Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Εργαζόμενοι κατά Μπέου – Παπαπέτρου για τις μαλ…κιες: Πολιτικός αυτοεξευτελισμός

Εργαζόμενοι κατά Μπέου – Παπαπέτρου για τις μαλ…κιες: Πολιτικός αυτοεξευτελισμός


Τον «πολιτικό αυτοεξευτελισμό» του δημάρχου Αχ. Μπέου και του Ν. Παπαπέτρου επικεφαλής της παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο», καυτηριάζει η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ, κάνοντας λόγο για «έναν σκυλοκαυγά, με εκατέρωθεν επιθέσεις και βαρείς χαρακτηρισμούς» που όμως, όπως τονίζουν συσκοτίζει «τα πραγματικά προβλήματα του λαού του Βόλου και των εργαζομένων στο Δήμο».

Αφορμή για την ανακοίνωση των εργαζομένων αποτέλεσε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου μετά από ύβρεις, αποχώρησε ο Αχ. Μπέος. Οι εργαζόμενου καταδικάζουν τη στάση του αλλά και του κ. Παπαπέτρου σημειώνοντας ότι προσπαθούν να “αναμείξουν τους εργαζόμενους στο Δήμο στις «διαμάχες» τους”.

Σημειώνουμε ότι ο δήμαρχος Βόλου εξαπέλυσε επίθεση στους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας και τους χαρακτήρισε ρουφιάνους.  «Ρουφιάνοι, δυσφημούν την πόλη. Προκαλούν ελέγχους χωρίς λόγο και αιτία για να κάνουν κακό. Σε ποιούς όμως; Στους συμπολίτες μας» είπε ο κ. Μπέος και συνέχισε: «Μετά από 7 μήνες κ. Παπαπέτρο που σας γνωρίζω σας προκαλώ όταν έχετε να κάνετε μηνύσεις, προσφυγές, ενστάσεις κλπ να τις κάνετε σε μένα. Αφήστε τους εργαζόμενους στην ησυχία τους. Μην τους ενοχλείτε. Εξώδικα, φοβέρες και απειλές στους υπαλλήλους, σταματήστε το πια. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Να το θυμάστε». Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Νίκο Παπαπέτρο είπε: «Μετά από επτά μήνες διαπίστωσα πως όταν ανοίγεις το στόμα σου ή θα χασμουρηθείς ή θα πεις μ@λ@κίες. Σε μ@λ@κίες δεν απαντώ, πάω να φύγω για να μην τις ακούσω».

Η επίθεση Μπέου έγινε μετά κίνησε που ο έκανε ο κ. Παπαπέτρου να προχωρήσει σε μήνυση και σε αυτόφωρη διαδικασία απέναντι στην αναπληρώτρια Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου, καλώντας μάλιστα την αστυνομία, επειδή το υπηρεσιακό στέλεχος «καθυστέρησε» να του παράσχει οικονομικά στοιχεία που ζήτησε.

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό η ΔΑΣ – ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με τον τίτλο  «Οταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια», καταγγέλλοντας την στάση και των αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΟΤΑ:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 24/7 η Δημοτική Αρχή Μπέου και η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο» του κ. Παπαπέτρου κατέφυγαν, για μια ακόμα φορά, σε έναν σκυλοκαυγά, με εκατέρωθεν επιθέσεις και βαρείς χαρακτηρισμούς, συσκοτίζοντας έτσι τα πραγματικά προβλήματα του λαού του Βόλου και των εργαζομένων στο Δήμο. Την ίδια ώρα που οι δυο παρατάξεις συμφωνούν στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής που βλέπει τους Δήμους ως κανάλι διοχέτευσης κονδυλίων σε κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα και ψηφίζουν από κοινού, ερήμην των εργαζομένων και των συλλογικών τους οργάνων, αντιδραστικές αποφάσεις, όπως έγινε πρόσφατα με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου (που αφορούσε εργαζομένους σε ευαίσθητες Υπηρεσίες, όπως παιδικούς σταθμούς και αθλητικά κέντρα), «τσακώνονται» για τριτεύοντα ζητήματα.

Θα μπορούσε κανείς να προσπεράσει τον πολιτικό τους αυτοεξευτελισμό, ένδειξη της γενικότερης σαπίλας του αστικού πολιτικού συστήματος, αν και οι δύο πλευρές δεν προσπαθούσαν να αναμείξουν τους εργαζόμενους στο Δήμο στις «διαμάχες» τους. Από την μια μεριά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατέφυγε με απαράδεκτο τρόπο σε μήνυση και σε αυτόφωρη διαδικασία απέναντι στην αναπληρώτρια Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου, καλώντας μάλιστα την αστυνομία, επειδή το υπηρεσιακό στέλεχος «καθυστέρησε» να του παράσχει οικονομικά στοιχεία που ζήτησε. Από την άλλη μεριά, ο Δήμαρχος Βόλου, στο γνώριμο ύφος και «ήθος» του, επιχείρησε να εμπλέξει τα συνδικαλιστικά μας όργανα στην αντιπαράθεση, εγκαλώντας τα, γιατί δήθεν δεν υπεράσπισαν την αναπληρώτρια Διευθύντρια απέναντι στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για παραβιάσεις του υπαλληλικού κώδικα..

Όταν στο βάλτο – και τέτοιο έχουν καταντήσει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι δυο παρατάξεις – τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας θεωρεί ότι κανένας από τους δυο (δήθεν) «μονομάχους» δεν μπορεί να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των εργαζομένων του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι υπηρετεί μέχρι κεραίας την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στο Δήμο, πολιτική που σφαγιάζει συστηματικά τα εργασιακά μας δικαιώματα, εμμένει στο άθλιο καθεστώς των πολιτικών ομήρων – συμβασιούχων και, με μοχλό εκλεγμένα στελέχη του Δήμου και ορισμένα διευθυντικά στελέχη, πιέζει αφόρητα τους συναδέλφους σε αρκετές υπηρεσίες και εντατικοποιεί την εργασία τους. Η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο», αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του λαού και των εργαζομένων στο Δήμο, με τις διαχρονικές ελλείψεις στις Υπηρεσίες, παίζει τους «κλέφτες και αστυνόμους» με την Δημοτική Αρχή, και καταφεύγει σε ένα ανούσιο και επικίνδυνο παιχνίδι συνεχών μηνύσεων, αγωγών και εισαγγελικών παραγγελιών, βγάζοντας επί της ουσίας λάδι την ασκούμενη πολιτική και θέτοντας σε κίνδυνο έως και το ίδιο το ψωμί συναδέλφων που δεν στέκονται σούζα μπροστά της.

Η σταθερή και αμετακίνητη στάση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας σε ζητήματα διώξεων ενάντια σε συναδέλφους είναι γνωστή σε όλους. Τα στελέχη της εξάλλου έχουν βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών τέτοιων διώξεων. Θεωρούμε απαράδεκτο οι ευθύνες των Δημοτικών Αρχών να μετατίθενται στις πλάτες υπαλλήλων, όσο υψηλόβαθμη θέση και αν έχουν. Υπερασπίζουμε και θα υπερασπίζουμε απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία κάθε συνάδελφο, πρώτα και κύρια τους εκατοντάδες συναδέλφους που εργάζονται καθημερινά, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και δίχως την παραμικρή σκοπιμότητα, στην πρώτη γραμμή όλων των Δημοτικών Υπηρεσιών για να στηρίξουν τις ανάγκες του λαϊκού κόσμου. Ποτέ δεν καθορίσαμε την παρέμβαση μας με βάση τις πολιτικές ή παραταξιακές αντιλήψεις και προτιμήσεις του ενός ή του άλλου συναδέλφου.

Οι συνάδελφοι το γνωρίζουν αυτό καλά, γι’ αυτό και μας εμπιστεύονται μαζικά με την ψήφο τους, αλλά και μας εκτιμούν, ακόμα και αν δεν μας ψηφίζουν. Γνωρίζει ο κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα ότι οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να τους υπερασπιστούν απέναντι στη Δημοτική Αρχή, απέναντι σε κάθε άλλη δημοτική παράταξη, αλλά και σε υπηρεσιακά στελέχη που αυθαιρετούν, ότι θα βρει όποτε απευθυνθεί στην παράταξη μας τον πιο συνεπή και αποφασιστικό συμπαραστάτη. Τα παιχνίδια σας λοιπόν αλλού!

Η πολιτική στους Δήμους προς όφελος των εργαζομένων δεν γίνεται με αγωγές και μηνύσεις, δεν υλοποιείται μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων, παρέα με εισαγγελείς και αστυνομικούς, αλλά αποτελεί αντικείμενο καθημερινής πάλης στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους. Εκεί κρίνεται και το κατά πόσο ο καθένας μπορεί να βάλει τις γνώσεις του, νομικές ή άλλες, στην υπηρεσία του λαού του Βόλου.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Lifestyle

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναικού, Φώτης Ιωαννίδης μιλώντας στην εκπομπή «Game Time» στο Youtube αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη μπάλα μετά τον τραυματισμό του, στα...

Οικονομία

Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.443,13...

Οικονομία

Aύξηση κατά 2,3% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας κατά το β’ τρίμηνο 2024, σε σύκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023,...

Sport

Ο Νάσος Γκαβέλας συνεχίζει να γράφει μία ιστορία κουράγιου και τεράστιας ψυχικής δύναμης στον τομέα του Αθλητισμού. Χθες Πέμπτη σημείωσε μια ακόμη νέα επιτυχία,...