Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δύο νεκροί στρατιώτες από την ισραηλινή επίθεση

Ιράν: Δύο νεκροί στρατιώτες από την ισραηλινή επίθεση

Θανατηφόρα φαίνεται πως ήταν η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν καθώς σύμφωνα με την Τεχεράνη σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες.

«Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για την υπεράσπιση της ασφάλειας του ιρανικού εδάφους και την πρόληψη χτυπημάτων εναντίον του λαού και των συμφερόντων του Ιράν θυσίασε δύο άτομα στην αντιμετώπιση της επίθεσης με βλήματα της εγκληματικής σιωνιστικής οντότητας», ανέφερε η δήλωση που δημοσιεύθηκε στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ είπε πως εξαπέλυσε πλήγματα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν ενώ οι πρώτες δηλώσεις της Τεχεράνης έκαναν λόγο για περιορισμένες ζημιές σε μερικές περιοχές.

Η πραγματική έκταση της επίθεσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά και οι δύο πλευρές αναφέρουν ότι τα χτυπήματα ήταν σε στρατιωτικούς στόχους.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου φαίνεται πως ακολούθησε τις οδηγίες των ΗΠΑ και απέφυγε να επιτεθεί σε ενεργειακές και πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αλλά προειδοποίησε την Τεχεράνη να μην απαντήσει καθώς τότε τα χτυπήματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα.

Παρά το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση είχε θύματα φαίνεται πως και οι δύο πλευρές θέλουν να αποφύγουν αυτή τη στιγμή την κλιμάκωση

Το Ιράν από τη μεριά του είπε μεν πως το Ισραήλ θα λάβει αναλογική απάντηση αλλά μέχρι στιγμής κρατά χαμηλούς τόνους.

Οι ΗΠΑ έκαναν λόγο για εύλογη απάντηση του Ισραήλ και ζήτησαν να μην υπάρξει άλλη σύγκρουση προκειμένου να αποφευχθεί ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή.

Βίντεο από επίθεση σε στρατιωτική βάση του Ιράν

Χαμηλοί τόνοι

Παρά το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση είχε θύματα φαίνεται πως και οι δύο πλευρές θέλουν να αποφύγουν αυτή τη στιγμή την κλιμάκωση.

Ο αμερικανικός ιστότοπος Axios επικαλούμενος τρεις πηγές, ανέφερε ότι το Ισραήλ έστειλε μήνυμα στο Ιράν μέσω τρίτων πριν την επίθεση όπου ανέφερε σε γενικές γραμμές ποιους στόχους θα χτύπαγε και ποιους όχι.

Λίγο αργότερα το Sky News Arabia έγραψε ότι το Ιράν ενημέρωσε, επίσης μέσω τρίτου, το Ισραήλ ότι δεν θα απαντήσει στην επίθεση.

Πριν την ισραηλινή επίθεση που ήρθε ως αντίποινα στο ιρανικό χτύπημα της 1ης Οκτωβρίου, είχε προηγηθεί έντονο διπλωματικό παρασκήνιο με τις ΗΠΑ να πιέζουν το Τελ Αβίβ να αποφύγει πλήγμα σε ενεργειακούς στόχους και την Τεχεράνη να ζητά – και να παίρνει – τη δέσμευση των γειτονικών αραβικών καθεστώτων ότι δεν θα παραχωρήσουν τον εναέριο χώρο τους για οποιαδήποτε επίθεση στην Ισλαμική Δημοκρατία.


Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.


Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Sport

Η ΑΕΚ με επιστολή στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση αναφορικά με την διαιτησία. Αφορμή στάθηκε ο  ορισμός του Τσιάρα...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο κατηγόρησαν την Κάμαλα Χάρις ότι υποκινεί πολιτική βία σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ή ακόμα και  μια νέα...

Οικονομία

Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να κρατούν ζωηρό το αγοραστικό ενδιαφέρον και να οδηγούν...

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιστορία του Οίκου των Rothschild μέσα από τα μάτια του γνωστού ιστορικού Andrew Hitchcock. Ορισμός του σιωνισμού: Μια Εβραϊκή οργάνωση στόχος της οποίας...