Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ζελένσκι: «Η Μόσχα θα μάθει τι σημαίνει αντίποινα»

Ζελένσκι: «Η Μόσχα θα μάθει τι σημαίνει αντίποινα»


«Ο πόλεμος θα επιστρέψει στη Ρωσία, που θα μάθει τώρα τι θα πει αντίποινα», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ομιλία του που μεταδόθηκε σήμερα Σάββατο 24/08 με αφορμή τον εορτασμό της 33ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας από την Σοβιετική Ένωση, στην οποία σημειώνει ότι η Μόσχα που επιτέθηκε στη χώρα του το 2022 «θα μάθει τι σημαίνει αντίποινα».

Η Ρωσία ήθελε «να μας καταστρέψει», αλλά ο πόλεμος «επέστρεψε σε αυτήν», τονίζει ο Ζελένσκι στο βίντεο αυτό με την ομιλία του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, η οποία βιντεοσκοπήθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ βρισκόταν στην περιοχή της μεθορίου από την οποία το Κίεβο εξαπέλυσε την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεσή του στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουκρανός πρόεδρος διευκρινίζει στην ομιλία του ότι το βίντεο αυτό ελήφθη σε ερημική δασική περιοχή της περιφέρειας του Σούμι, την οποία είχε επισκεφθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, σημειώνοντας ότι αυτή βρισκόταν σε απόσταση «μερικών χιλιομέτρων» από το σημείο από το οποίο οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεσή τους.

Το Κίεβο «αιφνιδιάζει για άλλη μια φορά», προσθέτει ο Ουκρανός πρόεδρος, υποσχόμενος ότι η Ρωσία «θα μάθει τι σημαίνει αντίποινα».

Με την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022, «η Ρωσία επεδίωκε μόνον ένα πράγμα: να μας καταστρέψει. Αντί γι’αυτό σήμερα γιορτάζουμε την 33η επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, συνεχίζει.

«Όποιος θέλει να σπείρει το κακό στο έδαφός μας θα θερίσει τους καρπούς στη δική του επικράτεια. Δεν πρόκειται ούτε για πρόβλεψη, ούτε για καυχησιολογία, ούτε για τυφλή εκδίκηση. Πρόκειται μόνον για δικαιοσύνη», υπογραμμίζει.

Στην ομιλία του αυτή ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτηρίζει εξάλλου τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ως «άρρωστο γέρο της Κόκκινης Πλατείας που απειλεί διαρκώς όλον τον κόσμο με το κόκκινο κουμπί».



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Παρόμοιο μοτίβο με εκείνο της χθεσινής συνεδρίασης παρουσίασε την Τρίτη (17/9) το ελληνικό χρηματιστήριο. Αυτό που επικρατούσε αρχικά ήταν χαμηλοί τόνοι και αρκετές εναλλαγές...

Τεχνολογία

Επιστροφή στην εποχή προ κορωνοϊού σηματοδοτεί η ανακοίνωση της Αmazon, σύμφωνα με την οποία, απαιτεί από τους υπαλλήλους της να εργάζονται στο γραφείο πέντε...

Πολιτική

Ραντεβού στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου δίνουν η νέα πλειοψηφία και οι «Κασσελίστας» στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά τα πολιτικά κριτήρια που πρότειναν πολλά από...

Sport

Η απόλυτη υπέρβαση έγινε και η ΑΕΚ φέρνει στην Ελλάδα τον Αντονί Μαρσιάλ! Οι κιτρινόμαυροι πυροδοτούν τη μεγαλύτερη «βόμβα» του καλοκαιριού φτάνοντας σε συμφωνία...