Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πώς πρέπει να στύβουμε τα φρούτα για να μην χάνονται οι βιταμίνες;

Πώς πρέπει να στύβουμε τα φρούτα για να μην χάνονται οι βιταμίνες;



Για να διατηρήσουμε τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων όταν τα στύβουμε, πρέπει να ακολουθήσουμε μερικές βασικές οδηγίες:

  1. Χρησιμοποιήστε Φρέσκα Φρούτα
    Επιλέξτε φρούτα που είναι φρέσκα και στην εποχή τους, καθώς αυτά έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
  2. Προτιμήστε Χειροκίνητο Στύψιμο
    Το χειροκίνητο στύψιμο, όπως με έναν παραδοσιακό χυμοποιητή (π.χ., λεμονοστίφτη), είναι πιο ήπιο και βοηθά στη διατήρηση των βιταμινών. Η υπερβολική ταχύτητα και θερμότητα από τις ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να προκαλέσει απώλεια βιταμινών.
  3. Χρησιμοποιήστε Αργοστύφτες (Slow Juicers)
    Αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, προτιμήστε τους αργοστύφτες (slow juicers) που λειτουργούν σε χαμηλότερη ταχύτητα και δεν παράγουν θερμότητα, διατηρώντας έτσι περισσότερες βιταμίνες και ένζυμα.
  4. Στύψτε τα Φρούτα Αμέσως πριν την Κατανάλωση
    Οι βιταμίνες, ειδικά η βιταμίνη C, είναι ευαίσθητες στο φως, τον αέρα και τη θερμότητα. Στύψτε τα φρούτα λίγο πριν τα καταναλώσετε για να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια θρεπτικών συστατικών.
  5. Προστατέψτε το Χυμό από το Οξυγόνο
    Αν δεν καταναλώσετε τον χυμό αμέσως, φυλάξτε τον σε αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε τον στο ψυγείο για να περιορίσετε την έκθεση στον αέρα και να διατηρήσετε τις βιταμίνες.
  6. Μην Πετάτε τον Πολτό
    Η φλούδα και ο πολτός των φρούτων περιέχουν φυτικές ίνες και βιταμίνες. Αν είναι δυνατόν, καταναλώστε και τον πολτό για να επωφεληθείτε από τα επιπλέον θρεπτικά συστατικά.
  7. Αποφύγετε την Υπερβολική Θερμότητα
    Όταν στύβετε φρούτα, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε συσκευές που αυξάνουν τη θερμοκρασία, καθώς η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τις ευαίσθητες βιταμίνες.
  8. Χρησιμοποιήστε Υλικά Κατάλληλα για Φρούτα
    Αποφύγετε την επαφή του χυμού με μέταλλα που μπορεί να αντιδράσουν με τις βιταμίνες, όπως ο χαλκός και ο σίδηρος. Προτιμήστε συσκευές από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικό χωρίς BPA.
    Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και τα οφέλη για την υγεία από τους φρέσκους χυμούς σας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Παρόμοιο μοτίβο με εκείνο της χθεσινής συνεδρίασης παρουσίασε την Τρίτη (17/9) το ελληνικό χρηματιστήριο. Αυτό που επικρατούσε αρχικά ήταν χαμηλοί τόνοι και αρκετές εναλλαγές...

Τεχνολογία

Επιστροφή στην εποχή προ κορωνοϊού σηματοδοτεί η ανακοίνωση της Αmazon, σύμφωνα με την οποία, απαιτεί από τους υπαλλήλους της να εργάζονται στο γραφείο πέντε...

Κόσμος

Η μητέρα της μπαλαρίνας Michaela DePrince, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 29 της χρόνια βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια κοινότητα του χορού,...

Κόσμος

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι drone τύπου MQ-9 Reaper συνετρίβη προχθές Δευτέρα στην περιοχή της Υεμένης, όπου από την πλευρά τους οι αντάρτες...