Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ – Νεκροί όλοι οι επιβάτες εκτός από τον πιλότο

Αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ – Νεκροί όλοι οι επιβάτες εκτός από τον πιλότο


Δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στο Νεπάλ, όταν αεροπλάνο της εταιρείας Saurya Airlines συνετρίβη κατά την απογείωσή του.

Από τη συντριβή του αεροπλάνου σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι και τραυματίστηκε ο πιλότος, ο μοναδικός επιζών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αρχές ανέσυραν και τα 18 πτώματα, ενώ ο πιλότος έχει τραύματα στα μάτια και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το αεροπλάνο είχε προορισμό την Ποκάρα και σε αυτό επέβαιναν 2 μέλη πληρώματος και 17 τεχνικοί, οι οποίοι μεταφέρονταν στην πόλη Ποκάρα για ελέγχους συντήρησης, διευκρίνισε ο επικεφαλής ασφαλείας αεροδρομίων Αρτζούν Τσαντ Τακούρι. «Μόνον ο κυβερνήτης διασώθηκε ζωντανός και λαμβάνει φροντίδα σε νοσοκομείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου Τριμπουβάν του Κατμαντού, Τετζ Μπαχαντούρ Πουντιάλ.

Σε τηλεοπτικά πλάνα και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, διακρίνονταν πυροσβέστες που προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και πυκνό μαύρο καπνό να ανεβαίνει στον ουρανό. «Το αεροπλάνο έπιασε φωτιά αφού εξετράπη της πορείας του στον διάδρομο απογείωσης στο αεροδρόμιο του Κατμαντού και συνετρίβη σε έκταση ανατολικά του διαδρόμου», συμπλήρωσε ο Τακούρι, ενώ το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά.

Το αεροπλάνο ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία Saurya Airlines, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Νεπάλ. Αυτή εκτελεί εσωτερικές πτήσεις στο Νεπάλ με δύο Bombardier CRJ-200 περιφερειακά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Flight Radar 24.

Το Νεπάλ σημειώνεται πως έχει επικριθεί για χαμηλά επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας, καθώς σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στην χώρα αυτή των Ιμαλαΐων από το 2000. Το πιο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε το 1992, όταν Airbus των Pakistan International Airlines συνετρίβη σε λόφο καθώς προσέγγιζε το Κατμαντού, στοιχίζοντας τη ζωή σε 167 ανθρώπους.

Πιο πρόσφατα, τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή αεροπλάνου των αερογραμμών Yeti τον Ιανουάριο του 2023, η οποία αποδόθηκε σε σφάλμα των πιλότων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / AP / AFP

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Lifestyle

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναικού, Φώτης Ιωαννίδης μιλώντας στην εκπομπή «Game Time» στο Youtube αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη μπάλα μετά τον τραυματισμό του, στα...

Οικονομία

Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.443,13...

Αυτοκίνητο

Η Volvo Cars έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει να τοποθετεί στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα της μια νέα μονάδα λογισμικού η οποία ονομάζεται Superset,...

Οικονομία

Aύξηση κατά 2,3% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας κατά το β’ τρίμηνο 2024, σε σύκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023,...