Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Ποιο ρεκόρ κατέρριψε πέρσι η Lamborghini;

Ποιο ρεκόρ κατέρριψε πέρσι η Lamborghini;


Στην 60η επέτειο από την ίδρυσή της, η Lamborghini έσπασε για πρώτη φορά πέρσι ένα σημαντικό ρεκόρ που σηματοδοτεί ένα ακόμα success story για τον διάσημο «ταύρο» από την Sant’Agata της Ιταλίας.

Το 2023 που σηματοδότησε την 60ή επέτειο από την ίδρυσή της, η Lamborghini κατέγραψε ένα ρεκόρ που θα μείνει στην ιστορία της. Για πρώτη φορά, η εταιρεία από τη Sant’Agata παρέδωσε περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα σε ένα μόνο χρόνο. Ο ακριβής τελικός… απολογισμός ήταν 10.112 οχήματα, επίδοση αυξημένη κατά 10% σε σχέση με το 2022.

Ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini, δήλωσε: «Πρόκειται για μια επιτυχία που επετεύχθη με τη δέσμευση όλων, ένα σημαντικό επίτευγμα που βασίζεται στην ομαδική εργασία. Αλλά όπως πάντα, δεν σταματάμε σε μεμονωμένα ορόσημα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιο συναρπαστικές νέες προκλήσεις το 2024».

Lamborghini Revuelto

Η κατανομή των οχημάτων που παραδόθηκαν ήταν ισορροπημένη σε τρεις περιφέρειες, με την EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) να παρουσιάζει αύξηση 14% σε σχέση με το 2022 με συνολικά 3.987 αυτοκίνητα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η αμερικανική ήπειρος με αύξηση 9% και συνολικά 3.465 παραδόσεις νέων οχημάτων, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η περιοχή ΑσίαςΕυρηνικού, καταγράφοντας αύξηση 4% και συνολικά 2.660 πωλήσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Lamborghini γίνεται 60 ετών

Αναλυτικά, οι ΗΠΑ συνέχισε να είναι η κορυφαία αγορά με παραδόσεις 3.000 αυτοκινήτων. Πίσω της βρέθηκαν η Γερμανία (961), η Κίνα (845), το Ηνωμένο Βασίλειο (801), η Ιαπωνία (660), η Μέση Ανατολή (496), η Νότια Κορέα ( 434), η Ιταλία (409), ο Καναδάς (357), η Αυστραλία (263), η Γαλλία και το Μονακό (255), η Ελβετία (211), η Ταϊβάν (131) και η Ινδία (103).

Lamborghini Revuelto

Όσον αφορά τα μοντέλων, επιβεβαιώθηκε η συνεχιζόμενη επιτυχία της Urus, η οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη 6.087 αγοραστών. Αξιοσημείωτο ρεκόρ κατέγραψε και η Huracan (3.962 αυτοκίνητα). Επιπλέον, παραδόθηκαν 63 αυτοκίνητα εξοπλισμένα με τον εμβληματικό V12 κινητήρα της Lamborfghini, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 12 αντιτύπων της Aventador.

Θυμίζουμε ότι το 2023 η Lamborghini παρουσίασε τη Revuelto των 1.015 ίππων, το πρώτο υβριδικό σούπερ σπορ αυτοκίνητο με V12 κινητήρα (High Performance Electrified Vehicle), οι παραγγελίες του οποίου καλύπτουν ήδη την παραγωγή μέχρι τα τέλη του 2026. Επίσης, η εταιρεία αποκάλυψε πέρσι την Lanzador, ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μια πρώτης τάξεως… προεπισκόπηση του επερχόμενου, αμιγώς ηλεκτρικού και τέταρτου κατά σειρά μοντέλου της Lamborghini.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Lamborghini έχει εμπορική παρουσία μέσω 184 αντιπροσωπειών σε 54 διαφορετικές αγορές ανά τον κόσμο.

Lamborghini UrusΠηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ όταν τα διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα. Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ...

Οικονομία

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε οικονομίας, σίγουρα και της ελληνικής, είναι η φοροαποφυγή κυρίως από άτομα υψηλού εισοδήματος. Για τον λόγο αυτό, τα...

Lifestyle

Τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Τήνο μαζί με τα παιδιά του συνεχίζει ο Γιώργος Λιάγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος διαθέτει ένα υπέροχο εξοχικό στο νησί...

Πολιτική

Μετά την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του απέναντι σε υπάλληλο του αεροδρομίου, αλλα και τις καταγγελίες για το πάρτι απευθείας αναθέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο...