Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Νευρολόγος για Μπάιντεν: «Πάσχει σίγουρα από πάρκινσον»

Νευρολόγος για Μπάιντεν: «Πάσχει σίγουρα από πάρκινσον»


Κορυφαίος αμερικανός νευρολόγος δήλωσε ότι είναι «γεγονός» ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πάσχει από εκφυλιστική πάθηση του εγκεφάλου – ισχυριζόμενος ότι θα μπορούσε να τον διαγνώσει «από την άλλη πλευρά του εμπορικού κέντρου».

Ο Δρ Τομ Πιτς, ειδικός με έδρα τη Νέα Υόρκη, εμφανίστηκε στο NBC για να δώσει την άποψή του για τη υγεία του προέδρου των ΗΠΑ με φόντο τις φωνές που πληθαίνουν στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών για απόσυρσή του από την προεδρική κούρσα, ιδίως μετά την καταστροφική εμφάνισή του στο ντιμπέιτ.

«Τα κινητικά του συμπτώματα εκφυλίζονται», είπε ο Πιτς. «Έχει παρκινσονισμό. Αυτό είναι γεγονός. Έχει εκφυλισμό του εγκεφάλου. Δείξτε μου τη μαγνητική τομογραφία. Δείξτε μου ότι δεν έχει».

Οι παρκινσονισμοί είναι ένας όρος-ομπρέλα για τις εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου που περιλαμβάνουν τη νόσο του Πάρκινσον. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιέρ, αρνήθηκε σθεναρά ότι ο Μπάιντεν υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον, εκτός των τακτικών εξετάσεων που κάνει.

Η Ζαν Πιέρ επιβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν έχει εξεταστεί τρεις φορές από νευρολόγο, αλλά αρνήθηκε να πει γιατί ένας ειδικός επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο οκτώ φορές μέσα σε οκτώ μήνες, μία πληροφορία που αποκάλυψαν οι New York Times

Στα διάφορα διαδικτυακά προφίλ του, ο Πιτς δεν αναφέρει καμία εξειδίκευση στη νόσο του Πάρκινσον . Περιγράφει την εξειδίκευσή του στο LinkedIn ως προς τους πονοκεφάλους, την πολλαπλή σκλήρυνση και άλλες εγκεφαλικές παθήσεις, αλλά όχι τη νόσο του Πάρκινσον.

Μιλάει τακτικά στα μέσα ενημέρωσης για θέματα υγείας που βρίσκονται στην επικαιρότητα, συμπεριλαμβανομένης της μάχης της τραγουδίστριας Σελίν Ντιόν με το σύνδρομο stiff-person και τις πιθανές νευρολογικές επιπτώσεις του Covid-19.

«Είναι ειρωνικό γιατί έχει ακριβώς αυτά τα κλασικά χαρακτηριστικά του νευροεκφυλισμού: δυσκολίες στην εύρεση λέξεων – και αυτό δεν είναι απλώς ‘Ω, δεν μπόρεσα να βρω τη σωστή λέξη’ – αυτό είναι από εκφύλιση της περιοχής ανάκτησης λέξεων», είπε ο Πιτς για τον Μπάιντεν.

Ο Πιτς δεν έχει εξετάσει ποτέ προσωπικά τον Μπάιντεν, αλλά δήλωσε ότι αυτό που είδε στο ντιμπέιτ είναι πολύ συνηθισμένο μεταξύ των ατόμων με αυτή την πάθηση. «Παρατηρείτε ότι όταν γυρίζει, είναι ένα είδος στροφής με φραγμό στο τέλος, δεν είναι μια γρήγορη στροφή», δήλωσε ο Πιτς και συνέχισε:

«Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Πάρκινσον- είναι η ακαμψία και η βραδυκινησία, η αργή κίνηση, Και έχει αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα, ειδικά με τη χαμηλή φωνή που είπαν ότι ήταν κρυολόγημα- η υποφωνία, η μικρή μονότονη φωνή όπως αυτή με την πάροδο του χρόνου είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Πάρκινσον. Θα μπορούσα να τον διαγνώσω από την άλλη άκρη του εμπορικού κέντρου».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ όταν τα διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα. Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ...

Οικονομία

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε οικονομίας, σίγουρα και της ελληνικής, είναι η φοροαποφυγή κυρίως από άτομα υψηλού εισοδήματος. Για τον λόγο αυτό, τα...

Lifestyle

Τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Τήνο μαζί με τα παιδιά του συνεχίζει ο Γιώργος Λιάγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος διαθέτει ένα υπέροχο εξοχικό στο νησί...

Κόσμος

«Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το αναντικατάστατο έθνος. Η ηγεσία μας έχει σημασία. Οι συνεργασίες μας έχουν σημασία. Αυτή η στιγμή έχει σημασία», διακήρυξε...