Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Από τους συκεώνες της Κύμης στις ενεργειακές μπάρες με τις 13 υπερτροφές

Από τους συκεώνες της Κύμης στις ενεργειακές μπάρες με τις 13 υπερτροφές


Το μοντέλο διατροφής των αρχαίων Ελλήνων και η ανάγκη της να προσφέρει στον γιο της, νόστιμα σνακ με αγνές πρώτες ύλες , οδήγησαν, μερικά χρόνια πίσω, την επιχειρηματία Μαρία Μαρκοπούλου από την Κύμη Ευβοίας, να δημιουργήσει τη δική της σειρά με φυτικές ενεργειακές μπάρες οι οποίες κλείνουν μέσα τους μέχρι και 13 διαφορετικά superfoods (τα περισσότερα ελληνικής προελεύσεως).

Τις ονόμασε Mythix και μπορούμε εύκολα να τις αναγνωρίσουμε από την πρωτότυπη κωνοειδή συσκευασία τους με τα έντονα, καλοκαιρινά χρώματα και με τις χαρακτηριστικές φιγούρες των θεών του Ολύμπου να φιγουράρουν, σε μοντέρνους σχεδιασμούς, φάτσα κάρτα (κάθε συσκευασία και ένας διαφορετικός θεός).

«Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν πολύ τους ξηρούς καρπούς, το μέλι και τα αποξηραμένα φρούτα. Στόχος μου ήταν να φέρω στο σήμερα ένα κομμάτι αυτής της ακατέργαστης τροφής, αξιοποιώντας τους αγροτικούς θησαυρούς του τόπου μου αλλά και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που παράγουν και άλλα μέρη της Ελλάδας» μου λέει η Μαρία σε μία προσπάθεια να συνοψίσει σε μερικές γραμμές τη φιλοσοφία του όλου εγχειρήματός της.

Με τη βοήθεια του συζύγου της που είναι γεωπόνος και χάρη στην εξειδικευμένη γνώση του στην καλλιέργεια του σύκου Κύμης, η Μαρία προσπέρασε τα αρχικά εμπόδια και έκανε το όνειρό της πράξη. Έφτιαξε μπάρες που συνδυάζουν 4 φυτικές πρωτεΐνες (δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους) και πρόσθεσε σε αυτές αποξηραμένα φρούτα (κορινθιακή σταφίδα, σύκο Κύμης, βερίκοκα και δαμάσκηνα από την βόρεια Ελλάδα), μέλι από την ορεινή Αρκαδία και φυσικά, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα. «Η βάση τους» μου εξηγεί η Μαρία «είναι το πίτουρο βρόμης και το στραγάλι, ενώ όλες περιέχουν και βραζιλιάνικο καρύδι, γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε σελήνιο. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, μαγγάνιο, μαγνήσιο και σίδηρο και καθιστούν ένα πλήρες ενεργειακό μικρογεύμα. Γι’ αυτό και είναι ψηλά στις προτιμήσεις των δρομέων, των αναβατών, των κολυμβητών και γενικά των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και αγαπούν το fitness».


Πέντε διαφορετικοί συνδυασμοί με «βασίλισσα» τη σοκολάτα

Μπαίνοντας, λοιπόν, στο δέλεαρ και δοκιμάζοντας μερικές από αυτές, διαπίστωσα πως εκτός από το ότι η ωμή σύστασή τους έφερε στο στόμα μου μία ευχάριστη αίσθηση μαστιχωτής υφής, με κράτησαν, επιπλέον, σε κορεσμό για τις επόμενες, τουλάχιστον, 4-5 ώρες. «Φταίει το γεγονός ότι όλες οι πρώτες ύλες που προστίθενται στις μπάρες μας είναι αλεσμένες. Οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, οι σπόροι και τα όσπρια, όλα αλέθονται, και για να μην προκαλούν καούρες και για να απορροφούνται αποτελεσματικότερα από τον ανθρώπινο οργανισμό τα θρεπτικά στοιχεία τους, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα ενέργεια βραδείας καύσης».

Και όλα αυτά, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης (όλα τα γλυκαντικά συστατικά προέρχονται από τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων), τεχνητών φυτικών ινών, φοινικέλαιου, συντηρητικών ή αλατιού το οποίο όπως παρατηρεί η Μαρία «συχνά χρησιμοποιείται στις μπάρες του εμπορίου προκειμένου να ενισχύσει, να βγάλει προς τα έξω τις γεύσεις και τα αρώματα των υπολοίπων συστατικών τους».

Αυτή τη στιγμή οι μπάρες της Euphoria Meals κυκλοφορούν, μέσω του eshop της εταιρείας, σε διάφορα σημεία στη χώρα μας (καντίνες νοσοκομείων και Πανεπιστημίων, ξενοδοχεία και Delicatessen), ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν και το ταξίδι τους στο εξωτερικό, σε Αυστρία και Βέλγιο. Η προϊοντική τους γκάμα εξαντλείται σε 5 διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσεων: Μελάσα -Κράνμπερι, Σοκολάτα- Καρύδα, Σοκολάτα – Πορτοκάλι, Σοκολάτα – Φουντούκι και Φυστικοβούτυρο, ανάμεσα στις οποίες εύκολα βρίσκουμε την αγαπημένη μας. Στα συν και το γεγονός ότι παραμένουν αναλλοίωτες σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι και 20 μήνες, πληροφορία χρήσιμη σε περίπτωση που αποδειχτούμε εγκρατείς και δεν τις φάμε τη μία πίσω από την άλλη, σε χρόνο ρεκόρ!

info
Οξύλιθος, Κύμης, τηλ.: 693 6967104, e-mail: info@euphoriameals.gr

Το άρθρο της εβδομάδας


Moussaka,-,A,Traditional,Greek,Dish

FOOD SCIENCE

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Tους λόγους που ο Πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τις ακραίες διακυμάνσεις...

Αυτοκίνητο

Η Ford Pro λανσάρει και την plug–in υβριδική έκδοση του pickup μοντέλου Ranger. Το πρώτο plug–in υβριδικό μοντέλο στην κατηγορία των pickup είναι το...

Lifestyle

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή πριν από λίγα λεπτά… Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Πολιτική

Στην κατάθεση πρότασης νόμου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο....