Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Ποια η διαφορά του ινδικού με το ταϊλανδέζικο κάρι;

Ποια η διαφορά του ινδικού με το ταϊλανδέζικο κάρι;



Η κύρια διαφορά μεταξύ ινδικού και ταϊλανδέζικου κάρι έγκειται στη χρήση των μπαχαρικών, των υλικών και στη γεύση που αυτά προσδίδουν στο πιάτο.

Ας δούμε τις πιο σημαντικές διαφορές:

  1. Βασικά Υλικά
    Ινδικό κάρι: Το ινδικό κάρι βασίζεται κυρίως σε ξηρά μπαχαρικά όπως το garam masala, ο κουρκουμάς, το κύμινο, ο κόλιανδρος και άλλα μπαχαρικά. Οι Ινδοί χρησιμοποιούν συχνά γιαούρτι, κρέμα ή ντομάτα για να δώσουν πλούσια υφή στη σάλτσα.
    Ταϊλανδέζικο κάρι: Το ταϊλανδέζικο κάρι, αντίθετα, βασίζεται κυρίως σε πάστες που φτιάχνονται από φρέσκα υλικά, όπως φρέσκα τσίλι, λεμονόχορτο, τζίντζερ, γκάλαγκαλ (παρόμοιο με το τζίντζερ), φύλλα λάιμ kaffir και πάστα γαρίδας. Χρησιμοποιεί επίσης γάλα καρύδας ως βάση για τη σάλτσα.
  2. Συνοχή και Βάση της Σάλτσας
    Ινδικό κάρι: Οι σάλτσες του ινδικού κάρι μπορεί να έχουν πιο πηχτή και κρεμώδη υφή, με βάση γιαούρτι, κρέμα, γάλα ή πολτοποιημένη ντομάτα. Το ινδικό κάρι είναι συχνά πιο πλούσιο και βαρύ σε σύγκριση με το ταϊλανδέζικο.
    Ταϊλανδέζικο κάρι: Χρησιμοποιεί κυρίως γάλα καρύδας ή κρέμα καρύδας, που δίνει πιο ελαφριά, γλυκιά γεύση και κρεμώδη υφή. Συχνά, η σάλτσα του είναι πιο λεπτόρρευστη σε σχέση με το ινδικό κάρι.
  3. Είδη Κάρι
    Ινδικό κάρι: Υπάρχουν πολλά είδη ινδικών κάρι, όπως το Vindaloo, το Rogan Josh, το Korma και το Tikka Masala. Η ποικιλία τους προέρχεται από διαφορετικές περιοχές της Ινδίας, με διαφορετικές συνταγές και συνδυασμούς μπαχαρικών.
    Ταϊλανδέζικο κάρι: Υπάρχουν επίσης πολλά είδη ταϊλανδέζικου κάρι, τα πιο γνωστά είναι το πράσινο κάρι, το κόκκινο κάρι και το κίτρινο κάρι. Αυτά διακρίνονται κυρίως από την πάστα κάρι που χρησιμοποιείται, με το πράσινο να είναι συνήθως πιο πικάντικο και το κίτρινο πιο ήπιο.
  4. Επίπεδο Καυτερότητας
    Ινδικό κάρι: Το ινδικό κάρι μπορεί να είναι από ήπιο έως πολύ καυτερό, ανάλογα με τα μπαχαρικά και την περιοχή της Ινδίας από όπου προέρχεται. Χρησιμοποιούνται ξηρά τσίλι και σκόνη τσίλι για να ρυθμιστεί το επίπεδο καυτερότητας.
    Ταϊλανδέζικο κάρι: Τα ταϊλανδέζικα κάρι είναι συνήθως πιο πικάντικα, με φρέσκα τσίλι (πράσινα ή κόκκινα) να παίζουν κύριο ρόλο στην καυτερή γεύση. Το πράσινο κάρι τείνει να είναι το πιο καυτερό, ενώ το κίτρινο είναι πιο ήπιο.
  5. Υλικά Πρωτεΐνης
    Ινδικό κάρι: Συχνά περιέχει κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι, φακές ή ρεβίθια. Τα όσπρια και τα λαχανικά είναι κοινά σε χορτοφαγικές εκδοχές.
    Ταϊλανδέζικο κάρι: Συνήθως περιέχει κοτόπουλο, γαρίδες, ψάρι ή χοιρινό, και χρησιμοποιεί επίσης λαχανικά όπως μπαμπού και μελιτζάνα. Το κρέας συχνά κόβεται σε μικρά κομμάτια για να ταιριάζει με τη λεπτόρρευστη σάλτσα.
  6. Συνοδευτικά
    Ινδικό κάρι: Συνήθως σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι ή νάν (ινδικό ψωμί).
    Ταϊλανδέζικο κάρι: Σερβίρεται με ρύζι γιασεμιού, που ταιριάζει καλύτερα με τη γλυκιά γεύση του γάλακτος καρύδας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Tους λόγους που ο Πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τις ακραίες διακυμάνσεις...

Αυτοκίνητο

Η Ford Pro λανσάρει και την plug–in υβριδική έκδοση του pickup μοντέλου Ranger. Το πρώτο plug–in υβριδικό μοντέλο στην κατηγορία των pickup είναι το...

Sport

Η Άστον Βίλα απέδειξε πως έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα, καθώς βρέθηκε πίσω στο «Βίλα Παρκ» από την Έβερτον με 2-0, αλλά κατάφερε στο Β’...

Πολιτική

Για «υπουργό Υγείας… μιας άλλης χώρας» κάνει λόγο η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της για τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Σχολιάζει ότι έτσι αντιλαμβάνεται τον ρόλο...