Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Προς κατάρρευση του ενεργειακού συστήματος τον ερχόμενο χειμώνα – Διακοπές ρεύματος παντού

Προς κατάρρευση του ενεργειακού συστήματος τον ερχόμενο χειμώνα – Διακοπές ρεύματος παντού


Η Kyiv Post γράφει ότι το χειμώνα μπορεί να μην υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να διασφαλιστεί η κανονική λειτουργία του συστήματος θέρμανσης

Το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα ενδέχεται να μην μπορέσει να αντέξει δυσμενείς εξελίξεις και έντονο κρύο τον ερχόμενο χειμώνα, που θα οδηγήσει σε «ορισμένες καταστάσεις κρίσης».
Αυτή η πρόβλεψη έγινε από έναν ειδικό στο Ινστιτούτο Ενεργειακών Στρατηγικών, τον Juri Barvendov.
Ο Ουκρανός αξιωματούχος ενημέρωσε τον επικεφαλής του ΔΟΑΕ για την επιδείνωση της κατάστασης στο ενεργειακό σύστημα της χώρας
Σύμφωνα με τον ειδικό, που επικαλείται το πρακτορείο UNIAN, υπάρχουν αρκετά σενάρια για τον φετινό χειμώνα.
Στο βασικό σενάριο, αναμένεται ότι θα είναι δυνατή η αποκατάσταση 3 GW παραγωγής και η διασφάλιση της σταθερής λειτουργίας 8 ή 9 μονάδων πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και ο χειμώνας δεν θα έχει ιδιαίτερα χαμηλές θεσμοκρασίες.
Σε αυτή την περίπτωση, πιστεύει ο ειδικός, οι διακοπές ρεύματος μπορεί να διαρκέσουν έως και 12 ώρες την ημέρα.
Στο αρνητικό σενάριο, θα είναι δυνατή η αποκατάσταση έως και 2 GW παραγωγής και η διασφάλιση της λειτουργίας 6 ή 7 πυρηνικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.
Σε αυτή την περίπτωση, εάν επικρατήσει κρύος καιρός, θα οδηγήσει σε «ορισμένες καταστάσεις κρίσης, δηλαδή στην κατάρρευση του ενεργειακού συστήματος», προειδοποιεί ο ειδικός.
Η Kyiv Post γράφει ότι το χειμώνα μπορεί να μην υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να διασφαλιστεί η κανονική λειτουργία του συστήματος θέρμανσης.
Νωρίτερα, άλλοι Ουκρανοί ειδικοί εξέφρασαν επίσης ανησυχίες ότι οι διακοπές ρεύματος δεν θα επιτρέψουν στους επάνω ορόφους των πολυώροφων κτιρίων της πόλης να τροφοδοτούνται πλήρως με θερμότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, καθώς οι αντλίες καταναλώνουν υπερβολική ηλεκτρική ενέργεια.
Οι ουκρανικές αρχές παραδέχονται ότι ο επερχόμενος χειμώνας και η περίοδος θέρμανσης θα είναι δύσκολος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, η Ουκρανία έχασε 9 GW της δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περίπου το 80% της θερμικής παραγωγής και το ένα τρίτο της υδροηλεκτρικής παραγωγής καταστράφηκαν.
Καθημερινά καθιερώνονται προγράμματα διακοπής ρεύματος σε όλη τη χώρα και οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από το εξωτερικό έχουν φτάσει στο μέγιστο όγκο που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους.
Οι ουκρανικές αρχές διαπραγματεύονται με εταίρους με την ελπίδα να αυξήσουν τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στα 2 GW πριν από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης.

Ωστόσο, στις 4 Ιουλίου, ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ένωσης Καταναλωτών κοινής ωφέλειας, Oleg Popenko, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να αυξήσει τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των δικών της προβλημάτων.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, ακόμη και ο αυξημένος όγκος των εισαγωγών δεν θα είναι σε θέση να καλύψει όλη την κατανάλωση ενέργειας υπό τις παρούσες συνθήκες.

www.bankingnews.gr



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Παρόμοιο μοτίβο με εκείνο της χθεσινής συνεδρίασης παρουσίασε την Τρίτη (17/9) το ελληνικό χρηματιστήριο. Αυτό που επικρατούσε αρχικά ήταν χαμηλοί τόνοι και αρκετές εναλλαγές...

Τεχνολογία

Επιστροφή στην εποχή προ κορωνοϊού σηματοδοτεί η ανακοίνωση της Αmazon, σύμφωνα με την οποία, απαιτεί από τους υπαλλήλους της να εργάζονται στο γραφείο πέντε...

Sport

Η σημαντικότερη μεταγραφή στην Ιστορία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, είναι γεγονός. Οι διοικούντες την ΠΑΕ, με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσαν ότι ο...

Sport

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας οπαδός της Λίβερπουλ στο Μιλάνο, σύμφωνα με τη «Gazzetta Dello Sport», λίγες ώρες πριν το ματς...