Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ροή ειδήσεων

Τέλος τα εισιτήρια στα λεωφορεία

Τέλος τα εισιτήρια στα λεωφορείαΑναφερόμενη στην χρήση τραπεζικών καρτών και smartphones για επιβιβάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ που ξεκινά σε πιλοτικό επίπεδο, η κ. Αλεξοπούλου διευκρίνισε ότι οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται να έχουν προμηθευτεί χάρτινο εισιτήριο, αλλά θα μπορούν να «χτυπούν» την χρεωστική ή πιστωτική κάρτα τους ή να «περνούν» το smartphone τους από το ηλεκτρονικό «μάτι» που θα υπάρχει σε κάθε μέσο μεταφοράς και έτσι θα χρεώνονται το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Η υφυπουργός Μεταφορών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως το σύστημα θα είναι ενήμερο για όσους δικαιούνται εκπτώσεων στα εισιτήρια, πχ. ΑΜΕΑ και θα γίνεται αυτόματα η μείωση στις τιμές τω εισιτηρίων.

«Η σύμβαση με τους αναδόχους υπεγράφη τον Δεκέμβριο και θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στα δρομολόγια λεωφορείων, Μετρό και Προαστιακού από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Στόχος είναι στο τέλος του 2024 να εφαρμοστεί παντού στα μέσα της Αττικής», είπε η κ. Αλεξοπούλου, σημειώνοντας ότι θα μπορούν να προμηθευτούν χάρτινο εισιτήριο και όσοι δεν έχουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, αλλά στόχος είναι σε βάθος χρόνου να καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο.

Ηλεκτρονικοί έλεγχοι

Σημείωσε μάλιστα ότι σε αστικά λεωφορεία και δρομολόγια ΚΤΕΛ σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας, όπως η Λάρισα και η Κέρκυρα, ανάλογο σύστημα ηλεκτρονικής χρέωσης των επιβατών γίνεται ηλεκτρονικά.

Με ηλεκτρονικά μέσα θα γίνεται και ο έλεγχος των επιβατών και κατά πόσον έχουν πληρώσει το αντίτιμο που τους αναλογεί, σημείωσε η κ. Αλεξοπούλου.

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία, η αυτονομία των οποίων φθάνει τα 200 χιλιόμετρα, η κ. Αλεξοπούλου είπε ότι τα πρώτα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους στο τέλος του Απριλίου του 2024. Εξ αυτών, 140 λεωφορεία θα ενταχθούν στον ΟΑΣΑ και 110 στον ΟΑΣΘ και θα αντικαταστήσουν παλιά λεωφορεία, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας στόχος είναι να υπάρχει στόλος 1.300 ηλεκτρικών λεωφορείων.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε περιστατικά με συμπεριφορές οδηγών λεωφορείων, όπως εκείνη του οδηγού του ΟΑΣΑ που έλυνε σταυρόλεξο ενώ οδηγούσε, λέγοντας ότι έχει ήδη γίνει έρευνα και ο εν λόγω εργαζόμενος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, συμπληρώνοντας ότι «στο τέλος του 2023 υπογράψαμε τους νέους κανόνες των επιβατών. Έχει γίνει πιο αυστηρός ο κανονισμός. Τέτοιες συμπεριφορές είναι μεμονωμένες».

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Πρόσωπο – «μυστήριο» θα δώσει τη λύση στην υπόθεση [Βίντεο]

Έρχονται 16.500 προσλήψεις στο Δημόσιο – Ποιους αφορούν

Μεγάλο προβάδισμα Τραμπ στην Αϊόβα – Την Δευτέρα ανοίγουν οι κάλπες για το χρίσμα των ΡεπουμπλικάνωνΠηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ όταν τα διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα. Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ...

Οικονομία

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε οικονομίας, σίγουρα και της ελληνικής, είναι η φοροαποφυγή κυρίως από άτομα υψηλού εισοδήματος. Για τον λόγο αυτό, τα...

Lifestyle

Τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Τήνο μαζί με τα παιδιά του συνεχίζει ο Γιώργος Λιάγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος διαθέτει ένα υπέροχο εξοχικό στο νησί...

Κόσμος

«Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το αναντικατάστατο έθνος. Η ηγεσία μας έχει σημασία. Οι συνεργασίες μας έχουν σημασία. Αυτή η στιγμή έχει σημασία», διακήρυξε...