι την Παρασκευή, φαίνεται πως η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά -πιο πολύ πιάνει τη Δυτική Ελλάδα στο εσωτερικό της- έως τους 41 βαθμούς.

«Αφού καταφέραμε και επιβιώσαμε το θερμότερο Ιούνιο όλων των εποχών σε μέση θερμοκρασία -δεν είχαμε ακρότητες, αλλά ο υδράργυρος ήταν σταθερά πολύ υψηλά- σημαίνει πως ο άνθρωπος έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα» επισημαίνει ο κύριος Κολυδάς, πριν προσθέσει «άρα θα επιβιώσουμε και του Ιουλίου, μήνας του οποίου το πρώτο δεκαήμερο κύλησε με υψηλές θερμοκρασίες και αυτό θα συνεχιστεί και το δεύτερο. Θα φτάσουμε έως τις 20-21/7 με αυτήν την κατάσταση».

Πριν δούμε τι μας περιμένει, να πούμε πως ο κύριος Κολυδάς μας θύμισε και έγραψε πιο αναλυτικά στην ιστοσελίδα του πως σαν σήμερα το 1977 κατεγράφη η υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, με το ρεκόρ να ‘σπάει’ στις 11/8 του 2021 όταν στις Συρρακούσες της Ιταλίας το θερμόμετρο έδειξε 48.8 βαθμούς Κελσίου.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε πως από σήμερα έως την ερχόμενη Τετάρτη η θερμοκρασία θα είναι υψηλή, μεταξύ των 38 και 40 βαθμών Κελσίου -ως μέγιστων τιμών- σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει διαφορά μεταξύ 6 και 8 βαθμών Κελσίου, συγκριτικά με τις τιμές που έως τώρα θεωρούνται κανονικές για την εποχή.

Σήμερα οι άνεμοι στην Αττική θα φτάσουν και τα 23 χιλιόμετρα την ώρα ενώ έως την Κυριακή θα είναι έως 18 χιλιόμετα την ώρα. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό το γεγονός αυξάνει τον κίνδυνο για πυρκαγιές, με το Flame Project να ειδοποιεί ότι «σταδιακά έως τουλάχιστον την Κυριακή 14/7 η ευκολία ανάφλεξης (ευφλεκτότητα) των λεπτών νεκρών δασικών καυσίμων θα είναι κρίσιμα υψηλή (τιμές εκτιμώμενης περιεχόμενης υγρασίας < 10%) στο σύνοδο σχεδόν της χώρας -διευκολύνοντας τη πολύ γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς εφόσον εκδηλωθεί δασική πυρκαγιά και την ανάπτυξη μεγάλων θερμικών φορτίων».

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στη δυτική και βόρεια χώρα «όπου ο πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ακραίες».

Πώς θα είναι η σημερινή ημέρα στις 12.00

στις 16.00

στις 19.00

και στις 22.00

 

Πώς θα είναι η Πέμπτη στις 16.00

Πώς θα είναι η Παρασκευή στις 16.00

Πώς θα είναι το Σάββατο στις 16.00

Πώς θα είναι η Κυριακή στις 16.00

Πώς θα είναι η Δευτέρα στις 16.00

Πώς θα είναι η Τρίτη στις 16.00

Πώς θα είναι η Τετάρτη στις 16.00

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Sticky Post

Το Cipiripo News δεν φιλοξενεί περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή ζωντανές ροές. Το Cipiripo News λειτουργεί ως αθροιστής ζωντανών ροών που είναι...

Lifestyle

20 Ιουλίου 2024 | 22:26 Μπορεί το Black Adam να έχει σήμανση PG-13, δηλαδή ότι είναι για άτομα άνω των 13 ετών και στα...

Ροή ειδήσεων

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου: Ο φονικός καύσωνας του 1987 στην Αθήνα καταλήγει σε εθνική τραγωδία – Newsbeast play Σαν σήμερα ο φονικός καύσωνας του...

Αυτοκίνητο

Έτοιμη να ξεκινήσει να παράγει λίθιο είναι η Σερβία, η οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνιών με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της...