Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Χάας: Ντροπιαστική η 10η θέση!

Χάας: Ντροπιαστική η 10η θέση!


Ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας μίλησε ανοιχτά για τα προβλήματα της, λίγο μετά την αποπομπή του Γκουένθερ Στάινερ.

Η εξέλιξη αυτή σόκαρε πολλούς στον κόσμο της F1. Εξάλλου ο Στάινερ ήταν το πρόσωπο της Haas από το 2016 όταν και η ομάδα έτρεξε για πρώτη φορά στην Μελβούρνη.

Ωστόσο ο Τζιν Χάας μόνο ευχαριστημένος δεν ήταν με τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών. Η Haas τερμάτισε δύο φορές στην 10η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών κατά τις τρεις τελευταίες σεζόν. Η 5η θέση του 2018 έχει γίνει απλώς μία μακρινή ανάμνηση. Και αυτό ήταν κάτι, σύμφωνα πάντα με τον Χάας, το ντροπιαστικό.

Ο Αμερικανός θεωρεί, μάλιστα, ότι η ομάδα του έχει και τους πόρους αλλά και την τεχνογνωσία για να παλεύει για πολύ υψηλότερες θέσεις στην τελική κατάταξη. Ιδιαίτερα χάρη στην συνεργασία της με την Ferrari.

«Η Ferrari έχει υπάρξει πολύ καλή με εμάς. Ήταν μαζί μας από την πρώτη ημέρα και χρησιμοποιούμε πολλά από τα εξαρτήματά της. Οι PU της είναι καταπληκτικές ενώ και οι αναρτήσεις της κορυφαίες» δήλωσε ο Χάας.

«Μας έχουν βοηθήσει πολύ. Ντρέπομαι πραγματικά που δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε πιο ψηλά με αυτόν τον εξοπλισμό. Εξοπλισμό τον οποίον άλλες ομάδες δεν διαθέτουν» συνέχισε ο Αμερικανός.

Για τον Χάας το μεγαλύτερο πρόβλημα των πρόσφατων μονοθέσιων του ήταν στην αεροδυναμική τους επεξεργασία. «Πρέπει να μιλήσω με τους μηχανικούς για αυτό το θέμα. Κάθε τριήμερο γινόμασταν ρεζίλι στην πίστα. Θα σταματήσω να το ανέχομαι αυτό» δήλωσε σε έντονο ύφος ο Χάας.

Αλλαγή πορείας

Όσο για την αποπομπή Στάινερ, αυτή ήταν για τον Χάας μία λογική εξέλιξη των κακών αποτελεσμάτων. «Συμμετέχουμε εδώ και 8 χρόνια, έχουμε τρέξει πάνω από 160 αγώνες και δεν έχουμε κατακτήσει ούτε ένα podium. Δεν λέω ότι για όλα φταίει ο Γκουένθερ. Ωστόσο ήταν εμφανές ότι το μοντέλο που είχαμε δεν λειτουργούσε» υπογράμμισε ο Χάας.

«Συμπαθώ ακόμη τον Γκουένθερ, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Εντούτοις το τέλος της σεζόν μας ήταν πολύ άσχημο. Θα πρέπει να ρωτήσετε εκείνον γιατί συνέβη αυτό. Απλώς εγώ δεν έχω κανέναν ενδιαφέρον για την 10η θέση πια» δήλωσε το αφεντικό της Haas.

Η ομάδα, λοιπόν, έχει αλλάξει πορεία. Ο Αγιάο Κομάτσου είναι ο νέος επικεφαλής της. Ωστόσο ο Ιάπωνας μηχανικός θα είναι υπεύθυνος περισσότερο για τεχνικά ζητήματα. Το εμπορικό κομμάτι θα έχει άλλον υπεύθυνο τον οποίον η ομάδα θα ανακοινώσει σύντομα. Αυτό το είδος δυαρχίας είναι μία νέα τάση στην F1.

«Δεν ήθελα να φέρω κάποιον απ’ έξω. Έτσι, κοίταξα τα στελέχη μας και έκρινα ότι ο Αγιάο έχει την απαραίτητη εμπειρία και τις ικανότητες για τον συγκεκριμένο ρόλο. Ήταν μαζί μας από την πρώτη ημέρα» δήλωσε ο Χάας.

Τέλος ο Χάας δήλωσε ότι ο τρόπος με τον οποίον διοικεί την εταιρεία του δεν διαφέρει από εκείνον με τον οποίον διοικεί και την ομάδα του στην F1. Μένει να φανεί το εάν οι αποφάσεις του θα δικαιωθούν φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Haas: Απορρίφθηκε το αίτημα επανεξέτασης
F1: Η αξιοπιστία ξανά στο προσκήνιο το 2024
Στάινερ: Τέλος από την Haas!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Ροή ειδήσεων

Να διατηρήσουν σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας τους την ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά τους. Να αντιδρούν όταν εξελίσσεται δίπλα τους εκστρατεία δυσφήμισης,...

Lifestyle

WTF Δεν άρεσαν στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο οι απόψεις της Μαίρης Συνατσάκη για τα φύλα και την πατριαρχία και αποφάσισε να απαντήσει. Μόνος του. Από...

Κόσμος

Καθώς το Ισραήλ εξετάζει με ποιο τρόπο θα απαντήσει στον καταιγισμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν, ένα από τα καίρια ερωτήματα είναι...

Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές του Ηρακλείου στην Κρήτη, καθώς η 17χρονη Μαρία-Φιλοθέη Ν. εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο. Τα ίχνη της Μαρίας-Φιλοθέης Ν. χάθηκαν...