Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Today Trends

Related Posts

Πως το αυτοκίνητο λειτουργεί ως αλεξικέραυνοΤα έντονα καιρικά φαινόμενα συνοδεύονται συχνά από κεραυνούς, αλλά οι οδηγοί έχουν την… ασπίδα τους.

Με ποιο τρόπο, λοιπόν, το αυτοκίνητο προστατεύει τους επιβάτες, από το ηλεκτρικό φορτίο των κεραυνών;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η συνδρομή του ανθρώπινου παράγοντα είναι καθοριστική και ότι τα πράγματα δεν θα πάρουν θετική τροπή, εάν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν ακολουθήσουν συγκεκριμένους κανόνες. Όταν βρεθούν στη δίνη μιας τόσο έντονης κακοκαιρίας.

Εάν λοιπόν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια “κεραυνικαταιγίδας”, σταματήστε στην άκρη του δρόμου, σε περιοχή μακριά από δέντρα. Έχετε κλειστά τα παράθυρα και αποφύγετε την επαφή με τα μεταλλικά αντικείμενα του αυτοκινήτου. Το αμάξωμα σας προστατεύει από τους κεραυνούς, αρκεί να μην ακουμπήσετε κανένα μεταλλικό μέρος.

Όταν ένας κεραυνός χτυπήσει μία μεταλλική επιφάνεια, ο ηλεκτρισμός αναζητά διαφυγή προς τη γη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιβάτες που βρίσκονται στο εσωτερικό, να μην επηρεάζονται και ούτε να κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία, καθώς τους προστατεύει το αμάξωμα.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο στη Φυσική, ονομάζεται «Κλωβός Φάραντεϊ» και φυσικά καθοδηγεί, εδώ και πολλά χρόνια, όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Είναι αυτονόητο ότι οι επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο είναι πολύ πιο ασφαλείς στο αστικό περιβάλλον, σε χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ και το όχημα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο σοβαρής ζημιάς.

Παρά μόνο στην περίπτωση, που δεν έχει μεταλλική οροφή ή που κάποιο παράθυρο δεν έχει κλείσει καλά, οπότε υπάρχει μεγαλύτερο ενδεχόμενο ηλεκτρικής βλάβης ή βραχυκυκλώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδήγηση στη βροχή: Τα SOS
Η βροχή θέλει προσοχή… (video)
Πόσο κινδυνεύουμε από κεραυνούς στο αυτοκίνητο;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Δες τώρα ολες της αθλητικές μεταδόσεις δωρεάν!
Ελληνική Τηλεόραση : Δες όλα τα κανάλια τωρα Live!
Ταινίες online: Δες τις αγαπημένες σου ταινίες τωρα Live!
Online Ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους

Ολα τα άρθρα είναι πηγές από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα sites


πηγή άρθρου

Popular Articles