Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Ανακλήθηκε πασίγνωστο ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤ

Ανακλήθηκε πασίγνωστο ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤ


Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από τα ράφια ένα ελαιόλαδο πολύ γνωστής μάρκας.

Όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση παρουσίας Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) σε ορισμένα είδη τροφίμων», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία:

Διαβάστε επίσης

ΜΙΝΕΡΒΑ ΝΙΚΗ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ”, ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ: 16.11.2024.

Υπεύθυνη για την κυκλοφορία του προϊόντος εταιρεία, σύμφωνα με την ετικέτα επισήμανσής του, είναι η επιχείρηση «ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ».

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ- ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ, διότι βρέθηκε να περιέχει άθροισμα των 4 Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων (Βενζο[a]ανθρακένιο + (Βενζο[a]πυρένιο + Βενζο[b]φλουορανθέιο + Χρυσένιο) 27,92μg/kg αντί για 10μg/kg που είναι τα ανώτατα όρια για τα έλαια και τα λίπη.

Φωτογραφία του ανακληθέντος προϊόντος όπως τη δημοσίευσε ο ΕΦΕΤ.

Φωτογραφία του ανακληθέντος προϊόντος όπως τη δημοσίευσε ο ΕΦΕΤ.© Παρέχεται από: OnMed.gr

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Onmed.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Lifestyle

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναικού, Φώτης Ιωαννίδης μιλώντας στην εκπομπή «Game Time» στο Youtube αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη μπάλα μετά τον τραυματισμό του, στα...

Οικονομία

Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.443,13...

Οικονομία

Aύξηση κατά 2,3% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας κατά το β’ τρίμηνο 2024, σε σύκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023,...

Sport

Ο Νάσος Γκαβέλας συνεχίζει να γράφει μία ιστορία κουράγιου και τεράστιας ψυχικής δύναμης στον τομέα του Αθλητισμού. Χθες Πέμπτη σημείωσε μια ακόμη νέα επιτυχία,...