Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Οδήγηση τον χειμώνα με μοτοσικλέτα: Τι πρέπει να προσέχουμε

Οδήγηση τον χειμώνα με μοτοσικλέτα: Τι πρέπει να προσέχουμε


Κρύο, βροχή, παγωμένος αέρας, ακόμα και χιόνια θα κάνουν τη ζωή των μοτοσικλετιστών δύσκολη. Καλό είναι λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι.

Ο χειμώνας επιτέλους έφτασε και σίγουρα δεν πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη για να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την μοτοσικλέτα ή το scooter σας. Με τις απλές συμβουλές που ακολουθούν, το κρύο, η βροχή και οι υπόλοιπες χειμωνιάτικες συνθήκες μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς για δίτροχη μετακίνηση όλο το χρόνο.

Αδιάβροχα για να μείνετε ζεστοί και στεγνοί

Τα αδιάβροχα για δίτροχο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι εξοπλισμού που πρέπει να έχει ο αναβάτης μαζί του τον χειμώνα. Είναι μικρά σε μέγεθος και αποθηκεύονται εύκολα ακόμη και κάτω από τη σέλα της μοτοσικλέτας. Είναι πάντα εκεί και τα φοράτε με την πρώτη υποψία βροχής.

Προστατεύουν από το νερό, προστατεύουν και από το κρύο και κρατάνε καθαρό τον εξοπλισμό σας από τα βρώμικα νερά το δρόμου. Το σετ δύο κομματιών (τζάκετ-παντελόνι) είναι πολύ πιο πρακτικό από το ολόσωμο.

Εξοπλισμός ασφάλειας

Επιλέγετε πάντα τον σωστό εξοπλισμό ασφάλειας για την κίνησή σας τον χειμώνα. Εκτός από τα επιπλέον αδιάβροχα τζάκετ και παντελόνι, αδιάβροχο πρέπει να είναι και το μπουφάν και ακόμη καλύτερα αν είναι και το παντελόνι.

Τα γάντια θα πρέπει να έχουν επίσης αδιαβροχοποίηση και θερμομόνωση όπως και τα παπούτσια μας. Στην αγορά υπάρχουν πολλές προτάσεις. Τέλος, φοράμε μαντήλι στο λαιμό, τα λεγόμενα tubes, για να κόβεται το κρύο που μπορεί να φτάσει στον κορμό μας.

Καθαρή ζελατίνα για ορατότητα

Για να βλέπουμε καλά τον χειμώνα είναι απαραίτητη η χρήση ζελατίνας με αντιθαμβωτική επίστρωση ή ζελατίνα που μπορεί να εξοπλιστεί με δεύτερη αντιθαμβωτική ζελατίνα. Τις έχουμε πάντα και τις δύο καθαρές (την βασική και την δευτερεύουσα).

Μια καλή λύση είναι η χρήση της ειδικής μεμβράνης Pinlock καθώς τα περισσότερα σύγχρονα κράνη έχουν αναμονές για την τοποθέτησή του.

Προσέχουμε την συμπεριφορά μας

Ο χαμηλότερος συντελεστής τριβής του βρεγμένου και κρύου οδοστρώματος μας οδηγεί και εμάς να ρυθμίσουμε ανάλογα την συμπεριφορά μας στο δρόμο. Θα πρέπει λοιπόν να μειώσουμε αισθητά την ταχύτητα κίνησης αλλά και να διπλασιάσουμε την απόσταση που κρατάμε από το προπορευόμενο όχημα. Οδηγούμε αμυντικά και έχουμε περισσότερη συγκέντρωση διότι τα απρόοπτα πολλαπλασιάζονται σε κρύες και βροχερές συνθήκες.

Προσοχή στις παγίδες

Είμαστε πάντα σε εγρήγορση και θεωρούμε ότι κανείς δεν μας βλέπει στον δρόμο, λόγω και της βροχής και των θολωμένων τζαμιών από το κρύο. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε και την μεγάλη σκάλα των φώτων μας όταν βρέχει.

Κοιτάζουμε πάντα μακριά ανιχνεύοντας όλη την περιοχή μπροστά μας και έχουμε στον νου μας για λακκούβες που μπορεί να έχουν καλυφθεί από νερό και να μας κρύβονται. Αποφεύγουμε να κινούμαστε πάνω σε λευκές λωρίδες καθώς γλιστράνε σχεδόν όπως ο πάγος. Το ίδιο ισχύει για τις γραμμές του τρένου και τα καπάκια των υπονόμων.

Προσέχουμε τον εξοπλισμό μας

Αν ο εξοπλισμός μας βραχεί δεν τον βάζουμε επάνω σε καλοριφέρ και δεν τον αφήνουμε στον ήλιο. Τον αφήνουμε να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου για να μην χαλάσουν οι προστατευτικές μεμβράνες αδιαβροχοποίησης και για να μην κάνουμε ζημιά στο δέρμα, αν φοράμε δερμάτινο μπουφάν ή παντελόνι.

Αν πρέπει μετά από λίγες ώρες να συνεχίσουμε την πορεία μας θα πρέπει να έχουμε εναλλακτικές λύσεις, όπως ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο κόσμος υποκλίνεται στην Ducati Diavel V4
Η Triumph ξεκινάει το 2024 με τη νέα Daytona 660 (+video)
Η Horwin βάζει τα γυαλιά σε Ευρωπαίους και Ιάπωνες (+video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

You May Also Like

Sticky Post

Το Cipiripo News δεν φιλοξενεί περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή ζωντανές ροές. Το Cipiripo News λειτουργεί ως αθροιστής ζωντανών ροών που είναι...

Lifestyle

20 Ιουλίου 2024 | 22:26 Μπορεί το Black Adam να έχει σήμανση PG-13, δηλαδή ότι είναι για άτομα άνω των 13 ετών και στα...

Ροή ειδήσεων

Σαν σήμερα 22 Ιουλίου: Ο φονικός καύσωνας του 1987 στην Αθήνα καταλήγει σε εθνική τραγωδία – Newsbeast play Σαν σήμερα ο φονικός καύσωνας του...

Αυτοκίνητο

Έτοιμη να ξεκινήσει να παράγει λίθιο είναι η Σερβία, η οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνιών με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της...