Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Αποκλείστηκε ο Ερίκ Γκοζάλ!

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Αποκλείστηκε ο Ερίκ Γκοζάλ!

Ανατροπή είχαμε στο Ράλλυ Ντακάρ ενώ ο αγώνας έχει περάσει στο δεύτερο σκέλος του. Συγκεκριμένα οι διοργανωτές απέκλεισαν τον πρωτοπόρο στην κατηγορία Challenger, Ερίκ Γκοζάλ.

Ο Πολωνός ήταν άνετα πρώτος έχοντας διαφορά άνω της μίας ώρας από την δεύτερη θέση. Ωστόσο αργά χθες το βράδυ η διοργανώτρια αρχή απέκλεισε τους Ερίκ και Μιχάλ Γκοζάλ (θείος του πρώτου) από τη συνέχεια του αγώνα.

Αιτία υπήρξε η χρήση παράτυπου συμπλέκτη στο T3 Challenger του πολωνικού πληρώματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο συμπλέκτης του αγωνιστικού των Γκοζάλ περιείχε τμήματα από ανθρακόνημα.

Αυτό απαγορεύεται από τους κανονισμούς και σε περίπτωση που οι Γκοζάλ καταθέσουν ένσταση για την απόφαση αυτή εκείνη θα εξεταστεί έπειτα από 30 ημέρες. Κατά συνέπεια ο αγώνας έχει λάβει τέλος για τους Πολωνούς.

Ως αναμενόταν η αντίδραση της ομάδας του ήταν άμεση. Η Energylandia Rally Team με δική της ανακοίνωση δήλωσε την έκπληξή της για τον αποκλεισμό του πληρώματός της. Επιπλέον άφησε να εννοηθεί ότι ο έλεγχος που διενεργήθηκε στο αγωνιστικό της έγινε έπειτα από προτροπή ενός εκ των ανταγωνιστριών της. Η ίδια, βέβαια, παραδέχεται ότι δεν μπορεί να το αποδείξει.

Σύμφωνα με την ομάδα, είχε γίνει ερώτηση στον τεχνικό υπεύθυνο του αγώνα ο οποίος είχε βεβαιώσει ότι η χρήση ανθρακονημάτων στον συμπλέκτη είναι αποδεκτή. Επιπροσθέτως η ομάδα διατείνεται ότι τα ανθρακονήματα δεν εξασφάλιζαν κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα στους Γκοζάλ.

Όπως και να έχει, όμως, το πράγμα η ουσία είναι ότι το σκηνικό στην κατηγορία Challenger έχει ανατραπεί πλήρως. Πλέον το πλήρωμα των Γκουτιέρεζ-Μορένο προηγείται ενώ σήμερα ολοκληρώνεται η έβδομη ειδική του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Οι νικητές της μεγάλης περιπέτειας (+video)
Η Dacia στο Dakar του 2025 με τον Λεμπ!
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Η ιστορία μέχρι στιγμής (+video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ


Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.


πηγή άρθρου

You May Also Like

Τεχνολογία

Στις τεχνολογικές τάσεις στο χώρο των γλωσσικών υπηρεσιών εστιάζει το Language_Tech Patras, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος από τη Rhyme&Reason Language Services...

Sport

Στην 4η θέση της κατάταξης του «Forbes» με τους παίκτες του ΝΒΑ με τα περισσότερα κέρδη βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με 93,8 εκατομμύρια δολάρια....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΣΥ, βασικός πυλώνας του κράτους πρόνοιας και δικαίου, δεν διάγει και την καλύτερή του περίοδο. Η υποβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας των...

Sport

Η δράση στο Basketball Champions League συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς με το πρόγραμμα της Τρίτης (22/10) να περιλαμβάνει συνολικά 5 αγώνες, μεταξύ αυτών και...