Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Μεσολόγγι: Τα τέσσερα ερωτήματα για την εξαφάνιση του Μπάμπη – Θα «μιλήσει» το «έξυπνο ρολόι»

Μεσολόγγι: Τα τέσσερα ερωτήματα για την εξαφάνιση του Μπάμπη – Θα «μιλήσει» το «έξυπνο ρολόι»


Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση του 30χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Τα ίχνη του νεαρού άνδρα χάθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (4/1), όταν έφυγε από το σπίτι του για κυνήγι και από τότε αναζητείται.

Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ρόλο – κλειδί στην υπόθεση φαίνεται να έχει και ένας 50χρονος κρεοπώλης, ο τελευταίος άνθρωπος που φέρεται να είδε τον Μπάμπη.

Ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση του 50χρονου να φύγει από το Μεσολόγγι και να μετέβη στο χωριό Κλεππά της ορεινής Ναυπακτίας

Ο 50χρονος πήρε με το αυτοκίνητό του τον 30χρονο από το σπίτι του και όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε μετά από 8 με 10 λεπτά τον άφησε στη διασταύρωση των ΤΕΙ στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Εκεί ο Μπάμπης, όπως του είπε, θα συναντούσε άλλον φίλο του, έτσι ο 50χρονος επέστρεψε σπίτι του.

Οι συγγενείς του αγνοούμενου, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι ο 50χρονος ήταν ο μόνος από την παρέα του 30χρονου με τον οποίο πήγαινε για κυνήγι, ενώ θεωρούν -από την κατάθεση του κρεοπώλη- πως υπάρχει ένα κενό της μίας ώρας, το οποίο δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος έχει προσαχθεί για οπλοκατοχή αφού στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.

Τα τέσσερα ερωτήματα για την εξαφάνιση

Ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του φίλου του δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση, όμως οι Αρχές εκτιμούν ότι δεν λέει όλη την αλήθεια και ότι κάτι κρύβει. Κατά δήλωσή του άφησε τον 30χρονο στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης στα παλαιά ΤΕΙ του Μεσολογγίου. Tο επόμενο πλάνο του σε κάμερα ασφαλείας είναι μια ώρα μετά, στις 9:30. Τι συνέβη λοιπόν, το χρονικό αυτό διάστημα;

Επίσης, μυστήριο επικρατεί για την ταυτότητα του άνδρα, με τον οποίο ο Μπάμπης, όπως έχει ισχυριστεί ο 50χρονος, θα συναντιόταν. Η αδερφή του αγνοούμενου τονίζει ότι «δεν τον γνωρίζει κανείς αυτόν τον άνδρα» και σημειώνει ότι ο Μπάμπης «είπε στον κολλητό του ότι θα πήγαινε για κυνήγι με αυτόν τον συγκεκριμένο που τον παρέλαβε».

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση του 50χρονου μια ημέρα μετά τη δήλωση εξαφάνισης από την οικογένεια του 30χρονου, να φύγει από το Μεσολόγγι και να μετέβη στο χωριό Κλεππά της ορεινής Ναυπακτίας, διανύοντας μία απόσταση 2 ωρών και 40 λεπτών με πολλές στροφές και δύσβατες χαράδρες. Εκεί εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου προκειμένου να καταθέσει, ενώ βρέθηκε και το μαχαίρι στο αυτοκίνητό που ήταν και η αφορμή να συλληφθεί για οπλοκατοχή.

Εν τω μεταξύ, ο 50χρονος φέρεται να χρωστάει αρκετά χρήματα στον 30χρονο. Σύμφωνα με τους συγγενείς του νεαρού άνδρα, ο κρεοπώλης είχε δανειστεί 20.000 ευρώ από τον αγνοούμενο. Ωστόσο, ο ίδιος μιλά για 7.000 ευρώ, τα οποία ισχυρίζεται ότι τα επέστρεψε πριν από τα Χριστούγεννα.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη συμμετέχει και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος

Στη διάθεση της Αστυνομίας η τεχνολογία

Οι Αρχές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο μέσω της τεχνολογίας. Στα χέρια τους έχουν ήδη το κινητό του 50χρονου, το οποίο κάνουν φίλο και φτερό. Η συσκευή έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας και, σύμφωνα με τον Alpha, από την πρώτη ανάκτηση δεδομένων διαπιστώθηκε πως έχουν σβηστεί επαφές και μηνύματα, λίγο πριν αλλά και μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών αναμένεται να φανεί και η διαδρομή που ακολούθησε το βράδυ που συναντήθηκε με τον 30χρονο.

Τέλος, η οικογένειά του Μπάμπη έχει δώσει στην Αστυνομία ένα «έξυπνο ρολόι» που είχε στην κατοχή του ο 30χρονος, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το κινητό του, ελπίζοντας ότι θα δώσει το στίγμα του και χρήσιμα στοιχεία, που σχετίζονται με την εξαφάνισή του.

«Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια…»

Η οικογένεια του 30χρονου μιλά ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια. «Την Πέμπτη το βράδυ ήταν η τελευταία φορά που ήταν ανοιχτό το κινητό του και μίλησε με τη μητέρα μου. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κάτι νεότερο», λέει η αδερφή του αγνοούμενου, μιλώντας στο Star.

Και προσθέτει: «Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια με τα δεδομένα που έχουμε. Είναι ένας άνθρωπος που θα ερχόταν πάντα σε επικοινωνία με τη μητέρα μου και το τελευταίο άτομο που τον είδε του χρωστούσε λεφτά».

«O άνθρωπος που κρατάει η Αστυνομία, σε εμάς έχει πει άλλα, σε κάποιους άλλους γνωστούς τα έχει πει αλλιώς. Σε εμάς είπε ότι τον πήρε ο αδερφός μου τηλέφωνο για να πάει να τον πάρει, χαρακτηριστικά κιόλας έδωσε την λεπτομέρεια ότι ο αδερφός μου ήθελε ένα αναψυκτικό και ότι πήγε και τον πήρε και τον άφησε πάνω στην Εθνική στα σκοτάδια για να πάει κάποιος άλλος γνωστός να τον πάρει να πάνε για κυνήγι αλλά δεν υπάρχει κανένας άλλος που θα μπορούσε να βρεθεί με τον αδερφό μου για να πάνε για κυνήγι. Στον κολλητό του είπε ότι θα πήγαινε για κυνήγι με αυτόν τον συγκεκριμένο που τον παρέλαβε αλλά στην μητέρα μου δεν ανέφερε ότι θα βγει από το σπίτι που είχαν μιλήσει δύο ώρες νωρίτερα», συμπληρώνει.

«Είχε δανείσει χρήματα», αποκαλύπτει ο θείος του Μπάμπη

Ο θείος του αγνοούμενου, μιλώντας στο MEGA, αναφέρεται στα χρήματα που φέρεται να χρωστάει ο 50χρονος στον ανιψιό του. «Είχε δανείσει εδώ και έναν χρόνο γύρω στα 17 με 20.000 ευρώ (σ.σ. στον 50χρονο). Τα χρειάστηκε και τα έδωσε, ήταν πολύ φίλοι», αποκαλύπτει.

Στο ερώτημα αν ο 30χρονος είχε πει στον ίδιο αν του ζητούσε τα λεφτά, ο θείος του απαντά ότι «στη μάνα του και σε φίλο του το έχει καταθέσει. Δε μιλάνε, ο ένας καλύπτει τον άλλον. Δε μου έχει ξανατύχει, ούτε θέλω να μου ξανατύχει, αλλά και η μάνα του και εγώ δεν παίρνουμε μια απάντηση από κάπου».

Περιγράφοντας τι συνέβη πριν την εξαφάνιση του ανιψιού του, ο θείος του 31χρονου λέει ότι «εξαφανίστηκε όταν τον πήγε ένας φίλος του σε κάποια μεριά στον εθνικό δρόμο και του λέει «θέλω να πάω για κυνήγι με έναν άλλον φίλο». Μίλησα μαζί του (σ.σ. με τον 50χρονο) και μου είπε ότι «πήρα τον Μπάμπη και τον πήγα στο τάδε σημείο για να τον αφήσω και να πάει για κυνήγι» ενώ μου είπε «δεν ξέρω» ποιος ήταν ο άλλος φίλος».

«Και του λέω «τον άφησες 21.00 η ώρα το βράδυ για να πάει για κυνήγι και δε σου είπε τίποτα, με ποιον πάει;» και μου απάντησε «όχι, δεν μου είπε». Την άλλη μέρα μαθαίνω ότι έφυγε αυτός από το Μεσολόγγι και πήγε σε ένα χωριό για κυνήγι. Έφυγε η Ασφάλεια, τον έπιασε και όταν τον έφερε του είπα «ο καλύτερός σου φίλος χάθηκε και εσύ πήγες για κυνήγι;». Δεν μου μίλησε καθόλου», συμπληρώνει ο θείος του αγνοούμενου.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Να διατηρήσουν σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας τους την ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά τους. Να αντιδρούν όταν εξελίσσεται δίπλα τους εκστρατεία δυσφήμισης,...

Lifestyle

WTF Δεν άρεσαν στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο οι απόψεις της Μαίρης Συνατσάκη για τα φύλα και την πατριαρχία και αποφάσισε να απαντήσει. Μόνος του. Από...

Κόσμος

Καθώς το Ισραήλ εξετάζει με ποιο τρόπο θα απαντήσει στον καταιγισμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν, ένα από τα καίρια ερωτήματα είναι...

Οικονομία

Ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, αφέθηκαν οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση...