Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κολοκύθι ή κολοκύθα; Τι προτιμούν οι αναγνώστες του Cantina;

Κολοκύθι ή κολοκύθα; Τι προτιμούν οι αναγνώστες του Cantina;


Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο στο Viber αναρωτηθήκαμε ποιο λαχανικό σάς αρέσει περισσότερο. Το κολοκυθάκι ή η κολοκύθα;

Στο poll δείξατε ξεκάθαρα την προτίμησή σας για το κολοκυθάκι, αφού συγκέντρωσε σχεδόν το 80% των συνολικών ψήφων, ενώ η φθινοπωρινή κολοκύθα, δεν φαίνεται να έχει κερδίσει ούτε την καρδιά ούτε και τους γευστικούς κάλυκές σας, αφού έμεινε δεύτερη με ένα ταπεινό 20%.

Όμως, συγκεντρώσαμε συνταγές και για το αγαπημένο σας υλικό, το κολοκυθάκι, αλλά και για την κολοκύθα, γιατί ίσως δοκιμάζοντάς τη σε διαφορετικές παρασκευές, να τη δείτε με άλλο μάτι.

Συνταγές με κολοκυθάκι

Κολοκυθόρυζο λεμονάτο
Φανταστικό κολοκυθόρυζο στην κατσαρόλα, απόλυτα ελαφριά και φρέσκια γεύση.

7 συνταγές για κολοκυθοκεφτέδες όνειρο
To κολοκύθι είναι τόσο ευέλικτο λαχανικό, που μπορεί να μας δώσει από ένα πολύ απλό πιάτο όπως τραγανά κολοκυθάκια στη φριτέζα αέρος, έτοιμα σε 15′, μέχρι και πιο περίτεχνα όπως τα πουγκάκια κρέπας με κοτόπουλο, κολοκυθάκια και γραβιέρα.

Δροσερό τζατζίκι με κολοκύθι
Φτιάχνουμε τζατζίκι με προσθήκη τριμμένου κολοκυθιού για να συνοδεύσουμε το κρέας στο κυρίως γεύμα μας ή ακόμα να το αλείψουμε στο ψωμί ως ορεκτικό.

Συνταγές με κολοκύθα

Αλμυρή κολοκυθόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Μια αλμυρή παραλλαγή της κολοκυθόπιτας με χειροποίητο φύλλο, απλά αξεπέραστο.

Μακαρόνια με κιμά με τριμμένη κολοκύθα
Η εποχή της κολοκύθας φτάνει και αν ψάχνετε συνεχώς τρόπους να την εντάξετε στα καθημερινά σας μαγειρέματα, δοκιμάστε την στην κλασική συνταγή με κιμά. Θα λατρέψετε το αποτέλεσμα!

Hasselback κολοκύθας
Πάρτε μία ολόκληρη και κόψτε την με αυτόν τον… hasselback τρόπο και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε όσους τη δουν και τη δοκιμάσουν. Το καλύτερο είναι ότι δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα φτιάχτηκε!

Το άρθρο της εβδομάδας


Woman,,Hands,And,Coffee,With,Moka,Pot,For,Morning,,Caffeine

FOOD SCIENCE

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Παρόμοιο μοτίβο με εκείνο της χθεσινής συνεδρίασης παρουσίασε την Τρίτη (17/9) το ελληνικό χρηματιστήριο. Αυτό που επικρατούσε αρχικά ήταν χαμηλοί τόνοι και αρκετές εναλλαγές...

Τεχνολογία

Επιστροφή στην εποχή προ κορωνοϊού σηματοδοτεί η ανακοίνωση της Αmazon, σύμφωνα με την οποία, απαιτεί από τους υπαλλήλους της να εργάζονται στο γραφείο πέντε...

Lifestyle

Την τελευταία του πνοή στα 81 του χρόνια άφησε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης. Δείτε περισσότερα στο govastileto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Το άρθρο δημοσιεύτηκε για...

Οικονομία

Πτωτικές τάσεις, με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τις διεθνείς αγορές να βρίσκονται εν αναμονή της σημερινής απόφασης της...